Dette er en fin liten tur fra Villajoyosa til det 5***** Hotel Servigroup Montiboli. Turen slik vi gikk den er ca 8,5 kilometer på svært variert underlag. Sandstrand, steinstrand, stier, grusveier og asfaltveier. Du går nær havet, og utsikten er deretter.

Vi starter på brua i Villajoyosa, og går veien ned langs parken til strandpromenaden hvor vi fortsetter til høyre.

Villajoyosa, Costa Blanca, Spania, Spain
Villajoyosa, tre nede ved havet
Villajoyosa
På vei ut sørover fra Villajoyosa

Selve strandpromenaden slutter etter noen hundre meter, men fortsett videre bortover steinstranden La Antoneta, ta den lille trappen opp og fortsett videre til du kommer til starten på en høyde.

Du går til venstre inn mellom de lave trærne. Her går det et nettverk av stier som blant annet tar deg opp til Torre de la Malladeta og Villa Giacomina. Stopp her, ta bilder, nyt utsikten. Vi er på vei opp her på bildet under.

Bernt i farta opp fra promenaden
Vi ser Torre de la Malladeta i det fjerne

Torre de la Malladeta


Torre de la Malladeta er et historisk forsvars- og vakttårn, og er en del av det omfattende nettverket av forsvarsstrukturer langs kysten som ble bygget på 1500- og 1600-tallet for å beskytte regionen mot piratangrep. Like ved ligger Villa Giacomina, som ble bygd i 1910 av Dr. Alfonso Esquerdo.

Torre de l Malladeta, Villajoyosa, Costa Blanca

Tips: Besøk Torre de la Malladeta og Mirador La Frontera Desierto ved solnedgang. Da får du med deg et vakkert skue!

En gang så flotte Villa Giacomina


En gang en landlig herskapshus eid av legen Alfonso Esquerdo, nevøen til den kjente psykiateren Dr. Esquerdo. Huset ble etter borgerkrigen bostedet til Dr Bastos, som var lederen av de svensk-norske krigssykehuset i Alcoy. Huset er falleferdig nå, men heldigvis foreligger det planer for å sette det i stand. Det blir bra!

Villa Giacomina – la oss håpe det blir renovert

Herfra går vi litt tilbake, og følger en veien ned til en stor rundkjøring hvor baren La Giacomina Resto Bar & Lounge ligger. Vi tar til venstre ned den lange bakken Partida del Paraiso, og følger denne et stykke.

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Camping Playa Paraiso og en flott strand

Når du kommer til campingplassen Playa Paraiso, rett ned i bakken, går du inn til venstre og passerer rett gjennom slik at du kommer ned på stranden El Paraiso. Campingplassen har alle fasiliteter, og du kan også leie bungalower her dersom du ikke har med eget telt eller vogn/bobil.

Camping Playa Paraiso, Villajoyosa
Campinplassen skjuler seg bak her, vi går på yttersiden, ved havet
Vi har kommet inn på stranden, som etter hvert åpner seg bred og fin

Vi kommer til stranden, og i dag sitter det folk og fisker her. Når du kommer til enden av den 1 km lange stranden tar du opp til høyre, deretter til venstre slik at du har en parkeringsplass på venstre side. Snart kommer du inn i en hyggelig grønn lunge. Her går flere små stier på kryss og tvers. Vi fulgte én som tok oss ned til Playa Bou Nou, en herlig liten strand.

Gutta fisker – og får fisk!

LYST Å SPANDERE EN DIGITAL KAFFE FRA KAFFEBAREN VÅR?

På ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Lyst til å støtte oss?

Klikk på den kaffen du vil spandere, du betaler med Vipps.

MENY
ESPRESSO: KR 35
CAPPUCHINO: KR 45
KAFFE OG CROISSANT: KR 65


TUSEN TAKK FOR KAFFEN!

Playa Bou Nou


En flott strand som er mye besøkt om sommeren. Stranden er omgitt av høye klipper, og vannet er krystallklart. Det er picnicbord her, samt en liten strandbar. Kommer du med bil, kan du parkere på en parkeringsplass rett ved. NB! I høysesongen må du betale for parkeringen.

Playa Bou Nou er en fin liten strand
Den lille parken rett ovenfor Playa Bou Nou


Vi går tilbake gjennom den lille parken med picnic-bord, og tar Carrer Irlandia, deretter inn Partida Montiboli og så inn til venstre i Carrer Noruega. Vi følger denne til vi kommer til Hotel Servigroup Montiboli.

Hotel Servigroup Montiboli

Hotel Servigroup Montiboli helt ligger fantastisk til, med nydelig utsikt over Middelhavet. Vi har ikke overnattet her, men det står på listen. Du velger mellom flere ulike romtyper. Med både restauranter, barer og SPA borger dette for et herlig opphold.

Foto: Lånt av https://www.montiboli.com/

Tilbake til Villajoyosa

Du kan selvfølgelig gå samme vei tilbake, eller følge veien slik vi gjorde. Fordelen med det siste, er at du passerer flere steder å sette deg ned for en lunsj eller en kaffe.

Kafe, Villajoyosa, Spania, Spain
Og her sitter jeg og noterer alle detaljene fra turen …

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tips til andre fotturer i området

Turtips på Costa Blanca – kyststien mellom Villajoyosa og Benidorm
Fjellturer på Costa Blanca
Volta a el Cantal – fin fottur på Costa Blanca
Fin fottur innenfor Villajoyosa på Costa Blanca
Lang fottur fra Finestrat til Polop, rundt Puig Campana

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om fotturen fra Villajoyosa til Hotel Servigroup Montiboli. Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no 

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon