Fotturer,  Norge,  Oslo,  Oslomarka,  På norsk jord

Naturlig luksus i Nordmarka – Kikutstua


Vi er ivrige brukere av Nordmarka. Det er fantastisk at Oslo har et slikt friluftsområde. Her er det turmuligheter for absolutt alle. En av våre favoritturer går til Kikutstua. Kikutstua Nordmarka Turtips Oslo

Vi går ofte fra Rikshospitalet eller Sognsvann og opp til Ullevålsæter eller Skjennungstua. Turene blir da alt mellom 12 og 21 km avhengig av hvilken rute vi velger.

Ullevålssæter – tilgjengelig for alle

En av våre favoritter er Ullevålssæter. Det er enkelt å komme seg hit, og fra Riksen er det 7 kilometer. Flott søndagstur. Kikutstua Nordmarka Turtips Oslo

Ullevålssæter en vakker septemberdag

Luksusdøgn på Kikutstua


I mai 2019 bestilte vi overnatting med helpensjon på Kikutstua. Vi betalte 1400 kr per person for et dobbeltrom og bad på gangen. Ønsker du et dobbeltrom, bør du bestille tidlig, da de kun har tre slike. Inkludert i prisen var sengetøy og håndklær samt frokost og nydelig tre-retters middag.

Møkkavær!

Vi var ikke spesielt heldig med været da vi gikk denne dagen. I dag hadde vi valgt å gå fra Frognerseteren. Det regnet og stiene var våte, og det var glatt flere steder. Jeg hadde i tillegg valgt vanlige joggesko, nybegynnerfeil, og ble gjennomvåt på beina ganske fort. Kikutstua Nordmarka Turtips Oslo

Men er det så nøye da? Bare å ta frem de positive tankene!

Sagnomsuste Kikutstua

Er du en bruker av Marka, kan du ikke ha unngått å ha hørt om Kikutstua. Det er liksom et sted du bare besøke. Vi har vært her mange ganger, spesielt på vinterstid.

Vel fremme på ble vi tatt godt imot av hyggelig betjening, og vist til rommet vårt. Det var ikke stort, og noe annet hadde vi heller ikke forventet. Jeg hadde ikke lest informasjonen godt nok da vi bestilte, og ble en smule overrasket over at det var felles bad på gangen. Men det var egentlig ikke noe problem.

Vi bestilte ei flaske vin og satt i overkøya og dinglet med beina mens vi nøt den.

Rommet vårt – jeg valgte første etasje

Det var tørkerom rett ved siden av rommet vårt, det oppdaget vi da vi skulle gå hjem dagen etter. Skoene våre var fortsatt våte…. Kikutstua Nordmarka Turtips Oslo

Nydelig middag og invitasjon til Italia

Da vi kom ned til middag var det dekket flotte langbord med bordkort. Vi var så heldige å få sitte sammen med et ungt par hvor han var fra Italia og hun var fra Nederland. For en hyggelig kveld det ble. Nydelig mat og koselig selskap. Vi ble sågar invitert til Bari hvor bestemor til Cosimo bor. De bør være forsiktige med slike invitasjoner. Vi pleier å ta dem på ordet.

Vøret var bedre når vi skulle hjem, og vi gikk via Bjørnholt og tok kaffen der. Vi fortsatte til Maridalen og jukset med bussen hjem derfra.

Andre artikler om turer i marka

Til fots rundt Maridalsvannet

Husk å følge oss på Facebook

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om Kikutstua. Vi setter stor pris på om du deler med andre turglade.

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

Hvordan komme seg til Nordmarka

Det er en rekke utgangspunkter for turer i Nordmarka, her er noen:
Ta T-banen til Sognsvann eller Frognerseteren
Ta bussen til Sørkedalen eller Maridalen
Ta Gjøvik-banen, mange stasjoner å velge her.

Et annet tips er å ta buss til Ringkollen og gå tilbake til Oslo.

Kommer du med bil er det godt med parkering mange f eks på Skar i Maridalen, Skansebakken i Sørkedalen, Ringkollen, Sognsvann og Grefsenkollen.


Websider å ta en titt på

http://www.kikutstua.no/
https://www.dntoslo.no/omradekart/
www.ut.no
www.vy.no
www.ruter.no

Legg inn en kommentar