Frankrike,  LØPING,  Med startnummer,  Medoc Marathon

Medoc Marathon i Bordeaux


Sammen med gode venninner reise jeg til Bordeaux for å delta på Medoc Marathon. Vi bestilte flybilletter før vi bestilte startnummer, og det viste seg å være dumt. Startnumrene ble revet bort, og vi havnet på en lang venteliste.

Skulle vi dra allikevel, og bare nyte livet? Eller skulle vi kjøpe oss plasser gjennom en reisearrangør? Vi valgte det siste, og betalte altfor mye for 4 startnummer og 2 dobbeltrom i 3 netter. Men sånn blir det når vi er for sene på avtrekkeren selv. Dessverre leverte ikke reiseselskapet i det hele tatt, og vi var skuffet over både service og standard. Men nok om det!
Vi hadde en fantastisk tur!

Medoc Marathon i Provence

Det skal også nevnes at vi et par uker før start fikk beskjed fra arrangør at vi likevel fikk plass;)

Medoc Marathon i Bordeaux har plass til 8500 løpere, og blir som vi erfarte, veldig fort utsolgt. Løypen går gjennom vinranker og vi er innom ca 30 forskjellige vinslott med drikkestasjoner. På 22 av disse serveres det vin og noe å bite i. Deltakerne kler seg ut, og årets tema var Superheroes. Vi kledde oss ut som Wonderwomen. Siden vi tross alt skulle løpe, valgte vi å ikke ha på oss for mye stæsj.

Wonderwomen klar til start!

Grytidlig opp om morran!

Løpsdagen gikk bussen til startområdet i Pauillac kl 6 om morgenen, litt i tidligste laget for de fleste av oss. Vi var fremme 2 timer før start som var kl 9.30. Det regnet da vi kom frem, og det var ganske surt. Vi fant en bar hvor vi bøttet innpå med kaffe. Ikke det aller lureste, da alle vet at dokøene er forferdig lange. Men her ble det løst på kreative måter.

Vanning av vindruer

Da starten gikk hadde det sluttet å regne, og solen stakk frem. Det var lite vind, og alt lå til rette for et flott løp. Kanskje ikke et perse-løp all den tid det blir servert vin underveis. Jeg og Ingrid hadde bestemt oss for å smake på alle vinene som ble servert, og regnet med å bruke de 6,5 timene som er makstid. Ann-Kristin og Lene som er raske løpere, forsvant fra oss etter 200 meter.

Det viktigste er å ha en god plan

Selv om vi ikke hadde planlagt å løpe fort, hadde vi en plan. Den gikk ut på å løpe de første 21 km mer eller mindre i ett, bare avbrutt av de obligatoriske vinstoppene. De siste 21 hadde vi planlagt å gå. Det fungerte fint, og vi kom i mål rett over 6 timer.

Medoc Marathon vindrikking

Mat og drikke underveis i Medoc Marathon

Løypa var relativ flat, en del asfalt og mye grus. Vi var innom fantastiske vinslott underveis, og fikk servert østers, ost, entrecot, villsvin og iskrem underveis. Vi spiste, drakk vin og danset oss gjennom Medoc. Det var totalt 22 vinstopp, og stemningen ble etterhvert ganske høy rundt i løypa.

I mål lenge før makstid!

Da vi kom i mål, fikk alle som fullførte innen makstiden en vinflaske fra en av vinslottene i premie sammen med det viktigste av alt, medaljen. Vi ble sluset rett inn i et partytelt hvor det var gratis mat og drikke. Fantastisk morsomt. Høy stemning og stolte løpere over alt!

Feiring må til!

Medoc Marathon i mål
Vi feirer at vi er i mål. Gratis øl og vin til alle.

Skal du løpet ett maraton her i livet, kan dette anbefales!

Husk å følge ReiseKick på Facebook!

TIPS: Les artikler fra andre løp her

eDreams Mitja Barcelona Half
RocknRollHalfmarathon 2019

Komme seg dit:
Det er går direktefly fra Oslo til Bordeaux.
Fra flyplassen tok vi lokalbuss inn til sentrum. Det tok ca 40 minutter. Vi kjøpte billetter på automat rett utenfor ankomsthallen.

Webadresser:
www.marathondumedoc.com
https://www.bordeaux-tourism.co.uk/

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

Legg inn en kommentar