Hvit av saltet og brun av solen, det er dette Torrevieja spiller på i byvåpenet. Den lille, opprinnelige fiskelandsbyen er etter hvert blitt en multinasjonal by med 82 000 innbyggere, der den er plassert mellom hav og salinas (saltlaguner) noen kilometer sør for Alicante. Torrevieja på Costa Blanca

Torrevieja på Costa Blanca
Velkommen til Torrevieja!

En kort historie om Torrevieja

Frem til 1802  besto Torrevieja bare av noen få arbeiderhus og et gammelt vakttårn. Tårnet ga sitt navn til stedet, La Torre Vieja betyr Det gamle tårnet. Da KarI IV av Spania bestemte at saltutvinningsanlegg i La Mata skulle flyttes inn til selve Torrevieja, vokste stedet og ble en bosetning. I 1829 ble byen totalt ødelagt av et jordskjelv, men saltanleggene ble raskt bygget opp og kom raskt i drift. Et par år senere fikk byen et økonomisk legat av kong Alfonso XIII, byen utviklet seg raskt, og i 1931 fikk Torrevieja sin bystatus. Torrevieja på Costa Blanca

Saltfjell utenfor Torrevieja på Costa Blanca
Digre saltfjell i utkanten av Torrevieja
Stranda på Torrevieja på Costa Blanca, Spania
Vanvittig flott kystlinje i Torrevieja

Vakttårnene langs Torreviejas kystlinje

Langs kysten utenfor Torrevieja står de gamle vakttårnene El Moro og La Mata fra 1500-tallet. Det finnes et tårn for hver tredje kilometer, og i alt er det 37 tårn. Vakttårnene ble brukt for å kontrollere sjøtrafikken i Middelhavet, og kommuniserte med hverandre ved hjelp av røyksignaler om dagen og bål om kvelden når de oppdaget noe alarmerende.

La Mata og Torre del Moro de to eneste byggene i Torrevieja som står på den spanske kulturarvlisten (Bien de Interés Cultural).

Strandpromenaden i Torrevieja på Costa Blanca, Spania
Den flotte promenaden i Torrevieja

En by med mange flotte strender

På Costa Blanca er det mer enn 200 kilometer med herlige strender. Mange har Blått flagg, som viser at stranda oppfyller kriterier for miljøvern og et godt servicetilbud. I Torrevieja og nærområdet er det hele 9 strender med Blått flagg! Vi omtaler to:

Playa Del Cura er den mest urbane stranden i Torrevieja, og kåres ofte til byens beste strand. Strandens sentrale beliggenhet gjør det enkelt å komme hit, ulempen er at det blir overfylt på sommeren. Stranden er 375 meter lang, så kom tidlig hvis du ønsker en plass til badehåndkleet.

Torrevieja på Costa Blanca, Spain
Flotte strender midt i byen!
Strand Torrevieja
… og flotte strender i utkanten av byen …

La Mata er stranden for alle vannsportsentusiaster. Her er også flere strandvolleyballbaner og en fotballbane. I sommermånedene tilbyr strandbarene forfriskende og kjølig drikke. La Mata er den lengste stranden i Torrevieja, den er mer enn 2300 meter lang. Et perfekt sted å ta morgenjoggen, kanskje. Eller å gå på en liten Strandbar crawl før middag.

Vi rusler på den flotte promenaden, langs strendene, nyter folkelivet og godværet i … november!

Torrevieja kvinne på bank ved havet
Jeg skuer utover havet slik kvinnene gjorde da de ventet på mennene på havet

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Rusler på måfå – slik vi pleier …

Det er flere små og store plazaer og flotte parker inne i byen. Vi rusler på måfå rundt i byen og kommer til Plaza del Oriente, med en flott, hvit kirke som blikkfang. Som vanlig svinger vi en tur inn når vi ser noe spennende.

Plaza del Oriente i Torrevieja
Iglesia Del Sagrado Corazon de Jesus på Plaza del Oriente
Kirke i Torrevieja
Interiøret i den nevnte kirken

På vår vei gjennom Torrevieja er vi også innom Plaza Waldo Calez, og blir minnet på at Spania har en svært kjent kunstner som heter Gaudi. Han er verdenskjent for sin mosaikk og at ikke en eneste linje skulle være rett!

Torrevieja på Costa Blanca
Kult sted, fint å sitte ned her litt …

Vi liker å gå andre steder enn der det er helt opplagt for en turist å gå. Vi rusler derfor inn og ut av gater i byen på innsiden av strandpromenaden. Ofte er det mer sjarmerende enn ute på promenaden, synes vi.

Kafeliv i Torrevieja, Costa Blanca, Spain
Koselige små kafeer på innsiden i Torrevieja …

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Flere fine markeder i Torrevieja

Det er flere markeder i byen, og vi ramler inn på et ganske kult gatemarked som strekker seg fra enden av Passeig Vistalegre og ned til havet. Små boder tett i tett, som selger alt du trenger og ting du ikke aner at du har bruk for. Slik det er alltid er på slike markeder. Vi kjøper en is. Om vi trenger akkurat det, kan selvsagt også diskuteres, men den var god.

Marked i Torrevieja
På fargerikt marked i Torrevieja

Vi spaserer på Paseo de Vistalegre

Vi ble anbefalt å ta en tur hit, til den mest kjente promenaden i byen. Den ligger med flott utsyn til Real Club Nautico. På promenaden er det mange skulpturer, monumenter og skyggefulle plasser.

Havnen i Torrevieja
Solen går ned over den flotte havna i Torrevieja

Kunst og kultur – og 3 museumstips

Det er mange tilbud for deg som er interessert i kunst og kultur i Torrevieja. Her finner du flere gallerier, teatre og museer.

Vi tipser om tre museer verdt et besøk;

– Torreviejas naturhistoriske museum

– Torreviejas salt- og sjøfartsmuseum

Byens historie er kanskje aller best presentert gjennom Museo del Mar y de la Sal.

– Ubåten “S-61 Delfin” – et flytende museum

I 2004 ble S-61 Delfin Spanias første flytende museum. Gå inn og se hvordan mannskapet levde!

For kort besøk for å bli kjent med byen

Vi skjønte fort at vi trenger mer tid for å oppleve mer av hva Torrevieja har å by på. Vi ønsker å besøke flere parker og plazaer, kose oss på flere restauranter, utfordre shopping-genet og hoppe i havet fra flere av de flotte strendene. Og selvsagt vil vi se nærmere på saltlagunene!

Det ble et kort besøk – men vi klarte likevel å kose oss …

Hvor på Costa Blanca ligger Torrevieja?

Torrevieja ligger sør for Alicante på Costa Blanca Til Alicante flyplass er det kun 36 kilometer.

Tips: Les flere av våre andre artikler fra Costa Blanca

Road-trip på innsiden av Costa Blanca
Alicante – et pulserende reisemål
Villajoyosa – den lystige byen på Costa Blanca!
Denia – gastronomisk paradis på Costa Blanca
Altea – blendende hvit og vakker
Populære Albir – og Serra Gelada på kjøpet
Calpe: en magisk klippe, kule kitere og fargerike smug
På elsykkeltur: Benidorm-Albir-Altea-Polop-Benidorm

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om Torrevieja. Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp virtuell kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? 
Kontakt oss på torill@reisekick.no 

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon