Fargerike hus på strandpromenaden i Villajoyosa
Skriveretreat

Invitasjon til Skriveretreat i Villajoyosa 14.-19. mars 2024


Er du i gang med et skriveprosjekt? Har du kanskje en bokidé du aldri har hatt anledning til å forløse og skrive ned? Kanskje du drømmer om å skrive en historie, en diktsamling, kanskje til og med en roman? Eller skriver du rett og slett på en fagbok eller uttrykker dine meninger på en blogg? Savner du kanskje et nettverk med samme interesse som deg? Nå kan du gjøre alvor av drømmen din.

Typisk Villajoyosa. En magisk mosaikk av de sjeldne.

Velkommen til magiske dager!

“Å sitte og skrive med bølgeslagene mot stranden som lydkulisser er en opplevelse, og inspirerende for den kreative prosessen. Landsbymiljøet er en fryd for sjel og sinn, rammet inn av turkisblått Middelhav og majestetiske fjelltopper. Her ligger alt til rette for en genuin skriveflyt. Velkommen til magiske dager!” 

Stranda i Villajoyosa
På strendene i Villajoyosa er det alltid god plass og nydelig vann

Inpirasjon, tid og ro til å skrive

Vi inviterer deg til femdagers skriveretreat i Villajoyosa, en perle av en gammel fiskelandsby litt nord for Alicante i Spania. Dette er 13. gang vi arrangerer skriveretreat. Med svimlende utsikt til Middelhavet og fjellene i ryggen vil du garantert få inspirasjon, tid og ro til det du ønsker mest av alt. Vår skriveretreat er tilrettelagt med nettopp dette for øyet: Å skrive.

Villajoyosa
Dette er utsikten fra “kurslokalene” våre …

Hva er en skriveretreat for noe?

En skriveretreat er verken kurs eller seminar, men en skrivesamling der vi kombinerer mulighet og tid for å bli bedre til å skrive med å bygge skrivenettverk. Her kommer du i kontakt med mange hyggelige og skrivedyktige mennesker. Du får også hjelp for å komme i gang og videre med ditt eget skriveprosjekt. Skriveretreaten har faglige temaer hver dag, og du får god tid til å skrive på ditt eget prosjekt.

Deltakere på skriveretreat i Villajoyosa
Strålende gjeng på skriveretreat. Her diskuterer vi våre egne prosjekter. Under her ser du flere av våre flotte deltakere!

Villajoyosa – perfekt skrivested

Hvorfor akkurat Villajoyosa? Denne fargesprakende mosaikken av en landsby er et perfekt skrivested. Litteraturekspert og lærer på krimforfatterskolen til Cappelen Damm, Bernt Roald Nilsen, er leder for skriveretreaten vår, han har selv opplevd hvordan kreativiteten og kraften i omgivelsene har inspirert skriveprosessen i nettopp denne landsbyen.

Fargerike hus på strandpromenaden i Villajoyosa
Villajoyosa – et perfekt skrivested. I den røde bygningen til høyre er “kurslokalene” våre.

Tips: Les gjerne noen av artiklene våre fra Villajoyosa

Villajoyosa – den lystige byen på Costa Blanca!
Comeback i Villajoyosa etter 558 dager!
De herlige folka i gata vår i Villajoyosa
Villajoyosa – byen med 29 sjokoladefabrikker!

Mitt første møte med Villajoyosa

”Når jeg besøker Villajoyosa første gang, reiser jeg alene. I de trange smugene blir jeg stoppet av en gutt som vil vise meg byen. Husene lener seg mot hverandre i en mosaikk jeg aldri har sett maken til. Gutten viser meg havet, elven, de idylliske husene, de intime torgene. Klær til tørk overalt, hyggelige, gamle damer hilser blidt, små balkonger henger utover mosaikken. Jeg bobler over av noe jeg har lett etter lenge. Det kreative våkner til live. Når turen er over, og jeg prøver å gi gutten en femeuroseddel, vinker han meg av og sier at han er ikke ute etter penger. Jeg ser stoltheten i guttens brune øyne. Så går gutten hjem til sitt, og jeg vet allerede at jeg snart skal tilbake til Villajoyosa.”

Fargerike hus i Villajoyosa
Byen er fargerik og lystig, men har samtidig en avslappende atmosfære


En skriveretreat i trygge hender

Bernt Roald Nilsen jobber med både skjønn- og faglitterære skrivere, og vet hvor viktig det er å ha mulighet til å fordype seg i et manuskript. Han og Torill Berg, daglig leder i Skrivestudio og erfaren eventekspert med sitt selskap Xtenso Event, legger til rette for fem inspirerende dager i Villajoyosa. Torill skriver også på et skjønnlitterært prosjekt. Det er også vi to som driver reiseportalen ReiseKick.

Hva er inkludert i retreat-prisen?

Deltakeravgiften fra kun 915 euro inkluderer 5 overnattinger i egen, flott studioleilighet rett ved “kurslokalet” på strandpromenaden i Villajoyosa. I tillegg deltar du på en 5-dagers skriveretreat med fellessamlinger hver morgen og kveld for veiledning og inspirasjon, og får en nyttig coachingsamtale med retreatleder Bernt Roald Nilsen. Det er enkel servering på alle fellessamlinger. To middager på utvalgte restauranter er inkludert, og vi har velkomst- og avslutningssamlinger med forfriskninger.

Spisested på strandpromenaden i Villajoyosa
Svært hyggelig og avslappet atmosfære på strandpromenaden i Villajoyosa


Flyreise og annen transport er ikke inkludert. SAS, Flyr og Norwegian flyr direkte til Alicante fra flere norske flyplasser. Sjekk evt. finn.no for flybilletter med andre flyselskaper. Fra Alicantes flyplass til Villajoyosa tar det cirka 45 minutter med taxi/transferbuss.

Du bor i flotte studioleiligheter

I prisen på 915 euro er velegnede studioleiligheter inkludert. Vi har også leiligheter med separate soverom. De koster fra 105 euro ekstra for hele oppholdet. Alle studioer/leiligheter har kjøkken. Hvis du ønsker å dele studio/leilighet med en annen, får begge rabatt på 60 euro.

Slik er retreat-dagen “organisert”

Skriveretreat 14. mars 2024 starter kl 18:00 med en bli-kjent-samling før vi går ut og spiser en felles velkomstmiddag. Dagene starter med fellessamling kl 09:00, på disse diskuterer vi aktuelle tema relatert til skriving, og inspirerer hverandre til å ha en fin skrivedag. Kl 10:15 går alle hver til sitt for en inspirerende skriveøkt. I løpet av dagen går Bernt rundt og coacher hver enkelt. Mange avtaler felles lunsj, eller du kan lage din egen i leiligheten. Kl 19:00 diskuterer vi faglige tema på dagens andre fellessamling, og får en ny dose kunnskap om skriving.

På kveldene er det felles middag, 2 av disse er inkludert i prisen. Avreisedag er 19. mars. Vi har fellessamling denne morgenen som vanlig. Det er selvfølgelig mulig å forlenge ditt skriveopphold i Villajoyosa før eller etter skriveretreat. Vi hjelper deg gjerne med det.

Palmer på stranda i Villajoyosa
Bare sitte her og tenke på det neste du skal skrive …

Så enkelt er det å melde seg på:

Du melder deg på ved å sende mail til torill@xtenso.no. Ta eventuelt kontakt med oss på mail (se lenger ned). Forskuddsfaktura på kr 3000,- og bekreftelse av plass sendes på mail. Sluttfaktura får du seks uker før avreise. Vi tar imot maks 14 deltakere for at fellessamlingene skal være nære og nyttige. Minimum antall deltakere er 6. Påmeldingen er bindende og innbetalt beløp vil ikke bli refundert dersom deltaker selv kansellerer sin deltakelse.

Betingelser.

Påmeldingsfrist:
15. januar 2024 (Førstemann-til-mølla-prinsippet)

Info:
Kontakt Torill Berg, mobil 412 88 735/torill@xtenso.no
Faglige spørsmål: Kontakt Bernt Roald Nilsen, mobil 920 80 380/bernt@total-kommunikasjon.no

One Comment

Legg inn en kommentar