Når vi i ReiseKick reiser rundt på ferie eller jobb, er mat og drikke en viktig del av opplevelsen. Paris er selvfølgelig intet unntak, byen er jo kjent verden over for sin rike matkultur og gastronomiske tradisjoner. Maten i Paris er en viktig del av byens identitet, byen er et paradis for matglade, og nå er det vår tur. Spisesteder i Paris, Paris

Champagne og en bok hører med i Paris

Kafeer og en herlig atmosfære

Kafekulturen i Paris er unik. Les Parisiens elsker å tilbringe tid på kafeer, enten det er for å nyte en espresso, dele en flaske vin eller bare se på folk. Det samme gjør vi. På Place de Vosges ligger flere hyggelige kafeer, og Café Ma Bourgogne blir vårt sted. Nydelig vin, god kaffe og søte bakverk. Place de Vosges er forresten Paris’ eldste plass, og er omkranset av 36 hus med steinfasader i rødt og hvitt, skifertak, loftsvinduer og perfekt symmetri. Absolutt ikke feil å sitte her, altså.

Og et glass champagne til …

Kafeer finner du overalt i byen, de er gode på dette i Paris.

Rik arv av tradisjonelle, franske retter

Paris har en rik arv av tradisjonelle franske retter, og mange restauranter serverer klassikere som bouillabaisse, coq au vin, bœuf bourguignon og ratatouille. Glemte vi ulike varianter av fransk løksuppe, moules frites og snegler i hvitløkssaus? Alle rettene tilberedes med ferske, lokale ingredienser, og er en viktig del av den franske matkulturen. Spisesteder i Paris

Fransk løksuppe – må du bare prøve

Gourmetrestauranter, bistroer, brasserier

Det er kanskje ikke overraskende at Paris har en svært høy tetthet av Michelin-restauranter som byr på kulinariske opplevelser av høyeste kvalitet. Her er den kreative tilnærmingen til matlaging stor, og det er bare å nyyyyte de spennnende smakene. Spisesteder i Paris

Bofinger – og helt fantastisk sjømat

Brasserie Bofinger er en institusjon i Paris, og har helt siden 1864 holdt dørene åpne. Du finner Bofinger mellom Place de la Bastille og Place des Vosges. Her er sjelen og historien fortsatt inntakt. I tillegg til en fantastisk sjømatdisk serveres også nydelige franske tradisjonelle retter.

Bofinger, Paris, France
Unn deg et besøk på Bofinger midt i Paris

La Closerie des Lilas – for bohemia

Et annet supert tips er La Closerie des Lilas, et stamsted for bohemia. Det er ikke det rimeligste brasseriet i byen, men maten er absolutt verdt prisen. Stedet åpnet i 1847, og mange kunstnere og intellektuelle hang her, blant andre Émile Zola og Ernest Hemingway. Mellom de to verdenskrigene ble brasseriet modernisert til Art-Deco-stil, og det ble da kjent for å være et relativt kostbart spisested.

La deg beta av Le Chardenoux!

Sjelen til denne bistroen fra 1908 er det bare å elske, og restauranten er et historisk monument som vi blir fullstendig betatt av. Vakre ornamenter, velbrukte skinnsofaer, perfekt meny, hyggelige kelnere, et dekorert tak som må være guds gave, og en hvit fiskerett med tilbehør som oppdaterer vår oppfatning av havets skatter!

Vi var på Le Chardenoux en kald høstkveld. Fullt inne, herlig stemning

Skillet mellom kafeer, bistroer og brasserier er ikke alltid like lett å se, men samme det, maten smaker nydelig.

Les deux Magots – for kulturfolka

Les deux Magots er et annet flott sted. Denne berømte kaffen har vært samlingspunkt for intellektuelle, forfattere og kunstnere siden den åpnet på 1800-tallet. Her har Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir, og Ernest Hemingway sittet før oss. Inne råder en koselig atmosfære, og interiøret er klassisk Paris.

Her blir det fort fullt, og vi hadde råflaks da vi ventet i bare et kvarters tid før vi fikk et bord i solen.

Genuin atmosfære både ute og inne på Les Deux Magots
Makroner er også Paris, deilig til kaffen som dessert

Chez Marianne – i jødekvarteret

I det jødiske kvarteret ligger restauranten Chez Marianne. Her koser vi oss med israelsk mat.

Hvitvin i glasset og villvin på veggen hos Chez Marianne

Gatekjøkken og deilig gatemat

Selv om Paris er kjent for sine gourmetrestauranter, har byen også et variert tilbud av gatekjøkken og gatemat. Du kan finne alt fra crepes og galettes til falafel og croque-monsieur i gatene rundt byen. Markeder som Marché des Enfants Rouges er også flotte steder å prøve seg på autentisk gatemat.

Matmarkeder med topp råvarer

Matmarkedene i Paris er en viktig del av matkulturen. Steder som Marché d’Aligre og Marché Bastille tilbyr et bredt utvalg av ferske råvarer, oster, kjøtt, fisk og annet digg.

Matmarked, Paris
Å handle på matmarked i Paris er gøy

SPANDER EN DIGITAL KAFFE FRA KAFFEBAREN VÅR!

På ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Lyst til å støtte oss?

Klikk på den kaffen du vil spandere, du betaler med Vipps.

MENY
ESPRESSO: KR 35
CAPPUCHINO: KR 45
KAFFE OG CROISSANT: KR 65


TUSEN TAKK FOR KAFFEN!

Vin og ost på en lokal bistro

De lokale bistroene er et perfekt sted å nyte et glass lokal vin sammen med et utvalg deilige oster, en av våre yndlingsaktiviteter. Vil du kjøpe med deg en fransk godbit hjem, finner du gode ostebutikker med bredt utvalg nesten over alt i Paris.

Tips: Les Patios er et hyggelig sted hvor det er flere fastboende enn turister.

Ost og vin ER rett og slett Paris

Den franske baguetten – et ikon

Den franske baguetten er et ikonisk symbol på fransk matkultur og matlagingstradisjon, og er ofte assosiert med romantiske bilder av par som går hjem fra bakeriet med en fersk baguette under armen. Baguetten ble introdusert på 1800-tallet, og det var de nye ovnene som som ga bakerne muligheten til å lage brød med tynn skorpe og myk kjerne, akkurat hva som kjennetegner en god baguette. I 1920-årene ble det innført en lov om brød i Frankrike, og denne spesifiserte at baguetten bare skal inneholde fre ingredienser; mel, vann, gjær og salt. Størrelse og vekt ble også fastsatt. Alt for å standardisere og opprette kvaliteten på baguetten.

Baguetten – ikonisk symbol på fransk matkultur

Er det flere enn meg som kan spise halv meter baguett med Brie?

Bakverk og søtsaker på boulangeriet

Jeg nevner i fleng, croissanter, pain au chocolat, éclairs og makroner. Alle en del av det daglige livet i Paris. Sett deg ned på et boulangerie, og nyt en eller flere av disse søte fristelsene.

På tampen: Noen få ord om Bocuse d’Or


Bocuse d’Or er en prestisjefylt internasjonal kokkekonkurranse startet av den franske kokken Paul Bocuse i 1987. Konkurransen tiltrekker seg noen av verdens beste kokker, som blir utfordret til å lage kulinariske mesterverk. Deltakerne blir bedømt på kreativitet, teknisk dyktighet, presentasjon og smak.

Tips 1: Les flere av våre artikler fra Frankrike

Provence – livsnyterens paradis
Høydepunkter i Paris: severdigheter, spisesteder og kafeer
Fayence og Forcalquier – og provencalsk magi
Himmelsk fred på Ile de Ré i Frankrike
3 idylliske landsbyer i Provence: Gordes – L’isle-sur-la-Sorgue – Roussillon
Ferie i Provence – i en stille tid
Haut-de-Cagnes – idyll fra middelalderen
Sjarmerende Villeneuve-les-Avignon
Pavebyen Avignon – et spennende reisemål
Medoc Marathon i Bordeaux

Tips 2: Les flere av våre andre artikler om tips til spisester

Tips til spisesteder i Amsterdam
Tips til gode, varierte spisesteder i Madrid
Tips til gode spisesteder i Gøteborg
Våre anbefalte spisesteder i Firenze

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om tips til spisesteder i Paris. Kanskje har du til og med lyst til å spandere en virtuell kopp kaffe på oss?

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? 
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no


Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon