Pyreneene er en spektakulær fjellkjede som er 491 kilometer lang, og den høyeste fjelltoppen er Aneto på 3404 meter over havet. Leter du etter fjelltopper på over 3000 meter, finner du hele 129 av dem her. Fra Bellver, som er vår base i Pyreneene, tar det 45 minutter med bil til Refugio Malniu, som vi har som utgangspunkt for denne fine toppturen til Puig Pedro, 2911 meter over havet. Tur Pyreneene

Tips: Les artikkelen om Bellver her.

De siste kilometerne opp med bil er særdeles luftige, veien er smal, og det er ikke enkelt å møte noen. Heldigvis finnes det møteplasser hele veien. For meg som ikke er veldig glad i å kjøre bil, er dette en heftig start på dagen.

Refugio Malniu – her parkerer vi bilen og starter turen opp til Puig Pedro

Turen opp til toppen av Puig Pedro

Turen opp til Puig Pedro på 2911 meter er ikke veldig lang i distanse. Tur-retur er det temmelig nøyaktig 13 kilometer dersom du velger å gå rett opp, hvilket er fullt mulig. Totalt er det cirka 900 høydemetere.

Den første delen er relativ flat, før stien knekker opp en grønn bakkekam. På toppen av denne dreier ruten 90 grader til høyre, og det går slakt oppover en stund til. Det er flott utsyn til alle kanter nå, og vi ser både kuer og hester på vei oppover mot toppen. Mennesker derimot, ser vi ikke mange av. Det er ganske fascinerende å ha hele dette flotte fjellet for seg selv.Tur Pyreneene

Her finner du ingen heiser som tar deg til topps. Kanskje er det en av grunnene til at det er lite folk? Vi har bredt utsyn hele veien, nesten ikke et menneske å se, men etter hvert treffer vi på noen kuer og hester i flokk.

Og så – plutselig ligger den der, rett foran oss. Puig Pedro. En gedigen steinhaug som må forseres! Dette er ikke en fjelltopp som er farlig å gå opp på, du må bare trave av gårde i jevnt, sakte tempo. Utsikten er formidabel hele tiden, og det er lett å gå.

Har du lyst til å spandere en virtuell kopp kaffe på oss? Her på ReiseKick kan du lese mer enn 250 reiseartikler fra inn- og utland helt gratis. Vi jobber iherdig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Og der er vi på 2911 meter over havet!

Fabelaktig utsikt over Pyreneene!

Det er ikke vanskelig å nå toppen, men det er litt bratt noen steder og litt slitsomt. Løypa er merket hele veien, og når du er på toppen blir du belønnet med en helt fantastisk utsikt.

Stiene er altså godt merket med gule skilt og malte steiner der det må til. Lett å finne veien.

Refugiu Malniu – der turen startet og endte

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Vi brukte omtrent 6 timer på hele turen tur-retur, men da tok vi det veldig med ro. Vi hadde med sekk med matpakke og termos. Vannflaskene våre kunne vi fylle i små bekker de første kilometerne. Vel nede var hytta vi startet fra, Refugiu Malniu, åpen, og det var godt å sette seg her ute med mer mat og drikke.

Dette er en tur vi har gått 3 ganger i løpet av de gangene vi har bodd i lille Bellver, vår base når vi går fjellturer i Pyreneene. Både fjellturer og basen kan anbefales!

Da Bernt og sønnene gikk i fjellet her i juni 2017 snødde det plutselig. Det ble en tidvis frisk affære, men de hadde selvsagt gode klær i sekken.

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Hvordan komme dit:
Bellver ligger 2 timers kjøring fra flyplassen i Barcelona. Du er helt avhengig av bil dersom du gjør som oss, og bor i Bellver. Den lille byen er en fin base for flere spennende fjellturer i Pyreneene.

Tips til overnatting i Bellver
https://www.aparthotelbellver.com/ – Dette er et enkelt leilighetshotell sentralt i Bellver. Vi trives her!

Nyttig adresser:
http://www.entremontanas.com/
http://www.refugimalniu.com/

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte denne artikkelen om toppturen til Puig Pedro i Pyreneene.Kanskje har du lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon