Fotturer,  Pyreneene,  Spania

Topptur til Puig Pedro – Pyreneene


Pyreneene er en spektakulær fjellkjede som er 491 kilometer lang og den høyeste fjelltoppen er Aneto på 3404 meter over havet. Leter du etter fjelltopper på over 3000 meter, finner du 129 av dem her. Fra Bellver hvor vi bodde, tar det 45 minutter med bil til Refugi Malniu som vi valgte som utgangspunkt for turen til Puig Pedro.

Les bloggpost om Bellver her.

De siste kilometerne er særdeles luftige, veien er smal, og det er vanskelig å møte noen. Heldigvis finnes det noen møteplasser. For meg som ikke er veldig glad i å kjøre bil, ble dette en heftig start på dagen.

Refugi Malniu

Opp til toppen på Puig Pedro

Turen opp til Puig Pedro på 2911 meter er ikke lang i distanse. Tur-retur er det temmelig nøyaktig 13 kilometer dersom du velger å gå rett opp. Totalt er det 900 høydemetere.

Den første delen er relativ flat, før den knekker opp en grønn bakkekam. På toppen av denne, dreier ruten 90 grader til høyre, og det går slakt oppover en stund til. Det er flott utsyn til alle kanter, og vi så både kuer og hester på vei oppover mot toppen. Mennesker derimot, det så vi ikke mange av. Det er ganske fasinerende å ha hele fjellet for seg selv.

Her finner du ingen heiser som tar deg til topps. Kanskje er det en av grunnene til at det er lite folk?

Og så ligger den der, rett foran deg. Puig Pedro. En gedigen steinhaug som må forseres!

Fabelaktig utsikt over Pyreneene!

Det er ikke vanskelig å nå toppen, men det er bratt og litt slitsomt. Og når du er på toppen blir du belønnet med en fantastisk utsikt.

Stiene er godt merket med gule skilt og malte steiner.

Vi brukte omtrent 6 timer på hele turen, men da tok vi det med ro. Vi hadde med sekk med matpakke og termos. Vannflaskene våre kunne vi fylle i små bekker de første kilometerne. Vel nede var et helt greit med et glass vin for den av oss som slapp å kjøre.

Dette er en tur vi har gått 3 ganger i løpet av de gangene vi har besøkt Bellver. Kan anbefales!

Da Bernt og sønnene gikk i fjellet i juni 2017 snødde det. Det ble en tidvis frisk affære.

Husk å følge ReiseKick på Facebook!

Hvordan komme dit:
Bellver ligger 2 timers kjøring fra flyplassen i Barcelona. Du er helt avhengig av bil dersom du gjør som oss, og bor i Bellver.

Tips til overnatting i Bellver
https://www.aparthotelbellver.com/ – Dette er et enkelt leilighetshotell sentralt i Bellver.

Nyttig adresser:
http://www.entremontanas.com/
http://www.refugimalniu.com/

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

Legg inn en kommentar