Milano er en storby med 1,4 millioner innbyggere, og det er ikke så enkelt å prioritere tiden riktig hvis du bare skal tilbringe en langhelg her. Det er så mye å se, så mye å gjøre. Milano er jo blant annet verdens motehovedstad, så shopping av klær står naturlig nok høyt på to-do lista for de fleste. Her er noen tips til ting å se på en langhelg i Milano.

Sentrum i Milano, med Il Duomo i solnedgangen (Foto: Colourbox)

Kjente attraksjoner slåss om oppmerksomheten din når du besøker Milano. Vi valgte ut noen av dem vi virkelig hadde lyst til å se, og brukte resten av tiden til å slentre gatelangs, se på folkelivet på piazzaene og kose oss med en kaffe eller et glass vin på en av tusenvis av kule kafeer.

De 8 mest besøkte attraksjoner i Milano

1 Il Duomo
2 Leonardo da Vinci’s Last Supper
3 Galleria Vittorio Emanuele II
4 Castello Sforzesco
5 Museo Civico Archeologico
6 Pinacoteca di Brera
7 Opera at Teatro alla Scala
8 Sant’Ambrogio

Fontenen foran Castello Sforzesco (foto: Colourbox)

Det er umulig å rekke over alt dette i løpet av noen korte dager, så her må vi prioritere med hard hånd. Vi har lyst til å ta en by litt på sparket for en gangs skyld, og får med oss halvparten på lista over de 8 mest besøkte attraksjonene på vår langhelg i Milano.

Klatrer helt til topps på Il Duomo

Il Duomo er midtpunktet i Milano, og den aller største kirken i hele Italia.
Bare det å stå der og beundre katedralen Il Duomo fra utsiden gir oss full gåsehud. Steinfigurer, statuer og 135 spir danner en helt fabelaktig fasade. Og det mest iøynefallende er selvsagt den forgylte statuen av jomfru Maria, som troner helt på toppen.

En kunstner har fått lov til å utfolde seg foran Il Duomo …

Usannsynlig vakre glassmalerier

Vi kjøper en billett, som gir oss inngang til Il Duomo og adgang til taket, og betaler 23 euro for den. Andektig går vi inn gjennom blytunge dører og beundrer det enorme midtskipet. De usannsynlig vakre glassmaleriene hvor det mangefargede lyset slipper inn, er rett og slett imponerende.

Vi tar trappene opp til Il Duomos tak (du kan ta heisen), og vi blir belønnet med den fineste utsikten i Milano. Og er været fint, kan du se de snødekte fjellene som omgir byen.

Milano utsikt fra duomo
Utsikten vår fra taket av Il Duomo
Piazza Milano
Kunstneren holder på med sin installasjon langt der nede

Kjøp billetter til Il Duomo her.

Leonardo Da Vincis The Last Supper

Vi har også lyst til å få med oss Nattverden. The Last Supper av Leonardo da Vinci er utvilsomt et av de viktigste kunstverkene gjennom tidene. I museet kommer du inn i puljer på rundt 20 personer, så tilgjengeligheten er ganske begrenset. Vi møter opp tidlig, og har griseflaks. To billetter i boks!

Milano the last supper

Vi anbefaler å kjøpe billetter på forhånd, og et godt tips er å kombinere med et besøk på Brera Gallery eller Pinacoteca Ambrosiana.

Tips: Du kjøper billetter her.

Mesterverket Sant’Ambrogio

Vi får med oss severdighet nummer 8 på listen. Kirken Sant’Ambrogio ble grunnlagt i 386 av St. Ambrose, som er byens skytshelgen. Den nåværende kirken er et mesterverk av romansk arkitektur, bygget på 1100-tallet rundt koret fra en tidligere kirke fra 800-tallet. Her er det mye spennende å se, og vi anbefaler en tur inn. Ta en titt på Stiliconesarkofagen fra det 4. århundre. Og gå for all del ikke glipp av mosaikk-kuppelen til det opprinnelige Sacello di San Voittore.

Milano Sant Ambrosio
Inne i Sant’Ambrogio – grunnlagt i 386 e.Kr.

Nyt en aperitivorunde på byen

I Milano er det vanlig å ta en aperitivo mellom jobb og middag, gjerne med et par gode kollegaer eller venner. Gjør det du også! Det er både hyggelig og særdeles sosialt. Stikk innom et par barer en gang mellom kl. 18-21, kjøp en drink og plukk med deg nydelig fingermat fra buffeten. Begrens deg litt, de lokale plukker gjerne bare et par små retter, da det ikke er meningen at du skal spise deg stappmett så tidlig på kvelden.

Aperitivo and wine
Klar for en klassisk aperitivo?

Populære Colonne di San Lorenzo

De siste årene har området Colonne di San Lorenzo blitt en av de aller mest populære bydelene når det gjelder natteliv og fest for unge mennesker uten tykk lommebok. Her samler de lokale seg i hopetall, spesielt om sommeren, for å drikke, prate og ha det moro helt til solen står opp igjen.

Milano by night
San Lorenzo alle Colonne

Vi tester ut området, og skjønner umiddelbart at vi tilhører det øvre sjiktet hva gjelder alder 😉 Samma, det, folk er hyggelige, og ungdommen i dag kan kunsten å konversere folk som er litt eldre enn dem 🙂

Vi fant et bord for to i Colonne di San Lorenzo

På kanaltur i Naviglio i Milano

Naviglio er på full fart oppover listen over populære områder i Milano, og det skjønner vi godt. Tro det eller ei, men Milano var en gang en kanalby!! Nå er det bare to kanaler igjen, Naviglio Grande og Naviglio Pavese. Midt i mellom ligger Darsene, et hyggelig nabolag med kafeer, butikker og barer.

Naviglio Milano
Naviglio Grande (Foto: Colourbox)

Om sommeren går det kanalturer fra Azaia Naviglio Grande. Er du ute etter noe mindre mainstream, velger du å cruise på kanalen i Milanos første, (og eneste) gondol, eid av Canotterie San Cristoforo.

Book billetter her.

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Vår langhelg i Milano er lagt utenfor høysesong, og det blir ingen kanaltur på oss. Men det blir både ett og to barbesøk. Det er hyggelig å rusle langs kanalen, stikke inn i små butikker, barer og restauranter og bare slappe av. Men, da blir det jo litt mindre tid til å besøke de attraksjonene vi har på lista …

Milano Pub
Hyggelig med kafebesøk i Milano

BackDoor 43 – verdens minste bar!

I Porta Ticinese 43 kommer vi over det eieren selv kaller for verdens minste bar! Her snakker vi kun et hull i veggen, BackDoor 43 er bare 4 m2 stor, og da er toalettet inkludert. Du må selvsagt booke plass, og det er hele 3 stoler utenfor. Du må ha nøkkel og passord for å komme inn. Det vanligste er å bestille gjennom luka, hvor du så vidt kan se hendene til bartenderen.

Om vi kom inn? Nei, her må du bestille god tid i forveien.

Milano er et shoppingeldorado!

Eksklusive Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II er en eksklusiv shoppingarkade med glasstak, og binder sammen de to store turistattraksjonene il Duomo  og Teatro alla Scala. Shoppingarkaden er et av verdens eldste kjøpesentre, og er i seg selv et must-see i Milano.

Fantastiske Galleria Vittorio Emanuele II (Foto: Colourbox)

Her finner du de mest kjente og dyreste designerbutikkene i Milano. Prada, Gucci og Louis Vuitton er bare en liten håndfull av det du finner her. Og har du ikke råd til å handle, er det morsomt å være på vindusshopping eller bare beundre de stilfulle italienerne ikledd det absolutt siste fra de store motehusene.

Blir du sulten i løpet av en slitsom shoppingøkt, trenger du ikke gå langt for å finne et sted å spise. Her er det en rekke restauranter, inkludert noen av de eldste etablissementene i Milano, for eksempel Café Biffi, etablert i 1867.

Galleria Vittorio Emanuele II

Shopping for normale lommebøker

Du kan selvsagt også shoppe i Milano uten å blakke deg helt. Ta en tur til følgende gater:

  • Corso Vittorio Emanuele II: Gata går fra Piazza del Duomo til San Babila, og her finner du blant annet Diesel, Replay, Zara og H&M.
  • Corso di Porta Ticinese: Mellom Via Edmondo de Amicis og Piazza 24 Maggio finner du mange alternative butikker. Custo, Diesel og Miss Sixty deler arenaen med flere vintagebutikker og unge, lovende designere.
  • Via Torino: I en del av Piazza del Duomo er Via Torino hvor du finner Zara, H&M, Pimkie, Calzedonia, Foot Locker og Pull and Bear.
  • Corso Buenos Aires: Ligger litt utenfor sentrum, og har mye av det samme utvalget som Via Torino.

AC Milan og Inter Milan

Vi har sett fotballkamper i London, Siena, Firenze, Barcelona og Moss, og vi drømmer om et besøk i fotballens høyborg, Giuseppe Meazza stadion, eller San Siro som den også kalles, hvor både Inter Milan og AC Milan spiller sine hjemmekamper. Den drømmen er enda større etter at Jens Petter Hauge fra Bodø-Glimt nå er i ferd med å gjøre stor suksess der.

Helt umulig å få billetter

Men å få billetter viser seg å være vanskelig. Inter spiller borte, og billettene til AC Milan koster fotballskjorta! Bernt henger med hodet noen sekunder, men humøret stiger betraktelig da han treffer flere av sine idoler på en av de mange crazy fotballpubene.

Fotballpub Milano
Bernt og hans italienske helter

Tips til overnatting i Milano

Vi bor som oftest midt i sentrum når vi er på byferie. Da slipper vi å bruke altfor mye tid på transport til de fleste attraksjoner og restauranter vi skal innom.

I Milano bodde vi flott på Antica Locanda dei Mercanti i Via San Tomaso 6.

Vi valgte et Deluxe rom for en gangs skyld, med kjempestor takterrasse.
Neste gang vi skal til Milano, er dette garantert igjen vårt førstevalg!

Bilder fra hotellet er lånt fra www.locanda.it

Info om billetter på kollektivtransport

Enkeltbilletter dekker områdene Mi1, Mi2 og Mi3, og er gyldig i 90 minutter etter validering. Du kan bytte metrolinjer i løpet av denne tiden, men du kan ikke forlate t-banestasjonen og deretter komme tilbake og bruke den samme billetten. Prisen var 2 euro da vi var der.

Trikk i Milano
Den kule, lyseblå trikken i Milano

24-timers reisekort er gyldig i ett døgn fra validering. Billetten dekker områdene Mi1, Mi2 og Mi3 og koster 4,5 euro.

48-timers reisekort gir deg ubegrenset reise i 48 timer fra validering og koster 8,25 euro. Perfekt dersom du tilbringer en langhelg i Milano!

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

TIPS 1: Kombinere Milano med Dolomittene

Milano er helt perfekt å kombinere fjellturer i Dolomittene med! Vi har lagt vår elsk på Seiser Alm i Dolomittene, der de norske langrennsløperne pleier å være på barmarksleir. Ta toget fra Milano til Bolzano, de kjappeste togene tar 3 timer, og prisene starter på behagelige 25 euro. Fra Bolzano tar bussen 30 minutter opp til Seiser Alm. Unn deg noen dager med frisk fjelluft!

Seiser Alm
Seiser Alm i Dolomittene er helt fantastisk!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Liker du artikkelen vår om ting å gjøre på en langhelg i Milano setter vi stor pris på om du deler. Og vi håper du har fått tips og inspirasjon til din neste ferie i Milano.


TIPS 2: Les våre artikler fra Dolomittene

Høyfjellssletta Seiser Alm
Flott fjelltur i Dolomittene i Nord-Italia
Vakre Val Gardena – et Italiensk sommerparadis

TIPS 3: Les våre artikler om storbyer i Italia

Weekendtur til Roma i desember
Våre anbefalte spisesteder i Firenze
Ponte Vecchios fascinerende historie — Firenze
4 flotte piazzaer i Firenze

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon