På tur med elsykkel

Sola skinner, og det er 22 varme. Vi er på vei opp til hovedgaten i Villajoyosa, der vi skal leie hver vår el-sykkel. Sykkelen inkl hjelm og lås koster 30 euro for en hel dag. Med hjelm på hodet og sekk på ryggen sykler vi ut av byen. Vi skal innover i landet mot den lille fjellandsbyen Finestrat. Bli med på en nydelig, liten sykkeltur på vakre Costa Blanca!

Vi er i gang, sykler over tramlinjen, tråkker forbi sjokoladefabrikken Valor og kakaolukten kiler i nesen. Etter hvert passerer vi golfbanen, og Puig Campana og bakkene blir stadig brattere. Her er det bare å sette på mer strøm, så går det som en lek.

Sjekk fjellandsbyen Finestrat

Etter 9 km svinger vi inn i den lille, fargerike byen på 238 meters høyde og 7000 innbyggere. Vi sykler rett opp til kirken. Utsikten fra den vakre kirken på byens høyeste punkt er slående. Det sies at man ser helt til Alicante herfra.

Vi sykler opp denne gaten, øverst ser du kuppelen …

Fargerikt og koselig inne i smugene
Finestrat med Puig Campana 1410 m.o.h. i bakgrunnen

Vi triller opp og ned trange smug og gater før vi stopper på La Barra, en lokal pub midt i et lyskryss. Vi bestiller et glass vin og får serranoskinke og verdens minste speilegg på kjøpet.

Setter kurs mot bittelille Orxeta

Etter en hyggelig prat med et par av Finestrats originaler fortsetter vi mot Orxeta, som ligger 5 kuperte kilometer unna Finestrat. Fin sykkelsti på kanten av veien, og vakkert rundt oss!

Bernt er klar til å sykle videre til neste landsby
Lille Orxeta med Villajoyosa-aktige hus
Vi ser at det bor mange eldre i Orxeta
Den vakre kirken i Orxeta

Nydelig libanesisk lunsj på Mundial

Orxeta viser seg å være en veldig koselig landsby. Vi møter 8 av de 734 som bor her. I utkanten av byen ligger Mundial, en libanesisk restaurant, hvor vi spiser lunsj. Maten er nydelig, og gutta som jobber her smilende og hyggelige.

Vi koser oss lenge i den brennende solen før vi starter på hjemturen tilbake til byen vår, Villajoyosa. Sykkeltur på Costa Blanca

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Mektig landskap på vei hjem
Naturen er vakker på Costa Blanca

Mindre sliten med strøm på lager

Vi fyker nedover et landskap som er helt eventyrlig. Fjellene er opp mot 1500 meter høye, men grønne og fine på toppen. El-sykkelen bringer oss lett av gårde, vi velger selv hvor mye strøm vi vil bruke, og kommer oss fort av gårde. Dette er en fin måte å bevege seg i naturen på, du blir ikke så sliten som du ville blitt uten hjelp av strømmen. Og landskapet innenfor kysten på Costa Blanca leverer så det holder. Når været også er på parti, er det ingen ting å klage på, så vi bare suser videre ned til Villajoyosa.

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Sykkeltur på Costa Blanca

TIPS: Les flere av våre artikler fra Costa Blanca

Alicante – et pulserende reisemål
Villajoyosa – den lystige byen på Costa Blanca!
Denia – gastronomisk paradis på Costa Blanca
Populære Albir – og Serra Gelada på kjøpet
Benidorm – chartermaskinen som går nye veier
Altea – blendende hvit og vakker
Kyststien mellom Villajoyosa og Benidorm
Villajoyosa på Costa Blanca– våre beste tips!

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram 

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du liker artikkelen om e-sykkeltur på Costa Blanca. Vi setter stor pris på om du deler! Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? 
Kontakt oss på torill@reisekick.no

Sykkeltur på Costa Blanca

3 Comments

  1. Hyggelig å se bilder fra et område som jeg antakelig kjenner bedre enn de fleste. Jeg overdriver ikke hvis jeg sier at jeg har gjort akkurat denne rundturen 4-500 ganger i løpet av de siste ti årene. Med bil, på sykkel og til fots. Blir aldri lei av denne naturen.

  2. Hiv sykkelen på bilen. Parker den i Orxeta. Så kan dere ta den fantastiske turen til Relleu – Busot, se de flotte dryppsteinshulene. Dra tilbake vis Aiuges. Da nærmer dere dere dalstrøka innafor. Kjempebrs

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon