Villajoyosa

558 dager! Akkurat så lenge er det siden jeg var i leiligheten i Villajoyosa. Hvem skulle tro at det skulle gå SÅ lang tid da jeg reiste hjem i full fart 13. mars 2020? Costa Blanca

puslespill av villajoyosa
Klassisk tidtrøyte når man ikke kan vente med å komme tilbake til Villajoyosa …

Endelig sitter jeg på toget til Gardermoen. Jeg kan nesten ikke vente med å komme frem. Bare det å komme til flyplassen oppleves som spennende og internasjonalt i disse rare dager. Innsjekking går helt greit, det er lite kø i sikkerhetskontrollen og god plass på de relativt få spisestedene som holder åpent på utenlandsterminalen. Jeg betaler 407 (!) kr for en en foccaccia, et glass vin og en flaske vann, og skjønner at jeg har glemt hvilket prisnivå det er for en enkel lunsj på flyplassen. Costa Blanca

Men på Gardermoen er det ikke mange mennesker …

407 blanke norske kroner

Flyturen på snaue 4 timer blir ulidelig lang, jeg vil jo bare komme frem! Jeg slår ihjel tiden med å høre på lydbok og drikke kaffe. Og så, klokka 20:00 lander vi til 27 varme grader på flyplassen i Alicante. Å komme gjennom COVID-kontrollen går raskt og smertefritt, det er bare å ha det elektroniske helseskjema for innreise til Spania klart.

Du finner skjemaet her: https://www.spth.gob.es/

Buss med MarianneTours fra flyplassen Villajoyosa Costa Blanca

Jeg tar buss fra flyplassen til Villajoyosa, og har booket plass hos Mariannetours.no som vanlig. Det som derimot ikke er vanlig, er at bussen er svart. Mariannetours har jo fine, grønne busser med logoen sin på. Jeg håper virkelig at de har overlevd de vanskelig tidene, og får dette bekreftet dagen etter da jeg tar kontakt. Joda, Mariannetours.no lever i beste velgående, de har bare for anledningen leid inn noen andre til å kjøre denne dagen, slik de av og til gjør. Hurra, det er gode nyheter. 170 kroner fra flyplassen til Villajoyosa er det heller ingen ting å si på. Når vi nærmer oss Villajoyosa kribler det i magen … Costa Blanca

Da jeg går av bussen i byen vår kl 21, er det bekmørkt. Men det er liv på baren like ved broen. Jeg tar den bittelille omveien opp til kirkeplassen, og ser til min store glede at her sitter folk både på La Placeta og Zerca Old Town. So far, so good, altså. Byen min lever jo!

Villajoyosa kirkeplassen
Kirkeplassen i Villajoyosa er alltid et hyggelig sted å nyte Villajoyosa på

Gjensynsgleden med La Casa Mia er stor

Du salige, så utrolig deilig det er å komme inn i leiligheten min, La Casa Mia, igjen. Gjensynsgleden med min egen leilighet er stor. Jeg går sakte gjennom rommene, stryker forsiktig over benker og stoler, ser på bøkene i bokhylla, prøvesitter sofaen og åpner verandadørene. Varm, herlig kveldsluft strømmer imot meg. Jeg vet at Rio Amadorio sildrer av gårde der nede i mørket, og hører Middelhavets bølger slå mot stranda. Setter meg ned i verandastolen. Timeout. Tenk at det går an å savne et sted så mye! I samfulle 558 dager! Og NÅ er jeg her! Costa Blanca

Villajoyosa rio amadorio
Der nede i mørker renner Rio Amadorio …

Vi to i ReiseKick har lurt på hvordan Villajoyosa har klart seg gjennom pandemien så langt. Vi har jo fått beskjed av folk vi kjenner i byen at noen spisesteder har vært nødt til å stenge. Det er selvfølgelig veldig leit, livet i byen vår er avhengig av at tilbudet av spisesteder og butikker opprettholdes.

Calle Colon med appelsintrærne er blitt gågate

Jeg konstaterer med stor glede at Appelsingata er stengt for trafikk, noe som gjør at spisestedene som ligger her har trukket bord og stoler helt ut i gata, og ikke bare har noen få bord på fortauet, slik det var før. Dette er bra! Det gir Calle Colon mye mer liv, og jeg håper denne endringen er permanent, i alle fall i sommersesongen. En av våre favorittrestauranter har dessverre lukket dørene, håper det snart kommer noen som overtar lokalene og finner på noe spennende. Costa Blanca

Villa joyosa calle colon
Calle Colon er stengt for all biltrafikk og blitt enda hyggeligere … kjempebra!

Den herlige stranda og promenaden

Nede på strandpromenaden er det også skjedd endringer her og der. Det er kommet noen nye spisesteder her også, og disse skal selvfølgelig testes ut snarest. Men den deilige stranda og den flotte, brede promenaden er fortsatt her!

Det ser ut som om de fleste butikkene har overlevd i Villajoyosa, i tillegg er det kommet flere nye. Dette er så bra, vi håper dette skal vedvare! Dette må feires1 Jeg stikker innom Flors i Fulles Floristería, kjøper en stor bukett med liljer, og blir ønsket velkommen tilbake i byen av den blide eieren. Costa Blanca

Liljer blomsterbukett
Liljer i Casa Mia gjør den lille forskjellen

At folk er så hyggelige og imøtekommende er en av grunnene til at vi har savnet VillaJoyosa så fælt. Det bor så mange hyggelige og fine folk her!

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Fargerike hus … og fargerike folk … Costa Blanca

Vi elsker gata vår i Villajoyosa. Den er fargerik på mange måter. Én ting er de fargerike husene, som byen vår er så kjent for. En annen ting er alle de forskjellige folka som bor i gata vår. Villajoyosa Costa Blanca

I den flotte gata vår, som er en del av den 500 år gamle bymuren fra Middelalderen, er det en helt herlig blanding av spanjoler, sigøynere og turister. Under ser du fasaden til huset vårt. Leiligheten vår er helt på toppen. Reglementet sier at vi kan velge den fargen vi vil på fasaden, bare vi ikke velger fargen til naboen. 

Her bor vi, med utsikt til Middelhavet og Rio Amadorio fra andre siden av leiligheten
Smug i Villajoyosa
En selfie må da være lov når man er glad – og på tur nedover gata vår

Neste dag observerer jeg to svære byggekraner på den andre siden av Rio Amadorio. Jeg krysser elva, og ser at i Poble Nou bygges det nå flere nye leiligheter med basseng.

Byggeplass villajoyosa
Det skjer ting på andre siden av Rio Amadorio …

Og når jeg litt senere samme dag går helt til den andre enden av promenaden, i retning Benidorm, ser bygget under her, som stod ganske stille i lang tid, ut til å være “relativt ferdig”. Litt morsomt, litt rart og veldig fargerikt. Et hus av containere, eller? Villajoyosa Costa Blanca

What? Et hus av containere? Noen som vet noe om dette?

Senere samme dag sitter jeg på balkongen og har kremutsikt til noe som ser ut som renovering av den gamle mølla langs elva. Jippi! Med dette blir jo den flotte elveparken vår enda finere og mer attraktiv! Joda, det skjer da saker og ting både her og der i vårt kjære Villajoyosa! Villajoyosa Costa Blanca

Munningen av elva Rio Amadorio, nederst mot Middelhavet

Bare så fantastisk deilig å være tilbake

Så hvordan er det å endelig være tilbake i Villajoyosa? Hvordan er det å se igjen byen, den fantastiske gamle delen av byen, den brede flotte promenaden, kafeene, restaurantene og ikke minst de aller beste strendene? Det er ikke enkelt å finne ord, det er bare SÅ fantastisk deilig å være tilbake igjen. Jeg løper nedover gata vår, runder hjørnet, kommer ut rett ved Cabanon, av med skoa og rett ned på stranda, og så er det egentlig bare å slippe tårer og jubel løs i selveste Middelhavet! Jippi!!!

Tårer og jubel i skjønn forening i Villajoyosa!

Og når tårene er tørket og jubelen sluppet løs, er det bare å unne seg et glass med bobler og sitte og glane på alt og alle og gjøre ingenting. For en by! For et miljø! Helt Herlig!

Et velfortjent glass med bobler. ReiseKick er tilbake!

Tips: Les våre andre artikler fra Villajoyosa

De herlige folka i gata vår i Villajoyosa
Kyststien mellom Villajoyosa og Benidorm
Sjokoladebyen Villajoyosa
På to hjul mellom idylliske landsbyer på Costa Blanca
Trikken mellom Alicante og Benidorm
Villajoyosa på Costa Blanca– våre beste tips!

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram 

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du liker artikkelen om gjensynsglede i Villajoyosa. Vi setter stor pris på om du deler!

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? 
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

12 Comments

  1. Åh nå fikk jeg lyst til å reise igjen🤩 Også lyst til å besøke Villajoyosa, som jeg bare har sett fra avstand, når vi kjørte forbi…. Takk for reisebrev🤗

  2. Nå gleder jeg meg til å tilbringe 3 uker på Solgården i desember og oppleve Villajoyosa. Fått mange tips av å lese på denne siden.

    Og i romjulen kommer samboeren nedover, skal overnatte på Hotel Censal så det blir kjekt å vise han Spania for første gang. Hvorfor jeg er så glad i det landet.

  3. Takk for hyggelig tilbakemelding. Vi setter stor pris på at du leser ReiseKick. Solgården i desember og besøk av samboer blir flott;) Kos dere!

    Mvh Torill i ReiseKick

  4. Så trevligt att följa din/er sida då vi flyttar till Villa J i September/ October 2022. Du lämnar så många bra tips.

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon