Calpe utsikt IFach

– Skal vi ta trammen til Calpe i morgen, sier Torill og ser på meg med det lure smilet sitt. Calpe, tenker jeg, hvorfor ikke? Fra leiligheten i Villajoyosa er det en tur på i underkant av en time. Noen kaller de skinnegående kjøretøyene tog, vi kaller de to-tre vognene for trikk eller tram. Uansett, trammen er fantastisk å ha når vi beveger oss til og fra alle de flotte stedene på Costa Blanca. Dagen etter tar vi trammen gjennom steder som Benidorm, Alfaz del Pi, Albir og Altea, før naturen blir stadig villere og fjellene høyere. Utsikten er majestetisk, og den lille tramturen likner stadig mer på en oppdagelsestur. Calpe på Costa Blanca Ferietips Spania

Les om trikken på Costa Blanca her.

Et kontrastfylt sjarmtroll

Togstasjonen i Calpe ligger øverst i byen, og det går shuttlebusser ned til stranda. Men da opplever man ikke så meget. Så vi gjør som vi alltid pleier, vi gjør fotarbeid. Turen tar bare 15 minutter, men du verden så mye vi får sett på turen nedover. Vi passerer appelsinlunder og digre rundkjøringer, vakre fontener og arabiske kvartaler. Og sola er hele tida på parti. Calpe på Costa Blanca Ferietips Spania

Calpe på Costa Blanca i Spania
Fra togstasjonen er det utsikt ned mot sentrum av Calpe.

Calpe er en av flere perler på Costa Blanca-kysten, og er en fascinerende kombinasjon av en pittoresk gamleby og moderne skyskrapere. Rett og slett et kontrastfylt lite sjarmtroll! Byen er et svært populært feriemål med lange, flotte sandstrender og strandliv med puber og barer, restauranter og butikker. Calpe er perfekt for aktiviteter som kiting og seiling, klatring, fotturer og tennis. Byen har et fantastisk klima, med 325 soldager i året!

Penyal d´lFach – eller Lille-Gibraltar

Vi går tvers gjennom den flotte gamlebyen og vandrer langs stranda, alt får bare vente, for nå skal vi til topps! Calpe-klippen er selve symbolet på Costa Blanca, og kalles også Lille-Gibraltar. Dette var også et av forfatteren Ernest Hemingways favorittsteder. – Intet annet sted får jeg en slik inspirasjon som på Calpeklippens topp, skal han ha sagt. Han tilbrakte noen få somre her på 1930-tallet. Klippen Penyal d’lFach rager hele 332 meter til værs. Den er fredet, er Spanias minste nasjonalpark, og byr på et rikt fugleliv og over 300 (!) plantearter.

Over 300 plantearter på denne klippen!

Det er ingen grunn til å vente, det er bare å sette turboen i gang, for vi skal til topps! I starten går vi på en vei, som deretter går over i en steinbelagt sti. Det er går jevnt oppover, men er ikke bratt, og utsikten er formidabel!

Jevnt og trutt, men ikke bratt, og en super sti!

Etter en liten halvtime ligger en tunnel og glefser mot oss, og her står det skilter som sier at det er forbudt for personer under 18 år. Javel, tenker vi. Hvor bratt og farlig kan dette være, da?

Tunnel med tanngard X 3?

Det er mørkt inne i tunnelen, og det er kjettinger å holde seg fast i på begge sider. Da vi kommer ut på den andre siden, er utsikten fantastisk, og vi skjønner etterhvert at du bør ha gått i fjellet før for å gå løs på denne turen. Det er bratt, det er smalt og kronglete. Og steinene er glatte. Og kjettinger å holde seg fast i er det mange steder.

Trangt og bratt og fullt av kjettinger

Ut av mørket – til en magisk utsikt Calpe på Costa Blanca Ferietips Spania

Etter å ha gått i bekmørke noen minutter med en kjetting i hånda var det godt å komme ut i lyset. Og for en utsikt vi plutselig hadde! Langt der nede ligger Calpe, og vi er ikke så lite fornøyd med å tenke på at vi snart skal stå høyt der oppe på toppen. Utsikten er magisk hele veien, men det bør nevnes at du som ikke er spesielt begeistret for luftige fjellturer, kanskje heller skal ta deg en drink nede på stranda.

Calpe på Costa Blanca i Spania
Endelig er vi oppe på toppen!
Calpe på Costa Blanca i Spania
Calpe er en snodig blanding av idyll, fjell og skyskrapere

Vi skjønner egentlig mister Hemingway veldig godt når vi setter oss ned på toppen, for utsynet er helt utrolig. Det sies (juges?) at du kan ha utsikt helt til Ibiza på en klar og skyfri dag. Tror vi på det? Tja … Men det vi nå i hvert fall kan garantere deg som har lyst til å gå opp på toppen, er en vanvittig deilig følelse når du endelig sitter der og ser utover det endeløse havet. Calpe på Costa Blanca Ferietips Spania

Strandpromenade på spansk vis

Når vi kommer ned, spaserer vi på strandpromenaden, som er bred og fin og steinbelagt på spansk vis med et godt utvalg av barer, restauranter og souvenirbutikker. Vi stopper på det første og beste stedet vi finner. Utsikten ut mot alle kiterne på havet er super, stolene gode å sitte i og vinen er god, men vi burde kanskje sjekket ut om dette virkelig er et spisested eller bare et sted å slukke tørsten … Calpe på Costa Blanca Ferietips Spania

Calpe på Costa Blanca i Spania
Stranda i Calpe – perfekt for kitere og surfere

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Gamlebyen i Calpe– herlig og fargerik

Gamlebyen ligger mellom stranda og trammen, og vi tråkler oss gjennom alle de trange gatene med fargerike hus, skeive trapper og blomsterpotter i alle mulige farger. Blått er tydeligvis in her, jeg slår meg ned på en ferdig murt blå sofa inne i et av smugene, og forlanger å bli tatt bilde av. Nå er skuldrene på vei ned etter at Calpeklippen er unnagjort, og enda bedre skal det bli! Calpe på Costa Blanca Ferietips Spania

Calpe på Costa Blanca i Spania
En fin, blå benk å drømme seg bort på
Calpe, Spania
Og hvem er alle disse portrettene av, mon tro?
Calpe på Costa Blanca i Spania
Mange koselige spisesteder i gamlebyen

Vi finner en veldig hyggelig bar med det originale navnet Bar Espana med utsikt til en diger murvegg med et utrolig kunstverk som forteller historien om hvordan de kristne slo tilbake angrepet fra araberne for mange hundre år siden. Her slår vi av en prat og tar et glass med den svært så hyggelige verten, mens alle bordene rundt oss fylles opp med lokale folk. Calpe på Costa Blanca Ferietips Spania

I hovedgaten Avenida Gabriel Miró som går rett ned fra gamlebyen og ender opp på strandpromenaden, ligger massevis av butikker og barer side om side. Noen merkebutikker finner du også her, men det er mest lokale butikker med rimelige priser. Calpe er ellers spesielt kjent for sine gode fiskerestauranter.

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Tips: Les artikkel om topptur på Costa Blanca her.

Så hva synes vi?
Jo, Calpe er sjarmerende til tross for at stadig flere skyskrapere rager til værs. Vi likte den gamle delen av byen desidert best, der var pulsen lavere og folk hadde tid og lyst til å slå av en prat. Miksen med denne delen og alle de kule kiterne nede på stranden gjør Calpe til en litt annerledes småby. Og så har jo Calpe denne klippen da, der du kan samle inspirasjon a la selveste Ernest Hemingway! Calpe på Costa Blanca Ferietips Spania

Websider å kikke på:
https://www.calpeonline24.com/

Tips: Les flere av våre andre artikler fra Costa Blanca

Mangfoldige Costa Blanca: Alicante – Villajoyosa – Benidorm – Altea – Calpe
Villajoyosa på Costa Blanca– våre beste tips!
De herlige folka i gata vår i Villajoyosa
Villajoyosa – byen med 29 sjokoladefabrikker!
Turtips på Costa Blanca – kyststien mellom Villajoyosa og Benidorm
På to hjul mellom idylliske landsbyer på Costa Blanca
En smakebit av Alicante
Benidorm – chartermaskinen som går nye veier
Altea – blendende hvit og vakker
Villajoyosa – den lystige byen på Costa Blanca!
Denia – gastronomisk paradis på Costa Blanca
Torrevieja – populært reisemål på Costa Blanca
Road-trip på innsiden av Costa Blanca

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram 

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du liker artikkelen om Calpe på Costa Blanca. Vi setter stor pris på om du deler! Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? 
Kontakt oss på torill@reisekick.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon