L’Albir ligger cirka 65km nord for Alicante og 130 km sør for Valencia, og var opprinnelig havneområdet til L’Alfas del Pi. Begge disse “småbyene” ligger i L’Alfas kommune. L’Alfas del Pi er også navnet på landsbyen som ligger ca. 2 km inne i landet. Mer enn 50% av innbyggerne kommer fra andre land og består av 90 ulike nasjonaliteter, og nordmenn er sterkt representert. Serra Gelada, Alfas del pi

Alfas del pi, Serra Gelada
Nydelig å vandre på promenaden i Albir

5 artige fakta om Albir og Alfas del Pi

  • Araberne okkuperte området fra 711 til 1258
  • Alfas oppnådde uavhengighet fra Polop i 1836, og plantet et pinjetre på torget som et symbol på sin uavhengighet. Alfas betyr fruktbar jord, Pi refererer seg til Pinjetreet
  • Vannsystemet fra det 17. århundre er fremdeles “stort sett” intakt, etter 345 år!
  • Albir har utviklet seg fra 1995, fra å være et område for dyrking av sitrusfrukt, til i dag hvor innbyggertallet har skutt i været med cirka 10.000 på 25 år!
  • L’Alfas del Pi har den høyeste tettheten av norsktalende befolking i hele verden, unntatt Norge
De som bor her er stolte av stedet sitt
Den grønne korridoren er et sentralt holdepunkt i Albir

Strandpromenaden – stedet å flanere

Promenaden langs Playa del Albir et populært sted for alle turister og et helt utmerket sted for å flanere. Byen har stort utvalg av kaféer og restauranter som byr på både norske retter og typiske Middelhavs-menyer. Langs stranden er den marmorbelagte promenaden kantet med palmetrær, og om kvelden er den godt opplyst. I enden av promenaden finner du et ankermonument, og her arrangeres blant annet friluftskonserter og markeder.

Strandpromenade i Albir
Allsidig aktivitet på promenaden i Albir
Anker i Albir
Ankermonumentet – du har kommet til enden av promenaden

En deilig og prisbelønnet strand

Strendene i Albir har hvite, runde småsteiner og er lange og fine. Her er det lekeplasser, velholdte toaletter, universell adkomst og badevaktene er klare i sesongen. Som en av 6 strender i Spania, har Albir-stranden vunnet EU’s Blue Flag reward uavbrutt i 30 år. Applaus!

Deilige strender så langt øyet kan se …

Livlig søndagsmarked i Albir

Hovedmarkedet i Albir finner sted hver søndag morgen på den store parkeringsplassen midt i byen. Her kan du blant annet kjøpe frukt og grønnsaker fra den lokale bonden, og få tak i kjøtt og fisk og ferske kaker og brød.

Har du lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? Her på ReiseKick kan du lese mer enn 230 reiseartikler fra inn- og utland. Vi jobber iherdig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Villa Romana – et utendørs museum

Dette er et utendørs museum hvor du kan se ruinene etter en romersk villa som antagelig var bebodd mellom det 4. og 6. århundre. Museet ble åpnet i 2011, og her kan du også få med deg et av de best bevarte tradisjonelle romerske badene i hele Valenciaregionen.

Villa Romana i Albir
Jada, romerne var her også – både bad og villa her …

For mer info om Villa Romana, sjekk her.

Foundation Frax – for samtidskunst

Dette er museet for moderne kunst. Her finner kunstutstillinger, konserter og andre kulturelle begivenheter sted.  For mer informasjon, sjekk denne.

Mange pusler med kreative saker i Albir – her er samtidsmuseet

Sjømannskirken i Albir-Villajoyosa

Sjømannskirken er et kirkelig, kulturelt og sosialt møtested for nordmenn i alle aldre på Costa Blanca nord. Jeg stikker innom, og kjenner den liflige lukten av vafler kile i nesen når jeg kommer inn døren. Utenfor spiller en gjeng Boccia, på kjøkkenet er de i full sving med brødbaking. Jeg blir møtt av Hanne, ei av mange frivillige, og hun tar seg tid til en prat med ReiseKick. Hun viser meg rundt, forteller om aktiviteter og tilbud, og de er ikke få. Her er strikkeklubb, sjømannstreff, foredragskvelder, konserter, bønn- og bibelmeditasjon, familiedager, grilling og grøt, barneklubb og ungdomsklubb. Og hver søndag er det gudstjeneste på Solgården.

Aktiv Sjømannskirke i Albir
Fine lokaler innendørs
Og hyggelig å sitte utendørs
Boccia må til – eller var det petanque …?

For informasjon om alt som skjer i Sjømannskirken,
sjekk https://i.sjomannskirken.no/kirke/albir-villajoyosa

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Egen turgruppe!

Sjømannskirken har også en egen turgruppe, Vamos – på tur! “Bli med, bli kjent med de vakre fjellene, og ikke minst, bli kjent med andre” er slagordet. Serra Gelada, Alfas del pi

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.


For mer info: Facebookgruppen Vamos – På tur!

L’Alfas del Pi Internasjonale Film festival

Hver sommer arrangeres det en internasjonal Filmfestival. I marmoren på promenaden er det nedfelt spanske og internasjonale filmstjerner i rødt og gult. Serra Gelada, Alfas del pi

Stedet for en god kopp kaffe!

D·Origen Coffee Roasters i Albir har sin egen kaffeplantasje og en vel ansett utdanning innen baristakunsten, så her kan de ansatte jobben sin. Kaffebaren ligger like ved det gamle elveleiet, og har en trivelig uteplass hvor du i tillegg til kaffe, kan nyte et deilig, stort utvalg av hjemmelagde kaker, brød, smoothies og kjøpe med deg din egen kaffeblanding. Serra Gelada, Alfas del pi

Kaffebar
Kaffebar Albir
Et deilig sted for en deilig kopp kaffe

Fantastisk fjelltur i Serra Gelada

Vi har også gått en flott tur i et særdeles kupert naturreservat. Turen starter der hvor stien ut til Fyret i Albir begynner, og ender ved et stort kors som vokter over Benidorm. Det vil si, herfra og ned til Benidorm er det et stykke på svingete asfaltvei. Turen fra Albir tar to-tre timer, og tar deg opp og ned flere topper, og her ligger høydene på rekke og rad langs havet. Og hele veien er det strålende utsikt over det mektige Middelhavet. En opplevelse å få med seg, men husk å ha med nok drikkevann. Vi tok med en halvliter, og det var altfor lite … Serra Gelada, Alfas del pi

Da er vi i gang, og innover mot fjellene ser vi dette …
Costa Blanca naturreservat
Flott utsikt fra turen gjennom Serra Gelada
Vi nærmer oss Benidorm etter en fantastisk kystopplevelse

Hvor ligger Albir?

Hvordan reise hit?

Det enkleste er å ta fly til flyplassen i Alicante. Herfra kan du ta taxi, buss og/eller tram. Vi kjøper som regel busstransport hos www.mariannetours.com. Du må forhåndsbestille plass her. Det går rutebuss direkte fra flyplassen til Alicante. Deretter omstigning til ny busslinje, som går til Albir.

Trikkeskinna i Albir
Vi bruker trammen langs Costa Blanca mye – og er svært fornøyd med det

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tips: Les flere av våre artikler fra spanske byer

Altea – blendende hvit og vakker
Fin weekend i mangfoldige Murcia!
Madrid versjon 2.0: Hipt, romantisk og pulserende!
En spansk storbytroika: Madrid – Barcelona – Valencia
10 ting å gjøre i Madrid – Reisetips til Madrid
Calpe: en magisk klippe, kule kitere og fargerike smug
Salamanca i Spania – den gylne byen
Villajoyosa – den lystige byen på Costa Blanca!

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram 

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du liker artikkelen om turen mellom Finestrat og Polop. Vi setter stor pris på om du deler! Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? 
Kontakt oss på torill@reisekick.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon