På tur med elsykkel
Costa Blanca,  Fotturer,  Spania,  Villajoyosa

På to hjul mellom idylliske landsbyer på Costa Blanca


Det er en formiddag i februar. Sola skinner, og det er 19 varme. Vi stikker opp i hovedgaten i landsbyen vår, Villajoyosa, og leier hver vår el-sykkel. Sykkelen inkl hjelm og lås koster 24 euro for en hel dag. Med hjelm på hodet og sekk på ryggen sykler vi innover i landet mot den lille fjellandsbyen Finestrat. Bli med på en nydelig sykkeltur på Costa Blanca!

Vi tråkker forbi sjokoladefabrikken Valor, og kakaolukten kiler i nesen. Vi passerer golfbanen Puig Campana og bakkene blir stadig brattere. Her er det bare å sette på mer strøm, så går det som en lek.

Fjellandsbyen Finestrat

Etter 9 km svinger vi inn i den lille, fargerike byen på 238 meters høyde og 7000 innbyggere. Utsikten fra kirken på byens høyeste punkt er slående. Det sies at man ser helt til Alicante herfra.

Finestrat med mektige Puig Campana på 1410 meter i bakgrunnen

Vi triller opp og ned trange smug og gater før vi stopper på La Barra, en lokal pub midt i et lyskryss. Vi bestiller et glass vin og får serranoskinke og verdens minste speilegg på kjøpet.

Bittelille Orxeta

Etter en hyggelig prat med et par av Finestrats originaler fortsetter vi mot Orxeta, 5 kuperte kilometer unna.

Bernt er klar til å sykle videre til neste landsby
Lille Orxeta

Nydelig libanesisk lunsj på Mundial

Orxeta viser seg å være en veldig koselig landsby. Vi møter 8 av de 734 som bor her. I utkanten av byen ligger Mundial, en libanesisk restaurant hvor vi spiser lunsj. Maten er nydelig, og gutta som jobber her smilende og hyggelige.

Vi koser oss lenge i solen før vi tråkker tilbake til Villajoyosa. Sykkeltur på Costa Blanca

Mektig landskap
Naturen er vakker her på Costa Blanca

Vi fyker nedover et landskap som er helt eventyrlig. Fjellene er opp mot 1500 meter høye, men grønne og fine på toppen. El-sykkelen bringer oss lett av gårde, vi velger selv akkurat hvor mye kraft vi vil bruke, og kommer oss fort av gårde. Dette er en fin måte å bevege seg i naturen på, du blir ikke så sliten som du ville blitt uten strømmen. Og landskapet innenfor kysten på Costa Blanca leverer så det holder. Når været også er på parti med 19 grader i februar, er det ingen ting å klage på, så vi bare suser videre. Sykkeltur på Costa Blanca

TIPS: Les mer om Villajoyosa i disse artiklene:

Sjokoladebyen Villajoyosa
Gata vår i Villajoyosa
Kyststien mellom Villajoyosa og Benidorm
Villajoyosa på Costa Blanca– våre beste tips!

Husk å følge ReiseKick på Facebook!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om el-sykkeltur på Costa Blanca. Vi setter stor pris på om du deler artikkelen.

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

Sykkeltur på Costa Blanca

One Comment

  • Håkon Sveen

    Hyggelig å se bilder fra et område som jeg antakelig kjenner bedre enn de fleste. Jeg overdriver ikke hvis jeg sier at jeg har gjort akkurat denne rundturen 4-500 ganger i løpet av de siste ti årene. Med bil, på sykkel og til fots. Blir aldri lei av denne naturen.

Legg inn en kommentar