Denne turen starter på Placa de Generalitat i Villajoyosa, og du følger Carrer Doctor Alvaro Esquerdo til venstre ut av byen. I løpet av fem minutter er du ute i nydelig natur! Husk vannflaske!

Oppover Carrer Doctor Alvaro Esquerdo

Når vi kommer ut av byen, møter store, vakre blomsterenger oss på begge sider av veien. Allerede her, noen få hundre meter ut av sentrum, er utsikten rett og slett upåklagelig.

Alltid fargerike steder å finne i Villajoyosa
Så snur vi oss og ser andre veien, spansk idyll!

Vi fortsetter på smale asfaltveier i svært lett oppoverbakke. Etter en snau halvtimes tid kommer vi til et veiskille, hvor det står skiltet til Volta en el Cantal.

Du tar til venstre akkurat her

Olivera Grossa – 1400 år gammel

Vi velger å gå til venstre, og kommer snart til Roca Encanta. Tips: Ta en kort avstikker 2-300 meter rett frem i stedet. På høyre side er ærverdige Olivera Grossa, et av Spanias eldste trær. Dette kule oliventreet er 1400 år gammelt, har en stamme på 8,9 meter i diameter. Stammen er vakker, med kronglete former. Treet er fortsatt i god stand og bærer fortsatt frukt. Utrolig!

Oliventre
Bernt ble liten stakkar, i forhold til Olivera Grossa

La Roca Encanta – og legendene

Men tilbake til ruten. Vi går altså til venstre, og kommer veldig snart til La Roca Encanta. Dette er en stor stein, som har løsnet fra fjellet i nærheten. Legendene er mange, her er en kortversjon av en av dem: Ved midnatt når det er fullmåne, åpner steinen seg, og en kvinne dukker opp. Menn med kjærlighetsproblemer kan oppsøke henne og be om råd.

Roca Encanta
La Roca Entante er et imponerende beist

Vi passerer steinen, har Rio Amadorio på venstre side og kommer snart til Puente Sant Argil. Vi går ikke over denne brua, men fortsetter videre rett frem (hold til høyre) på grusveien.

Rio Amadoria
Vakkert langs elva – litt ravineaktig nesten

Vi fortsetter under V7, og tar veien til høyre umiddelbart etter at vi har passert undergangen. Her går det bratt oppover et lite stykke. Fortsett her til du kommer til Carretera dels Molina, hvor du tar inn til venstre. Veien blir ganske smal etter hvert, men det er fint å gå.

Carretera dels Molina
Bare å gå og gå …
Vi er i turslag i dag, koser oss når vi er ute i vakker, spansk natur!

Fortsett så rett frem du klarer, helt til du kommer ut på en stor vei, Partida Alcocons. Ta til venstre og følg denne helt opp til demningen.

Demningen Embalse Amadorio

Demningen ligger mellom kommunene Villajoyosa og Orcheta, fire kilometer i luftlinje fra havet. Den ble bygget i 1957 langs elven Amadorios løp. Høyden på demningen er 63 meter, og toppen, som du skal gå over, er 318 meter lang. Dammen forsyner både Benidorm og Villajoyosa med drikkevann.

Og her er den flotte demningen du skal gå over

Det er fisk i det irrgrønne vannet, men bare medlemmer av klubben som driver reservoaret, har lov til å fiske der. Imidlertid kan ikke-medlemmer fiske i en liten del av reservoaret etter å ha kjøpt dagsbillett. Den mest vanlige og ettertraktede arten er karpe.

Du går altså over demningen, og gjennom tunnelen på den andre siden. Her går det turstier og grusvei langs vannkanten.

Bernt er på vei inn i tunnelen
Og her den oppdemmede innsjøen
Jeg er fornøyd når jeg er ute i en slik natur

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betaler med VIPPS, og laster den ned direkte.

Camino del Barranco

Når du har kommet gjennom tunnelen fortsetter du på Camino del Barranco. Etterhvert krysser du to broer, Pont d´Orxeta og Pont Riu Sella. Ta vegen nedover til høyre, og du kommer snart til det vakre boligfeltet Orxeta Bella.

Vi nærmer oss Orxeta Bella
Du må over denne, Pont Riu Sella, for å komme til Orxeta Bella

LYST Å SPANDERE EN DIGITAL KAFFE FRA KAFFEBAREN VÅR?

På ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Lyst til å støtte oss?

Klikk på den kaffen du vil spandere, du betaler med Vipps.

MENY
ESPRESSO: KR 35
CAPPUCHINO: KR 45
KAFFE OG CROISSANT: KR 65


TUSEN TAKK FOR KAFFEN!

Restaurante El Pantano

Like ved veien opp til Orxeta Bello ligger restauranten El Pantano. Perfekt for oss, for da vi kommer dit, åpner himmelen seg og vi blir gjennomvåte på noen få sekunder. Vi har absolutt ikke noe imot restaurantlunsj, matpakkene kan vi spise hjemme. Og det skal jeg bare si, maten på El Pantano er skikkelig god! Vi vil dra tilbake hit for å spise middag en kveld, det er sikkert.

El Pantano – skikkelig digg mat her!

Planen var å gå veien tilbake til demningen, slik at dette ble en rundtur. I stedet ble det taxi på grunn av været, og turen slik vi gikk den ble dermed 9,4 kilometer. Denne turen anbefales på det varmeste. Lett å gå og perfekt for deg som befinner deg i Villajoyosa på Costa Blanca. Godt å bytte ut sand og strand med skog og vid utsikt for en dags skyld!

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tips til andre fotturer i området

Turtips på Costa Blanca – kyststien mellom Villajoyosa og Benidorm
Fjellturer på Costa Blanca
Volta a el Cantal – fin fottur på Costa Blanca
Fin fottur innenfor Villajoyosa på Costa Blanca
Lang fottur fra Finestrat til Polop, rundt Puig Campana

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om fotturen fra Villajoyosa til Embalse Amadorio. Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller en reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no 

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon