Relleu, Costa Blanca, Spain

Costa Blanca er en av Spanias mest populære turistdestinasjoner med alle sine vakre stender og små, fine byer. Men en liten kjøretur unna mas og kjas, opp i fjellene, ligger den lille landsbyen Relleu. Byen ligger på ca 500 meters høyde og rundt 1500 bor fast her. Fra Alicante er det ca 30 kilometer.

Relleu, Costa Blanca
Maurerne har lagt igjen typiske spor her

Det er trivelig i Relleu. Ta deg tid til en spasertur gjennom de brosteinsbelagte gatene, og beundre de fargerike husene. Tenk på alle de som har spasert her før deg. Her har det opp gjennom århundrene bodd romere, maurere og kristne. Og den rike historien er synlig den dag i dag, de gamle gatene, kirkene og historiske bygninger vitner om fortiden.

Relleu, Costa Blanca, Spain
Og her vandrer jeg midt i herligheten
Flere trivelige spisesteder her

Plaza Sagrado

Torget er hjertet i Relleu og fungerer sm sosialt samlingspunkt og arene for kulturelle arrangementer og feiringer. På og ved torget finner du lokale restauranter og kafeer. Vi koste oss på Bar La Placa. Et besøk til Relleu er nemlig ikke komplett uten å prøve lokal mat og drikke.

På Bar La Plaza, midt i byen

La Iglesia de San Jaime Apóstol

Midt i byen ligger denne flotte kirken i barokkstil fra 1600-tallet. Vegg i vegg med kirken ligger kapellet Mare de Deu del Miracle, som er Relleus skytshelgen.

Kirken i Relleu, Costa Blanca, Spania, Spain
Flere flotte kirkebygg i Relleu

Perfekt utgangspunkt for fotturer

Turmulighetene er mange! Siden Relleu ligger i fjellet, er fjellturer mest nærliggende. Sierra de Aitana ligger i nærheten, og dette er det høyeste fjellet på Costa Blanca. Du trenger selvfølgelig ikke å gå så høyt for å få herlig panoramautsikt. Vi gikk tur fra Relleu til der Pasarela de la presa de Relleu starter.

Her er vi på tur fra Relleu til Pasarela
Relleu, fottur, Costa Blanca
Hyggelig terreng og lite folk å se
Relleu

Pasarela de la presa de Relleu

Et must når du er i Relleu. Dette er en spektakulær gangbro langs fjellveggen. Du går 60 meter over bakken, og kan utfordre deg selv ved å gå ut på glassbalkongen. Helt jævlig, spør du meg. Jeg har høydeskrekk, men jeg gikk likevel deler av ruten. Ruten er 850 meter tur/retur, og når du er tilbake kan du kjøpe deg noe å drikke i den lille trekiosken ved startpunktet. Det er også her du kjøper billetter dersom du ikke allerede har kjøpt dem på internett.

Pasarela, Relleu
Bernt koste seg her, jeg kjente litt på skrekken …
Stas å gå ut på glasspartier og se ned i juvet

Vi gikk som sagt fra Relleu til startpunktet. Dette er en flott tur på ca 5 kilometer, lettgått og enkelt å finne frem. Deler av turen går langs gamle ridestier. Du kan også parkere nærmere startpunktet, herfra er det halvannen kilometer å gå.

Tips: Vil du være med ReiseKick til Relleu? Klikk her!

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Tips til et hyggelig spisested

Vi ble anbefalt å teste Casa Alta Vista, og dro dit. Det aller beste med stedet var den flotte plassen de hadde utenfor. Menyen er variert, og du kan velge mellom enklere retter og dagens 3-retters meny. Jeg gikk for en veggis-lasagne, og den var god. Supert å sitte her i sola og slappe av etter en rundtur i byen eller fottur i området.

LYST Å SPANDERE EN DIGITAL KAFFE FRA KAFFEBAREN VÅR?

På ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Lyst til å støtte oss?

Klikk på den kaffen du vil spandere, du betaler med Vipps.

MENY
ESPRESSO: KR 35
CAPPUCHINO: KR 45
KAFFE OG CROISSANT: KR 65


TUSEN TAKK FOR KAFFEN!

Hvor ligger Relleu?

Tips til overnatting: Pura Vida!

Vi bodde på Casa Pura Vida noen kilometer utenfor Relleu. Dette er et unikt overnattingssted med 5 rom, innendørs fellesområder, basseng og en herlig hage. Midt i blinken for gode opplevelser utenfor turiststrømmen. Et helt supert utgangspunkt for mange fine turer i fjellene omkring. Vi kommer aldri til å glemme stemningen rundt middagbordet da vi var der. Alle gjestene samlet til middag rundt samme bord, helt topp! Sanna og Toon er det perfekte vertskap! Nedenfor ser du noen bilder fra Pura Vida!

Casa Pura Vida, Relleu, Costa Blanca

Tips: Les flere av våre andre artikler fra Costa Blanca

Road-trip på innsiden av Costa Blanca
Alicante – et pulserende reisemål
Villajoyosa – den lystige byen på Costa Blanca!
Denia – gastronomisk paradis på Costa Blanca
Altea – blendende hvit og vakker
Populære Albir – og Serra Gelada på kjøpet
Calpe: en magisk klippe, kule kitere og fargerike smug
På elsykkeltur: Benidorm-Albir-Altea-Polop-Benidorm

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om landsbyen Relleu på Costa Blanca. Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp virtuell kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? 
Kontakt oss på torill@reisekick.no 

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon