Fargerike hus på strandpromenaden i Villajoyosa

Har du en drøm om å skrive bok, kanskje en bokidé du aldri har hatt anledning til å forløse og skrive? Kanskje du drømmer om å skrive en fortelling, en diktsamling, kanskje til og med en roman? Eller har du planer om å skrive en fagbok? Nå kan du gjøre alvor av bokdrømmen din!

Typisk Villajoyosa. En mosaikk av de sjeldne.

Velkommen til genuin skriveflyt!

“Å sitte og skrive med bølgeslagene mot stranden som lydkulisser er en opplevelse, og inspirerende for den kreative prosessen. Landsbymiljøet er en fryd for sjel og sinn, rammet inn av et turkisblått Middelhav og majestetiske fjelltopper. I byen som turistnæringen har valgt til årets skjulte perle i europa 2024 ligger alt til rette for en genuin skriveflyt!” 

Stranda i Villajoyosa
Alltid god plass og nydelig vann på strendene i Villajoyosa

Inpirasjon, tid og ro til å skrive

Vi inviterer deg til femdagers skriveretreat i Villajoyosa, en perle av en gammel fiskelandsby nord for Alicante i Spania. Dette er 16. gang vi arrangerer skriveretreat. Her vil du garantert få inspirasjon, tid og ro til det du ønsker mest av alt. Vår skriveretreat er tilrettelagt med nettopp dette for øyet: Å skrive.

Villajoyosa
Gamlebyen til høyre. Middelhavet til venstre.

Hva er en skriveretreat?

En skriveretreat er verken kurs eller seminar, men en skrivesamling der vi kombinerer mulighet og tid for å nærme deg målet om å skrive bok med å bygge skrivenettverk. Her kommer du i kontakt med hyggelige og skrivedyktige mennesker, og får hjelp til å komme videre med ditt eget skriveprosjekt. Skriveretreaten har faglige temaer, som vil bidra til at du nærmer deg målet om å gi ut bok.

Deltakere på skriveretreat i Villajoyosa
Her diskuterer vi våre egne prosjekter. Under ser du flere av våre flotte deltakere som har gitt ut bok!

Villajoyosa – perfekt skrivested

Hvorfor Villajoyosa? Fordi denne mosaikken av en landsby er et perfekt skrivested. Litteraturekspert og lærer på krimforfatterskolen til Cappelen Damm, Bernt Roald Nilsen, er leder for skriveretreaten, og har selv opplevd hvordan kraften i omgivelsene har inspirert skriveprosessen i denne landsbyen.

Fargerike hus på strandpromenaden i Villajoyosa
Villajoyosa – et perfekt skrivested

Tips: Les gjerne noen av artiklene våre fra Villajoyosa

Villajoyosa – den lystige byen på Costa Blanca!
Comeback i Villajoyosa etter 558 dager!
De herlige folka i gata vår i Villajoyosa
Villajoyosa – byen med 29 sjokoladefabrikker!

Fargerike hus i Villajoyosa
Byen er fargerik og lystig, men har samtidig en avslappende atmosfære


En skriveretreat i trygge hender

Bernt Roald Nilsen jobber med både skjønn- og faglitterære skrivere, og vet hvor viktig det er å ha mulighet til å fordype seg i et manuskript. Han og Torill Berg, daglig leder i Skrivestudio og erfaren eventekspert med sitt selskap Xtenso Event, legger til rette for fem inspirerende dager i Villajoyosa. Det er også vi to som driver reiseportalen ReiseKick.

Hva er inkludert i retreat-prisen?

Deltakeravgiften fra kun 945 euro inkluderer 5 overnattinger i en egen, flott studioleilighet rett ved “kurslokalet” på strandpromenaden i Villajoyosa. I tillegg deltar du på en 5-dagers skriveretreat med fellessamlinger hver morgen og kveld for veiledning og inspirasjon, og får nyttige coachingsamtaler med retreatleder Bernt Roald Nilsen. Det er enkel servering på alle fellessamlinger. To middager på utvalgte restauranter er inkludert, og vi har velkomst- og avslutningssamlinger med forfriskninger.

Spisested på strandpromenaden i Villajoyosa
Svært hyggelig og avslappet atmosfære på strandpromenaden i Villajoyosa


Flyreise og annen transport er ikke inkludert. SAS og Norwegian flyr direkte til Alicante fra norske flyplasser. Sjekk også finn.no for flybilletter med andre flyselskaper. Fra Alicantes flyplass til Villajoyosa tar det cirka 50 minutter med taxi/transferbuss.

Du bor i flotte studioleiligheter

I prisen på 915 euro er velegnede studioleiligheter inkludert for hver enkelt deltaker. Vi har også leiligheter med separate soverom. De koster fra 105 euro ekstra for hele oppholdet. Alle studioer og leiligheter har kjøkken. Hvis du ønsker å dele studio/leilighet med en annen, får dere begge rabatt på 60 euro.

Slik er retreat-dagen “organisert”

Skriveretreat 17. oktober 2024 starter kl 18:30 med en bli-kjent-samling før vi går ut og spiser felles velkomstmiddag. Dagene starter med fellessamling kl 09:00, og på disse diskuterer vi aktuelle temaer relatert til målet ditt om å skrive bok. Kl 10 går alle hver til sitt for en inspirerende skriveøkt. I løpet av dagen går Bernt rundt og coacher hver enkelt. Mange avtaler felles lunsj, eller du kan lage din egen i leiligheten. Kl 19:00 møtes vi for dagens andre fellessamling, og får en ny dose kunnskap om skriving.

På kveldene er det felles middag, 2 av disse er inkludert i prisen. Avreisedag er 22. oktober. Vi har fellessamling denne morgenen som vanlig. Det er selvfølgelig mulig å forlenge ditt skriveopphold i Villajoyosa før eller etter skriveretreat. Vi hjelper deg gjerne med det.

Palmer på stranda i Villajoyosa
Bare sitte her og tenke på det neste du skal skrive …

Så enkelt er det å melde seg på:

Du melder deg på ved å sende mail til torill@xtenso.no. Ta eventuelt kontakt på mail (se lenger ned). Forskuddsfaktura på kr 3000,- og bekreftelse av plass sendes på mail. Sluttfaktura får du seks uker før avreise. Vi tar imot maks 14 deltakere. Påmeldingen er bindende og innbetalt beløp vil ikke bli refundert dersom deltaker selv kansellerer sin deltakelse.

Betingelser.

Påmeldingsfrist:
Aller senest 10. oktober 2024 (Førstemann-til-mølla-prinsippet)

Info:
Kontakt Torill Berg, mobil 412 88 735/torill@xtenso.no
Faglige spørsmål: Kontakt Bernt Roald Nilsen, mobil 920 80 380/bernt@total-kommunikasjon.no

1 Comment

Legg inn en kommentar