Turen opp til Botteghina di Morello utenfor Firenze går gjennom fantastiske olivenlunder og eikeskog med en helt herlig utsikt over landsbyen Sesto Fiorentino, en 12-minutters togtur fra Firenze. Her har vi vært mye når vi har arrangert mat- og vinturer og skrivekurs i Firenze og Sesto Fiorentino. Favorittstedet for vår overnatting her er vakre Villa il Paradisino, en familiedrevet vingård fra 1500-tallet. Og kafeen vår i Toscanas villsvinland er uten tvil … Botteghina di Morello! Turtips Toscana Villsvin Fotturer Toscana

Villa il Paradisino i Sesto Fiorentino
Vakre Villa il Paradisino, vårt favorittbosted utenfor Firenze

Vi skal 400 høydemeter opp!

Denne turen som er 8 km tur-retur, tar oss 400 høydemeter opp i de vakre åsene rundt Sesto Fiorentino. Turen starter rett utenfor den eldgamle muren som omringer Villa il Paradisino. Den første kilometeren går på en smal asfaltvei, før vi tar av inn i olivenlunder og skogkledde åser. Turen er relativt lettgått, og byr på fantastisk utsikt. Jeg lurer på hvor mange bilder vi har tatt på de artige turene våre opp og ned her, og på klare dager kan vi se helt til Firenze! Turtips Toscana Villsvin Fotturer Toscana

Turveier i Sesto Fiorentino
Herlige små veier tar oss oppover …
Utsikt til Sesto Fiorentino
Og her er vi på vei nedover, gitt?

Ansikt til ansikt med villsvin

Det er mye villsvin i Toscana, også her i vår lille skog. Det er lett å se spor etter dem, der de har gravd etter mat under oliventrærne. Og vi har også hilst på dem. Det var under jakten i september, plutselig stod vi ansikt til ansikt med et digert villsvin. Steike, altså! Det har vært vår store skrekk å møte dem, og nå sto et digert beist rett foran oss. Heldigvis var villsvinet minst like redd, og stakk inn i skogen. Det ble ikke noe tur opp til Morello akkurat den dagen, vi snudde og gikk tilbake … Turtips Toscana Villsvin Fotturer Toscana

Villsvin
Da vi møtte et levende villsvin, glemte vi å ta bilde … så det nest beste får være godt nok.

Kulturlandskap av de sjeldne Turtips Toscana Villsvin Fotturer Toscana

På turen opp går vi gjennom et kulturlandskap av de helt sjeldne. Vi går forbi arbeidsfolk, som høster oliventrærne akkurat slik de ble høstet for flere hundre år siden.

Olivenhøsting
Å høste oliventrær er en kunst …

Vi passerer den gamle kirken som slår sine trofaste slag hver time, slik den har gjort i hundrede av år. Vi passerer klosteret, som nå er nyoppusset, og så flott at vi nesten ikke tror våre egne øyne. Og vi stikker innom en olivenmølle der oljen blir til.

Olivenolje Oliveoil
Olivenolje produsert ved den lokale pressa

Vi ser eldgamle hus bli tatt vare på når de bygger nytt. Og hele tiden har vi den magiske utsikten over hele den sletta som Sesto Fiorentino og Firenze ligger på. Vi blir aldri lei av det vi ser, det har brent seg inn i sjela vår etter utallige hyggelige turer her alene og sammen med våre norske gjester.

Utsikt over Sesto Fiorentino
Utsikt over Sesto Fiorentino

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Avstand merket med minutter

Det går mange stier på kryss og tvers i åsene, og alle er godt merket med skilt. Vi følger skiltene til Morello, og når vi kommer ut på asfaltveien igjen på toppen av åsen, tar vi først til høyre, og så til venstre igjen med en gang. Avstanden er merket med hvor lang tid det tar å gå. Litt morsomt fordi tempoet til folk varierer sterkt. Turen kan forøvrig forlenges nesten i det uendelige. Vi tar ofte en noe lengre rute ned, gjør turen til en omfattende rundtur, slik at totallengden blir 12 km. Da går vi forbi en spesiell kunstner, som lager sine kunstverk av det han finner ute i skauen. Turtips Toscana Villsvin Fotturer Toscana

Kunstverk langs veien i Sesto Fiorentino i Toscana
Kunstverk langs veien
Her måles turene i minutter

Hvorfor er kafeen så populær?

Det er bare noe med hele miljøet når vi kommer opp på nesten 400 meter etter å ha gått en times tid. Kafeen er bare plutselig der, in the middle of nowhere, i et veikryss, med oliventrær og vinmarker som nærmeste nabo, og rundt oss danner åsene en fantastisk ramme. Her er rett og slett den litt uforklarlige sjelen, som vi leter etter når vi skal finne steder å spise. Vi må selvsagt ikke glemme maten. Og drikken. Og servicen. Og selvsagt de flotte folka som driver Botteghina di Morello. Vi elsker hele pakka! Turtips Toscana Villsvin Fotturer Toscana

Bottegino di Morello
Godtfolk med lave skuldre på Botteghina di Morello

Litt mer om Botteghina di Morello Turtips Toscana Villsvin Fotturer Toscana

Kafeen er kanskje en hovedgrunn til at dette er en av våre favoritturer. En fantastisk kafé med stor hage full av oliventrær og hyggelige små bord og langbord. På søndager er det fullt av familier som samles til middag. Her er en herlig blanding av voksne som koser seg med lave skuldre, barn som leker, hunder og katter i skjønn forening. Oppdekkingen er superenkel, ofte bare på plasttallerkener, men maten er bare helt nydelig! Og det unge paret som driver dette stedet er kjempehyggelige, vi elsker Marta og mannen hennes, folk er rett og slett glade her!

Alt her er bare digg, digg, digg!

Botteghina di Morello ligger vegg i vegg med den noe mer jålete restauranten Bottega di Morello, og må ikke forveksles. Restauranten er for mer fornemme selskaper, her passer det ikke så godt med turklærne våre. Kafeen er mye mer sjarmerende, her sitter du utendørs midt i naturen, folk er hyggelige, prisene er sjarmerende og alt er bare så digg, digg, digg!

Ute i hagenm på Botteghina di Morello i Sesto Fiorentino
Turtøy er helt greit

Men – hvordan komme seg hit:

Fra Firenze tar du tog fra Firenze Santa Maria Novella. Du går av etter tolv minutter i Sesto Fiorentino. Fra togstasjonen er det cirka en kilometer å gå til Villa il Paradisino hvor vi bor og denne turbeskrivelsen starter. Herfra må du beregne en drøy time opp til Botteghina di Morello. Turtips Toscana Villsvin Fotturer Toscana

Prisen for en enkeltbillett på toget fra Firenze er cirka 2 euro pr person. Husk å stemple billetten i en av de gule automatene før du går ombord på toget. Togbilletter kjøpes på automater eller i kiosk på Santa Maria Novella.

Lagre Pin for å lese artikkelen senere

TIPS: Les flere våre andre artikler fra Toscana

Sesto Fiorentino – i Firenzes vakre forgård
Bli med på Kulinarisk reise til Toscana – og idylliske Villa il Paradisino!
Viareggio – en perle på kysten av Toscana
Barga – en vakker fjellandsby i Toscana
Vingårdsferie i Toscana – en herlig ferie på landet
Sykkelferie i Toscana
Ponte Vecchios fascinerende historie — Firenze
Middelalderbyen Montefioralle og Greve in Chianti

Webadresser å sjekke ut:
www.villailparadisino.it
www.botteghinadimorello.it
www.prolocosestofiorentino.it

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram 

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du liker artikkelen om flotte tips til London. Vi setter stor pris på om du deler! Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? 
Kontakt oss på torill@reisekick.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon