Ullevålssæter ullevålssetrer

Her er en tur mange marka-travere kjenner godt til. Både sommer og vinter er det mange som går denne turen, og den er selvsagt lettest å gå ned fra Frognerseteren til Sognsvann. En par timers tur, og vi går på grusvei nesten hele tiden. Vi går innom Tryvannsstua og Ullevålseter underveis, og her kan du unne deg velfortjent mat og drikke. På med go’skoa og kom igjen!

Starten på stien, ved Frognerseteren stasjon

Sjekk Roseslottet på Frognerseteren

Vi tar t-banen opp til Frognerseteren, den går saaaaakte de siste etappene opp til toppen, der du kan stikke innom Roseslottet og se en utstilling med krigen som tema. Tips: Les gjerne artikkelen vår om Roseslottet.

Vi besøkte Roseslottet i vinter – og lot oss begeistre

Men vi skal på tur, går over trikkeskinna og tar stien til høyre. Snart ser vi et stikryss med flere skilt. Følg stien som går til høyre, og etter hvert skiltene til Tryvannsstua.

En haug med skilt, vi skal til Tryvannsstua. Følg det blå, selv om det er et vinterskilt

Tryvann og Tryvannsstua – vakkert!

Det bærer nedover, og der ligger et vakkert vann, på andre siden Tryvannsstua, og der borte ser vi skiheisen i Tryvannskleiva. Store Tryvann heter vannet, og vi går videre og kommer til Lille Tryvann, der noen har teltet blått på andre siden. Vi går videre på vei og følger skiltene som viser vei til Ullevålseter.

Store Tryvann og Tryvannskleiva
Tryvann
Lille Tryvann og et blått telt i det fjerne …

Tryvannsstua – en av de aller fineste

Tryvannsstua er for øvrig en av de flotteste sportsstuene i marka. Den ble bygd i 1931 av vindfalltømmer etter en storm høsten før. Litt senere ble Tryvannskleiva anlagt, og det første rennet ble arrangert i 1933. I 1938 fikk bakken skitrekk, som den første i Norden, og i 1965 ble Tryvannsstua ombygd og utvidet til en moderne sportsstue.

Jada, må jo posere litt foran Tryvannsstua …

Nå går det oppover mot Skjennungen

Vi går oppover, ikke bratt, det stiger sånn passe. Passerer Skjennungen, et vann på høyre side, herfra går det skogsstier til Kobberhaughytta og Kikut. Rett etter vannet kan du ta en kjempebratt sti opp til Skjennungstua, men vi går videre, og plutselig går en fin grusvei inn til den nevnte stua. Den er mye lettere å gå enn den bratte, nevnte stien. Tips: Les artikkelen vår om overnattingstur til Kikut.

Skjennungen på høyre hånd. Herfra går stier til Kikut og Kobberhaughytta på venstre hånd

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Rundstykke og snurr på Ullevålseter

Nå går vi luftig videre, vi er på et av turens høyeste punkter, her kan du sette deg ned og nyte utsikten, og rundt svingen bærer det bratt nedover.

Her er vi på høyeste punkt på turen, fint å skue utover her.

Vi er på Ullevålseter før vi vet ordet av det, og der unner vi oss hvert vårt rundstykke og en kanelsnurr på deling. Husk at denne seteren ikke er åpen på mandager. Det er ingen kø når vi er der, likevel er det kanskje den mest populære seteren av alle i Marka, både sommer og vinter.

Ullevålssæter ullevålssetrer
Herlige Ullevålseter – alltid godt å komme hit
Kaffe og kanelsnurr
Dagens lunsj – snurr og rundstykke

Fra Ullevålseter går det nedover

Fint å sitte på Ullevålseter og kose seg, og vår favorittplass er på nedsiden av seteren, her er det bare noen få bord. Fyll vannflaska di ved inngangen her. Vi går nedover mot Sognsvann, fortsatt på grusvei, og følger skilt til Sognsvann hele veien. Vi kommer til Store Åklungen, nok et fint vann, og på andre siden ligger Lyn-hytta. Grusveien går langs vannet hele tiden, det er fint å gå her, og så bikker veien nedover mot Sognsvann.

Store Åklungen
Halve ReiseKick er i godt humør når det går nedover …

Velg vakre østsiden av Sognsvann

Det er bare å kose seg på vei nedover, men se litt opp for syklistene som kommer bakfra. Fin grusvei hele veien, og så deler plutselig veien seg, og der skal du ta til høyre, og nedover mot Sognsvann. Vi kommer inn på den fine grusveien i nordenden av vannet, den går rundt hele vannet, og vi følger den på østsiden til vi er i den svært så populære badebukta i sørenden av Sognsvann. Ta deg gjerne et bad her!
Tips: Les artikkelen vår om turen rundt Sognsvann.

Ta til høyre og ned til Sognsvann her!
Og her avslutter vi turen, i badebukta i sørenden av Sognsvann

ReiseKicks egen turbok – kjøp E-boken her!

I denne e-boken får du tips til 29 flotte fotturer i Oslo. Inkludert turbeskrivelser, kart og bilder.

E-boken er på hele 185 sider og koster kun kr 159,-.
Kjøp den her!

Lettgått, passe lang og universell

På Sognsvann er det kiosk og kaffe og is og greier, og herfra går T-banen ned til sentrum av Oslo. Vi kan også gå videre til Rikshospitalet og ta 18- eller 19-trikken herfra. Uansett har vi gått en av Nordmarkas mest kjente turer sommer som vinter, og det er ikke uten grunn: Denne turen er lettgått, akkurat passe lang, universell (kan oppleves av alle), og vi passerer to fine markahytter underveis. Vi er heldige som har muligheten til å oppleve dette i umiddelbar nærhet av Oslos sentrum. Har du ennå ikke gått denne turen, er det bare å spenne på go’skoa og komme seg ut på tur!

Tips: Les noen av våre andre Oslo-artikler og bli inspirert til flotte turer 

En fin fottur langs Oslos «maktsymboler»
Oslos havnepromenade – en opplevelse!
Roseslottet – med Korketrekkeren og eplekake til dessert!
Stovnertårnet og skulpturvandring i Groruddalen!
Korketrekkeren – Oslos mest kjente akebakke!
Luftig tur over Oslo: Brannfjell – Ekebergskrenten – Gamlebyen
Gatekunst i Oslo – fra Solli plass til Tøyen
Lang, fin fottur midt i Oslo – også kalt «Vårens vakreste eventyr»
Et godt tips for fottur i Oslo: Vinslottet – Keyserløkka – Tøyen Hageby – Ola Narr – Freia – Vulkan – St. Hanshaugen
Pilegrimsvandring gjennom Oslos middelalder
En flott tur i Oslo: Bislett – Tåsen – Berg – Ullevål Hageby – NRK
Kyststien på Ormøya og Malmøya
Alnaelva – Oslos gamle, nye elveperle
5 gilde strøk i byen vår … Oslo!
Oslo – en livslang forelskelse
4 staselige storgårder i Oslo
4 flotte parker i Oslo: Fra Torshov til Kampen
4 fine fotturer langs Oslos elver
Oslo gjør comeback som badeby!
Du er velkommen i Oslos kolonihager!
5 fotturperler i feriebyen Oslo
Drømmedag på Deichman – Norges største bokhylle
Fottur i trehus-idyll, kolonihage og Botanisk hage

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om turen fra Frognerseteren til Sognsvann. Kanskje har du lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no 

6 Comments

 1. Oi oi! Denne må vi ta en gang vi er på Oslo-besøk! Jerome liker lange turer, og er de lettgått er vi begge fornøyd 😊

   1. Er det satt opp dager til noen av disse turene? Ullevålseter er alltid hyggelig å komme til- kanelboller og en kaffekopp topp

    1. Hei
     Det er ikke satt opp datoer for turene. Vi arrangerer pr i dag ikke fellesturer. Men vi håper at vi på sikt kan arrangere noen i året.

     Mvh Torill i ReiseKick

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon