Denne turen starter på Aker brygge. Der går vi ombord i Nesoddbåten. Den tar oss til Nesoddtangen på et kvarter. Været er strålende, fjorden blinker imot oss, dette blir en fin dag. Kyststi nesodden

Vi legger Oslo bak oss – gøy å være på fjorden

På Nesoddtangen går vi rett inn i en buss som går umiddelbart. Den tar oss til Fjellstrand på cirka 20 minutter, og der går vi rett på den hyggelige kafeen Annas hybel. En kjapp kaffe, og så starter vi på det som er en super, cirka 10 kilometer lang kyststi på vestsiden av Nesodden.

Nesoddtangen
Nesoddtangen – kafeen til høyre
Anna Hybel i Fjellstrand
Annas Hybel på fjellstrand – intet mindre

Fjordnær strekning med flere badehus

Vi går ned Brattebakken til Paradisbukta badeplass med sandstrand, badehus og stupetårn. Så tar vi Fjellstrandveien videre, den går etter hvert over i en blåmerket kyststi, langs sjøkanten, for en hyggelig strekning med mange badehus! Så bærer det opp i terrenget til vi møter Dalboveien, som vi følger opp til Kvistemyrveien, og så Nordstrandveien nedover til Nordstrand brygge. Kyststi nesodden

Start nedover Brattebakken på Fjellstrand
Slik skal en kyststi være!
Ikke så verst å rusle her på en solrik sommerdag

Dykking, kiosk og spor av gruvedrift Kyststi nesodden

Fortsett sørover langs vannet ovenfor den siste skarpe svingen i Nordstrandveien, en skiltet sti som går sørover på oversiden av gjerdet. Her er det fjordnært og fint, og etter hvert går vi inn på en vei som har blitt brukt til frakt av malm, vi ser tydelige spor av gruvedrift. Gå ned en liten tretrapp, fortsett på sti og grusvei, forbi de gamle tankene, så til Svestad Brygge, der Prodykk holder til, og har en kiosk som er åpen (!) når vi kommer.

Svestad brygge og Prodykk rundt hjørnet …
Prodykk – og en liten kafé

Teltkos og et digert utbyggingsprosjekt

Vi går videre langs vannet fra Svestad Brygge, følger Gamle Bryggevei i vannkanten, over brua og opp bakken. Like før vi kommer opp til Sproveien, går kyststien gjennom gjerdet (!) inn i terrenget og følger kupert sti, småveier og trapper forbi Rognskjærdammen og ned til Spro gruve, et populært utfartssted. Rett ved koser noen seg i telt i dag. Fint sted å spise matpakka, men vi finner veien til Spro brygge, og det gigantiske utbyggingsprosjektet som er i gang her.

Virkelig flott å gå her – og vær som bestilt
Vi fortsetter langs sjøkanten her …
Overnatting i telt
Flott teltplass – for en utsikt!
Tegn på gammel gruvedrift …
Gigantisk utbyggingsprosjekt i gang på Spro brygge

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Kupert kyststi og en kul tretopphytte

En cruisebåt er på vei inn i fjorden når vi går videre fra Nordre Spro brygge til Søndre Spro brygge. Vi følger kyststimerkingen sørover, til vi kommer inn på den asfalterte veien som går ned til Søndre Spro brygge. Denne delen av turen er kupert, og egner seg absolutt ikke for barnevogn eller sykkel. Mange fine hytter, noen har til og med bygd en tretopphytte. Når vi kommer ned til fjorden igjen, finner vi en benk ved et kult badehus, der vi koser oss med matpakke og drikke.

Spro
Spro brygge kommer nok flere til å høre om etter hvert
Tretopphytte – ikke så gæernt, det heller?

ReiseKicks egen turbok – kjøp E-boken her!

I denne e-boken får du tips til 29 flotte fotturer i Oslo. Inkludert turbeskrivelser, kart og bilder.

E-boken er på hele 185 sider og koster kun kr 159,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Kjerrevei i vannkanten – og isproduksjon!

Kyststien videre er fjordnær og vakker. En gammel, nydelig kjerrevei sørover, så går vi over en privat plen og en liten bro over bekken. Her finner vi en liten sti som går opp i skogen, og etter cirka 50 meter ser vi restene av et is-lagerhus, som ble brukt til lagring av is for utskiping til resten av Europa. Så følger vi Humlesekkveien opp til Gaupmyrdammen, en av dammene i området som ble brukt til isproduksjon.

Vi fyker over en liten trebro
En av dammene som ble brukt til isproduksjon

En omvei før vi kommer til Fagerstrand

Vi følger nå blåmerket sti på vestsiden av dammen, ganske kupert, og vi kommer ned til Solbakken, en vei vi fortsetter på nedover til sjøen, der kyststien fortsetter sørover i sjøkanten. Stien går over en privat eiendom, og nesten frem til tankanlegget på Fagerstrand, som sperrer for vår videre ferdsel langs sjøen. Kyststien går opp i skogen, nordover, opp på Solbakken, og så på Lillerudveien. Siste kilometeren går vi på gangstien langs veien ned til brygga på Fagerstrand. Derfra tar vi båten tilbake til Aker brygge i Oslo.

Havna i Fagerstrand
På Fagerstrand brygge
Og der kommer båten som tar oss hjem til Oslo langs mjølkeruta …

Fin mjølkerute fra Fagerstrand til Aker brygge

Denne kyststituren var en opplevelse. Du ser fjorden nesten hele tiden, og store deler av turen går ved vannkanten. Turen er bra merket, men du må følge med, og vi håper at denne teksten er til god hjelp til det. Mange steder å ta seg en rast og bade litt, så ta med badetøy. Det var overraskende få som var ute og gikk, men det gjorde egentlig bare denne turen enda bedre. Og så var det helt topp å komme seg ut på fjorden, særlig melkeruta fra Fagerstrand til Aker brygge (mange stopp) var en morsom opplevelse.

Flaskebekk
Båthus på Flaskebekk – og Nesoddtangen rundt hjørnet

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tips: Les flere av våre kyststi-turer

Kyststien på Ormøya og Malmøya
Kyststien fra Tofte til Sandbukta
Vakker kyststi fra Skøyen/Lysaker til Fornebu
Kyststien i Asker fra Vollen til Slemmestad
Drøbak, Hvitsten og Son – og kyststien mellom dem
Oslos havnepromenade – en opplevelse!
Brønnøya – en oase i Oslofjorden

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om kyststien fra Fjellstrand til Fagerstrand. Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no 

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon