Du har sikkert hørt om Saint-Tropez, men hva med SAINTE-MAXIME? Bare en svipptur over bukta og mer sentralt langs Cote d’Azur sin fantastiske kystvei finner du altså denne nydelige sommerjuvelen som kan by på både – og. Både myke strender bare noen hundre meter fra sentrum og en gammel bydel med en sanselig atmosfære. Provence, Frankrike

St Maxime, Frankrike, Provence
På vei inn i den gamle bydelen her

Bare en time fra Nice

En times kjøring vestover fra flyplassen i Nice ligger vesle Sainte-Maxime. 13 000 bor her fast, om sommeren er nok tallet mye høyere, og to av dem som har sitt sommerpalass her er det svenske kongeparet. Vi så etter dem da vi var her, et eller annet sted oppe i åsen, som er full av kåker som sømmer seg en kongelig familie, men den gang ei. Provence, Frankrike

Her er tempoet lavere

Sainte-Maxime er befriende befridd for glitter, glamour og klesbutikker med skyhøye priser, som naboen over bukta er litt mer kjent for. Her er det flere slaktere og bakere enn negle-salonger og nattklubber, tempoet er lavere, livsstilen enklere. Men, for all del, det er bare å rusle langs havna, så finner du yachter og seilbåter som absolutt er mer enn store nok.

Havna i St Maxime
Flott å rusle langs havna i Sainte-Maxime

Frodig klima og mye sol

Fra å være en døsig 1000 år gammel fiskerlandsby har Sainte-Maxime utviklet seg til en helt super ferielandsby. Klimaet er frodig, tropiske planter overalt, de velkjente pinjetrærne, som ser ut som om de er skåret i toppen, over 300 soldager i året, en koselig kafé på hvert et hjørne. Og må du absolutt til Saint-Tropez, tar turen med turistbåten en halvtime. Eller Cannes: En snau times kjøring herfra.

Signaturrett: moules frites

Å rusle rundt i alle de koselige gågatene med små klesbutikker av alle slag, kafeer med et par bord, suvenir- og mobiletuibutikker selvsagt, det er bare å rusle, og da mener jeg rusle, for her er tempoet lavt. Dette er også den byen der jeg oppdaget moules frites for veldig lenge siden, signaturretten som består av blåskjell og pommes frites, selvsagt på menyen på de aller fleste spisesteder her. Provence, Frankrike

Blåskjell
Moules frites – blåskjell og pommes frites selvsagt

Maxime – en greves datter

Hva med navnet på denne byen? Maxime var datter av greven av Grasse på 900-tallet, men avviste etter hvert familien og slo seg ned i et eldgammelt kloster i Callian, ikke langt unna Sainte-Maxime. Hun ble erklært hellig etter hvert, så kanskje lever hun der fremdeles?

Maxime var datter av en greve – på 900-tallet

Kul atmosfære for ferien

Atmosfæren er mitt svar hvis du spør hvorfor du skal til Sainte-Maxime. Her får skuldrene dine slappe godt av, til gjengjeld får sansene dine nok påfyll. Mye vakkert å se, lukten av hav og deilige fiskeretter, lyden av mumlende, fornøyde folk i smugene og yrende barn i den vakre karusellen på promenaden, petanque-kulene som klirrer når de treffer sine mål. Og vil du ta med barna på full fart og kaskader av vann, er ikke Aqualand Sainte-Maxime langt unna.

Marina av de helt sjeldne

Marinaen fortjener noen godord. Her er det hele 500 båtplasser, båter i alle størrelser, et kult casino, en scene for stadige konserter, deilige strandbarer og en nydelig promenade, alt bare noen meter fra den nevnte, gamle bydelen. Tips: Nyt et glass god drikke på l’Amiral, et sted med stil og utsikt uten at det koster skjorta. Provence, Frankrike

St Maxime Marina, Frankrike, Provence
500 båtplasser på marinaen her!
Nyt solen, stedet og sommeren på L’amiral!

I Sainte-Maxime bader du!

Et deilig bad hører med til et besøk her. Plage Luc Provencal ligger midt i byen og kan være folksom i høysesong. Jeg var der i mai, nesten ikke folk på stranda, og passe temperert vann. Noen hundre meter østover ligger Plage de la Nartelle, et meget bra tips, og drar du enda litt lenger nordøstover, kommer du til tettstedet Les Issambres med de aller beste strendene!

Bystrand  St Maxime, Frankrike, Provence
Ikke fullt på Plage Luc Provencal da jeg var her i mai

Avenue Charles du Gaulle!

En vakker kirke, et historisk monument fra 1520 (Tour Carré), boder med stråhatter, smykker, såper, krydder, en ferge til St. Tropez hele tiden fra promenaden og Mairie på toppen av byen. Tre plasser å ta seg en pause på: Place Pasteur, Place Colbert og Place du Marché. Og Avenue Charles de Gaulle langs promenaden, full av boder, butikker, kafeer og restauranter. Provence, Frankrike

St Maxime, Frankrike, Provence
Nydelig å flanere langs Avenue Charles de Gaulle
St Maxime Kirken, Provence, Frankrike
En idyll av en kirke, selvsagt

LYST Å SPANDERE EN DIGITAL KAFFE FRA KAFFEBAREN VÅR?

På ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Lyst til å støtte oss?

Klikk på den kaffen du vil spandere, du betaler med Vipps.

MENY
ESPRESSO: KR 35
CAPPUCHINO: KR 45
KAFFE OG CROISSANT: KR 65


TUSEN TAKK FOR KAFFEN!

Flere hyggelige spisesteder

Slå deg ned på Café Maxime på Charles du Gaulle der du går inn i gamlebyen. Eller Café de France rett ved, den var en gan fiskernes stamsted og har vært der siden 1852. Spis en rimelig lunsj i trivelige omgivelser, og er du heldig er det jazzkveld når du er her. Le Bistrot de Louis på Place Colbert er også et bra sted å nyte en sommerkveld i Sainte-Maxime på. Ja, i det hele tatt … denne perlen, altså!

Velkommen inn i Sainte-Maxime!

Hotell med topp beliggenhet

Sist jeg var her, bodde jeg på Royal Bon epos Hotel, et sjarmerende hotell i sentrum. Her bor du i hjertet av gamlebyen, i autentiske omgivelser, bare noen skritt fra havn og strender. Både atmosfære og sjarm, 22 romslige rom og balkonger med utsikt over Saint-Tropez-bukta. Dette er et bosted med kvalitet og mange morsomme detaljer, drevet av et ytterst profesjonelt team.

Her nyter du roen og gleden

Ja da, det er mange spennende steder i nærheten, langs kysten og innover i baklandet, Saint-Raphael og Grimaud bør nevnes i tillegg til dem som er nevnt. Men først og fremst skal du nyte roen og gleden ved å besøke Sainte-Maxime. Dette er sommerbyen som passer både for par med og uten barn. Bare å sette denne sommerperlen på lista – og glede seg!

Hvor ligger St Maxime?

Tips: Les våre andre artikler fra Frankrike

Senk pulsen i Haut-de-Cagnes
Himmelsk fred på Ile de Ré i Frankrike
Sjarmerende Villeneuve-les-Avignon
Pavebyen Avignon – et spennende reisemål
Fayence og Forcalquier – og provencalsk magi
3 idylliske landsbyer i Provence: Gordes – L’isle-sur-la-Sorgue – Roussillon

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon