Sammen med tre gode venninner reiste jeg til Bordeaux for å delta på Medoc Marathon. Vi bestilte flybilletter før vi bestilte startnummer, og det viste seg å være dumt. Startnumrene ble revet bort, og vi havnet på en lang venteliste.

Skulle vi dra allikevel, og bare nyte livet? Eller skulle vi kjøpe oss plasser gjennom en reisearrangør? Vi valgte det siste, og betalte altfor mye for 4 startnummer og 2 dobbeltrom i 3 netter. Men sånn blir det når vi er for sene på avtrekkeren. Dessverre leverte ikke reiseselskapet i det hele tatt, og vi var skuffet over service og standard. Men nok om det! Vi hadde likevel en fantastisk tur!

Medoc Marathon i Provence
en maraton full av ballonger og andre godsaker …

Det skal også nevnes at vi et par uker før start fikk beskjed fra arrangør at vi likevel fikk plass;)

Medoc Marathon i Bordeaux har plass til 8500 løpere, og blir som vi erfarte, veldig fort utsolgt. Løypen går gjennom vinranker, og vi er innom cirka 30 forskjellige vinslott med drikkestasjoner. På 22 av disse serveres det vin og noe å bite i. Deltakerne kler seg ut, og årets tema var Superheroes. Vi kledde oss ut som Wonderwomen. Siden vi tross alt skulle løpe, valgte vi å ikke ha på oss for mye stæsj.

Wonderwomen klar til start!

Grytidlig opp om morran!

Løpsdagen gikk bussen til startområdet i Pauillac kl 6 om morgenen, litt i tidligste laget for de fleste av oss. Vi var fremme 2 timer før start kl 9.30. Det regnet da vi kom frem, og det var ganske surt. Vi fant en bar hvor vi bøttet innpå med kaffe. Ikke det aller lureste, da alle vet at dokøene er forferdig lange. Men her ble det løst på kreative måter.

Vanning av vindruer in progress

Da starten gikk hadde det sluttet å regne, og solen stakk frem. Det var lite vind, og alt lå til rette for et flott løp. Kanskje ikke et perse-løp all den tid det blir servert vin underveis. Jeg og Ingrid hadde bestemt oss for å smake på alle vinene som ble servert, og regnet med å bruke de 6,5 timene som er makstid. Ann-Kristin og Lene som er raske løpere, forsvant fra oss etter 200 meter.

Det viktigste er å ha en god plan

Selv om vi ikke hadde planlagt å løpe fort, hadde vi en plan. Den gikk ut på å løpe de første 21 km mer eller mindre i ett, bare avbrutt av de obligatoriske vinstoppene. De siste 21 hadde vi planlagt å gå. Det fungerte fint, og vi kom i mål rett over 6 timer.

Medoc Marathon vindrikking
turen ble bare avbrutt av glade, obligatoriske vinstopp

Mat og drikke underveis i Medoc Marathon

Løypa var relativ flat, en del asfalt og mye grus. Vi var innom fantastiske vinslott, og fikk servert østers, ost, entrecot, villsvin og iskrem underveis. Vi spiste, drakk vin og danset oss gjennom Medoc. Det var totalt 22 vinstopp, og stemningen ble etterhvert ganske høy rundt i løypa.

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Kom i mål lenge før makstid!

Da vi kom i mål fikk alle som fullførte innen makstiden en vinflaske fra et av vinslottene i premie sammen med det viktigste av alt, medaljen. Vi ble sluset rett inn i et partytelt hvor det var gratis mat og drikke. Fantastisk morsomt. Høy stemning og stolte løpere over alt!

Feiring med øl og vin må til etterpå!

Medoc Marathon i mål
Vi feirer at vi er i mål. Gratis øl og vin til alle.

Skal du løpet ett maratonløp i løpet av livet, kan dette anbefales!

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

TIPS: Les flere av våre artikler fra Frankrike her

Ile de Ré – en vakker øy på Frankrikes vestkyst
Vidunderlige Provence – noe helt for seg selv …
Provence – livsnyterens paradis
Høydepunkter i Paris: severdigheter, spisesteder og kafeer
Fayence og Forcalquier – og provencalsk magi
Sjarmerende Villeneuve-les-Avignon
Haut-de-Cagnes – idyll fra middelalderen
Pavebyen Avignon – et spennende reisemål

Komme seg dit:
Det er går direktefly fra Oslo til Bordeaux.
Fra flyplassen tok vi lokalbuss inn til sentrum. Det tok ca 40 minutter. Vi kjøpte billetter på automat rett utenfor ankomsthallen.

Webadresser:
www.marathondumedoc.com
https://www.bordeaux-tourism.co.uk/

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon