Amsterdam

Skal du til Amsterdam? Her kommer noen forslag til hyggelige spisesteder. Det er mer enn 20 Michelin-restauranter i Amsterdam, og et besøk på en av disse er garantert en opplevelse. Våre tips handler om rimeligere steder enn dette. Spisesteder i Amsterdam, Heineken

Mange koselige spisesteder i Amsterdam

Mat og drikke er en stor del av opplevelsen ved å reise, og vi prøver å få med oss noe av det som er tradisjonell mat og drikke der vi er. Men hva er det som egentlig er nederlandsk mat, da? Generelt sett er det enkelt og solid med kjøttgryter, supper, fisk, sjømat, pannekaker og frietjes som står tungt på menyen. Amsterdam er full av hyggelige spisesteder. Her er våre tips om hyggelige og relativt rimelige steder for frokost, lunsj og middag. Her er også gatemat som pommes frites og pannekaker, og vi er innom ølsmaking på Heineken Museum. Og er du her i Amsterdam, smaker du selvsagt på indonesisk mat! God appetitt! Spisesteder i Amsterdam, Heineken

Frietjes og pannekaker

Mange steder i byen står det lange køer med folk ute på fortauet, og vi lurer på hvorfor. Det viser seg at de står i kø for å kjøpe Frietjes med majones. Overalt finner du disse små lukene hvor det serveres kremmerhus i ulike størrelser med pommes frites.

Pommes frites, frietjes
Ja da, her serveres pommes frites i kremmerhus

Vi dropper fritert potet på gata og tester heller noe annet som selges overalt, nemlig pannekaker! Jeg vet ikke hvor mange Pannekake-hus vi så, men det var veldig mange. Helt tilfeldig falt valget på Cafè Brasserie Meuwese. Store, deilige pannekaker med syltetøy ble sen frokost for oss den dagen da vi kom til Amsterdam. Har du ikke lyst på pannekaker, står mye annet godt på menyen her også.

Pannekaker i Amsterdam
Nederlandske pannekaker er svære greier

Frokost på hvert et hjørne

Vi pleier ikke å spise frokost på hotellet, dette fordi vi liker å nyte dagens første måltid på en liten, lokal kafé. Da puster vi samtidig inn litt av byens sjel. Vi spiser croissanter og bananbrød på Quartier Putain. Navnet betyr rett og slett “Horedistrikt”, selv om stedet ikke ligger i Red Light District. Dette er egentlig en koselig liten kafé like ved Oute Kerk, den gamle kirken. Blant gjestene er det ingen andre turister, et helt perfekt sted. Spisesteder i Amsterdam, Heineken

Croissanter og kaffe til frokost i Amsterdam
Croissant og grillet bananbrød til frokost
Quartier Putain er en hyggelig, sentral kafé

Vi spiser også frokost på Majestic, en stor, flott kafé med uteservering på Damplassen. Her er det stor frokostmeny, porsjonene er store og maten deilig. Her er det flust av turister som oss, naturlig nok, da kafeen ligger på det mest kjente torget i byen.

Nydelig toast på Majestic
Ingenting å si på belysningen her …

Enkel eller omfattende lunsj?

Valget er ditt! Du kan spise lunsj på en av de mange bakeriene eller croisanteriene, eller du kan velge en tre-retters på en flott restaurant. Vi kjøper en croissant to go, og spiser den mens vi sitter på benk med utsikt til en av de mange kanalene.

Denne kafeen er populær – croissant i alle varianter

Vi fortsetter med løksuppe på ærverdige Cafè Luxembourg senere på dagen. Et populært sted, hvor vi må vente i baren før vi får bord. Men da får vi også en bord med utsikt til kanal Singel. Hyggelig service og god mat, og i følge New York Times – “One of the world’s great cafés”.

Løksuppe i Amsterdam
Nydelig løksuppe på Café Luxembourg

Vi kan også anbefale Cafe Sonneweld som ligger i det hyggelige Jordaan-distriktet. Til lunsj den andre dagen faller valget på Spareribs, som er stedets signaturrett, og kyllingspyd med peanuttsaus. Deilige spareribs, store porsjoner, masse folk og god stemning. Her er også en flott uteservering.

Spareribs
Spareribs foran – kyllingspyd med peanøttsaus bak
Hyggelig miljø på Café Sonneweld

Vi anbefaler også Bar Italia, en liten kafé hvor vi ikke møtte en eneste turist. Her er god mat og italiensk vin, og utsikt til en av kanalene.

Har du lyst til å spandere en virtuell kopp kaffe på oss? Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland helt gratis. Vi jobber iherdig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Kaffe i Haga

Kommer ikke utenom Indonesisk mat

Det er hundrevis av restauranter å velge blant og du kan spise mat fra hele verden i Amsterdam. Men når du er her kommer du ikke utenom indonesisk mat. Fordi Indonesia tidligere var nederlandsk koloni, er maten herfra en spesialitet i Nederland. Vi blir anbefalt restaurant Sampurna som går for å være en av de beste i byen, og blir ikke skuffet. Vi velger rijstaffel, og spiser ulike typiske og nydelige indonesiske retter. Noe av det vi koser oss med er nasi goreng (stekt ris), gado gado (grønnsaker i peanøttsaus), sate (grillspyd), rendang (kjøtt kokt i tykk karrisaus) og gulai kambing (geit i karri). NamNamNamNam!

Vi går rett og slett for italiensk den andre kvelden. Ristorante Assaggi er en liten, koselig nabolagskafé i Jordaan-distriktet. Til forrett velger vi aubergine-pai og pæresalat, hot pizza til hovedrett og frukt og is til dessert. Enkelt og veldig godt!

Assaggi
Super pizza og hyggelig stemning på italienske Assaggi

Brune barer og nederlandsk øl

For en smak av autentisk Amsterdam og nederlandsk kultur, bør du besøke en tradisjonell nederlandsk pub kjent som en bruin-kafé (brun bar). Disse lokale vannhullene er en viktig del av Amsterdams kultur, og favorittstedene til mange av de fargerike lokale personlighetene.

Burde kanskje ha valgt Heineken ØL!

Det er tre ølbryggerier Nederland er spesielt kjent for, Bavaria, Heineken og Grolsch. Tidligere hadde Heineken bryggeri i Amsterdam, men dette bryggeriet stengte sine dører i 1988. I dag er det museum. Vi anbefaler en tur dit også, interessant og morsomt.

Smaksprøve på Heineken Experience
Slapper av med en Heineken på Heineken

Nederlandsk ost – mye mer enn Gouda

Gouda er produsert i Nederland siden middelalderen og er en av de mest populære oster i verden. Men går du inn i en av Amsterdams mange ostebutikker skjønner du fort at nederlandsk ost er mye mer enn Gauda. I de fleste butikkene serveres smaksprøver, og du finner garantert din favoritt. I vår handlepose havner det både lavendelost og trøffelost.

Andre tips

Den beste eplekaken får du på Winkel 43 i Jordaan-distriktet. Her er det alltid fullt, og vi gir rett og slett opp å få bord. Neste gang… Vi finner en god erstatning på Vlaamsch Broodhoys hvor vi spiser mangopai. Ellers er det mange sjokoladebutikker. Det er vanskelig å ikke la seg friste.

Mangopai
Nydelig mangopai, gitt!
Hollenderne kan det der med sjokolade, altså …

Skal du til Amsterdam i månedskiftet mars/april får du med deg Amsterdam Coffee Festival som går av stabelen 30. mars – 1. april 2023.

TIPS: Få tips til spisesteder i andre byer

Tips til gode spisesteder i Gøteborg
Tips til gode, varierte spisesteder i Madrid
Våre anbefalte spisesteder i Firenze

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram 

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du liker artikkelen om Spisesteder i Amsterdam. Vi setter stor pris på om du deler! Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? 
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

3 Comments

  1. hei
    neste gang må dere til område : de pijp , hvor du og har market hver dag unntatt sønndag ; samt st det har finnes utrolig masse spisesteder, fra hele verden og samt stadig nye konsepter : i de pijp finnes mer en 52 spisesteder: en my for hver uke

  2. 30. mars – 1. april 2023.sikker på er den datoen 30 er en torsdag,fredag lørdag, hvis begynner 31 er er fredag 1 er en søndag, bra reise, mye god mat å drikke fan av heiniken jeg å skål

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon