Her oppsummerer vi Reiseåret 2022 for ReiseKick, og tar et kort tilbakeblikk på reiseopplevelsene våre i året som gikk. Året har vært spesielt, med krig i Europa, men vi har reist i trygge farvann. Bli med på dette tilbakeblikket på ReiseKicks Reiseår 2022 måned for måned.

Januar

Vi starter det nye året med togtur til Hamar. Vi går lange fotturer i Oslo by, og på ski i Nordmarka og Romeriksåsene.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Hamar – Innlandets urbane hjerte!
En fin fottur langs Oslos «maktsymboler»
Skitur i Romeriksåsene – flott og barnevennlig

Februar

På månedens første dag setter vi nesen mot Villajoyosa og leiligheten vår der. Deilig å være tilbake, og vi besøker flere byer på Costa Blanca. Vi tar også tog til Murcia og Cartagena, to flotte byer vi storkoser oss i.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Fin weekend i mangfoldige Murcia!
Cartagena i Spania – ferieby med historisk sus

Mars

Vi nyter fortsatt livet i Villajoyosa. Vi tar flyet til Mallorca og besøker Palma og Soller. Det er mange år siden vi var her, og det var hyggelig å være tilbake. Vi tar tog fra Palma til Soller, spiser tapas og går ut og inn av kirker og museer. Vi går lange turer i fjellet og langs kysten av Costa Blanca, selv om dette er den våteste mars i manns minne. 12 flinke og flotte deltakere blir med oss på Skriveretreat. Vi besøker blant annet Finestrat, Alicante, Albir, Alfaz del Pi og El Campello. Torill drar på venninnetur til Denia, en koselig by på Costa Blanca.

Tips: Les om flere av opplevelsene våre i mars her.

Sóller – sjarmerende idyll på Mallorca
Palma på Mallorca – variert og vakker
Finestrat på Costa Blanca – både fjell og hav!
Populære Albir – og Serra Gelada på kjøpet
Denia – gastronomisk paradis på Costa Blanca

Vi lanserer vår aller første e-bok. Dette er resultatet av alle våre turer i Oslo, og med utgangspunkt i blogginnleggene er dette blitt en bok med 29 fotturer i Oslo. E-boken kan du kjøpe her:

ReiseKicks egen turbok – kjøp E-boken her!

I denne e-boken får du tips til 29 flotte fotturer i Oslo. Inkludert turbeskrivelser, kart og bilder.

E-boken er på hele 185 sider og koster kun kr 159,-.
Kjøp den her!

April

Vi nyter livet på Costa Blanca, samtidig som vi har mye å gjøre i våre respektive jobber. Vi er heldige som kan utføre det meste av jobboppgavene våre fra hjemmekontoret i Villajoyosa.

Vi tar toget til Segovia og Madrid, og i påsken besøker vi Elche og blir med på real spansk påske. Madrid er en by vi aldri blir ferdige med, og siden det kun tar et par timer med tog fra Alicante, er det lett å reise dit. Bernt reiser hjem til Oslo for å undervise på Krimforfatterskolen til Cappelen Damm. Han er også invitert til et arrangement på den Franske ambassade, og drar selvfølgelig dit. Torill tar toget til Madrid for å løpe halvmaraton, og får bekreftet at formen kunne hatt vært bedre. Hun melder seg på løpet i 2023.

Været på Costa er igjen tilbake til normalen, og vi fortsetter våre turer langs kysten og i fjellet.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Segovia – en spansk UNESCO-diamant
Vakre Elche – med hundretusenvis av palmer!
Volta a el Cantal – fin fottur på Costa Blanca

Mai

Torill reiser hjem til Lillestrøm relativt tidlig i mai. Bernt får først besøk av en kompis, deretter kommer alle tre barna på besøk. Det blir turer i fjellet, el-sykkelturer på Costa Blanca og mye god mat og drikke. Torill tar ansvar og feirer 17. mai hjemme i moderlandet, og benytter dagene til å gå turer i nærområdet. Hun og datter Martine tar buss for tog til Gøteborg, og står en hel fredag i kø på Liseberg. Resten av helgen får vi med oss veldig mye av hva Gøteborg har å by på. Bernt returnerer etterhvert til Oslo, og vi gjør svært lite en ukes tid.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Gøteborg – så mye mer enn Liseberg
Tips til gode spisesteder i Gøteborg
Lørenskog – både urban og landlig

Juni

Juni er perfekt til turer i skogen og langs kyststier. Vi bruker tiden godt, og får mange “nye” turer i boka. Torill kjører til Eidsvoll, besøker Eidsvollbygningen og går til topps på Mistberget. Og så begynner endelig årets sommerferie! Vi flyr til Milano og fortsetter direkte med tog til Seiser Alm hvor vi skal gå i Dolomittene i 2 uker. O lykke! Vi går høyt og relativt lavt, leier e-sykler og overnatter på fjellhytte, og er et øyeblikk sikre på at vår siste time er kommet når lynet plutselig er der, bokstavelig talt, fra klar himmel.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Eidsvoll – full av opplevelser
Mistberget – på toppen av Romerike
Seiser Alm i Dolomittene: Fottur med overnatting, lyn og torden
Kort, «lav» fottur i Dolomittene nord i Italia: Siusi – San Valentino – Castelrotto

Juli

Vi nyter fortsatt fjellivet i Seiser Alm, og vi besøker Castelrotto og Ortisei. Oppholdet her i Seis er som tidligere helt fantastisk, men vi blir likevel enige om at neste sommer finner vi et annet fjellområde. Vi fortsetter med tog til Regensburg i Tyskland og etter noen flotte dager der, fortsetter vi til Praha.


Vi er klare for å fortsette årets sommerferie i Norge, og vi stapper Poloen full av klær, ting og tang og kjører til Trondheim, Frøya og Røros. Vi nikoser oss på Hotel Britannia, utforsker Frøya og øyrekka utenfor og avslutter med noen flotte dager i Bergstaden.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Regensburg i Tyskland – en historisk skattekiste
Med tog i Europa: Milano – Bolzano – Regensburg – Praha
Praha – våre beste reisetips
Trondheim – våre aller beste tips!
Staselige Britannia Hotell i Trondheim
Frøya – og gullrekka på Trøndelagskysten
Røros – et unikt, utendørs museum

August

Første halvdel av august koser vi oss i Oslo og Lillestrøm. Torill reiser på pressetur til Tyskland og opplever Leipzig og Berlin. Når hun er hjemme igjen, står Bernt og Poloen klar, og vi drar ut på en liten roadtrip igjen. Vi skjemmer oss selv bort på Engø Gård på Tjøme, opplever Skien og knaller til med en liten “skrive-uke” i Bø i Telemark. Vi bor for tredje gang i Eldhuset på Eika Gård og går turer i Lifjell.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Leipzig – full av kulturelle opplevelser
Berlin – våre beste tips
Drømmedøgn på Engø Gård – en oase på Tjøme
Skien – og en deilig smak av Telemark!
Tre fjelltopper og lokal eplecider i Telemark

September

September varter opp med deilig høstvær, og vi fortsetter med våre fotturer i Oslo og nærområdene. Torill reiser på pressetur til Slovakia, og nyter SPA-livet i Piestany. Hun og datter Martine løper halvmaraton i Stockholm i pøsende regn, og erfarer at formen er bedre enn i Madrid. Datter returnerer til Oslo, og Bernt overtar stafettpinnen i Stockholm. Stockholm byr på gråvær, men desto bedre er det da å besøke ulike museum. ABBA-museet er en favoritt!

Tips: Les om flere av disse opplevelsene reiseåret 2021

SPA-opphold i Piešťany i Slovakia
Stockholm – guide og reisetips

Oktober

Vi starter høsten med et fantastisk besøk i Paris. Vi ser det meste en turist må få med seg, med unntak av Eiffeltårnet og Triumphbuen … Vi tar toget til Barcelona som også er en av våre favoritter. Et par døgn her, og vi toger videre til Alicante og Villajoyosa. Vi er klare til å arrangere en ny skriveretrat og 10 dyktige skrivere arbeider flittig i 5 hele dager. Torill rekker også en venninnetur til Madrid, og Bernt flyr til Oslo for ny undervisningshelg på Krimforfatterskolen.


Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Høydepunkter i Paris: severdigheter, spisesteder og kafeer
Fin togtur fra Paris – via Barcelona – til Alicante
Tips til gode, varierte spisesteder i Madrid

November

En gjeng fra Universitetet i Stavanger ankommer Villajoyosa, og Bernt underviser i kronikkskriving. Torill deltar på et arrangement i Oslo i regi av den italienske ambassaden. Vi leier bil og drar på roadtrip i baklandet på Costa Blanca. Vi starter i Santa Pola og Torrevieja på kysten før vi kjører videre til Rojales, Villena, Biar, Bocairent, Albaida og Xativa. Vi opplever at ett av hotellene vi har booket rom på, har stengt for sesongen, og vi må omrokkere planene en smule.

Vi koser oss i leiligheten i Villajoyosa en kort uke, før vi tar toget til Valencia. Torill flyr til Tyskland på ny pressereise for å oppleve tysk førjulsstemning. Bernt toger tilbake til Villajoyosa og går masse turer i det flotte høstværet. Torill drar direkte fra Frankfurt til Istanbul for pressereise, og vi møtes i Oslo igjen 1. desember.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Road-trip på innsiden av Costa Blanca
Xativa – en perle «innafor» på Costa Blanca
Tarakli – på landsbygda i Tyrkia

Desember

Bernt rekker å arrangere en ny SalongSamtale for skrivere i Oslo, og deltar på et arrangement på den Tunisiske ambassaden. Torill ligger syk på Lillestrøm og synes synd på seg selv. Det tar 2 uker før hun er på beina igjen, og erklærer desember for årets nedtur.

Reiseåret 2022 avsluttes med en knalltur til Amsterdam i romjula, og desember er i vater igjen. Og vi bestiller neste års sommerferie, der vi var enige om ikke å reise, nemlig Seiser Alm. I tillegg skal vi innom Napoli, Firenze, Verona og Bergamo. Vi ser frem til gode opplevelser i reiseåret 2023!

Reiseåret 2022 – enda kortere oppsummert

Vi fikk med oss 219 fantastiske overnattingsdøgn (135 av disse var i leiligheten i Villajoyosa), besøkte 53 ulike byer fordelt på 8 land, tok tog til og fra 46 ulike togstasjoner, besøkte 41 museer, gikk et utall turer i Oslo sentrum, Oslomarka og ellers i nærområdet.

Hele 104 artikler fra inn- og utland har vi hatt gleden av å by leserne våre på i 2022. Vi håper de gir inspirasjon til flotte turopplevelser! Liker du det du leser her på ReiseKick? Da har du kanskje lyst til å spandere en kopp kaffe?

Har du lyst til å spandere en virtuell kopp kaffe på oss? Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland helt gratis. Vi jobber iherdig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Kaffe i Haga

I media

Det er morsomt at medier nå legger merke til det vi skriver. I året som er gått, har vi blitt intervjuet av flere aviser, og radiointervjuer har det også blitt.

Takk til alle våre lesere

Tusen, tusen takk til alle våre lesere, takk for både skryt, tilbakemeldinger og nyttige korrigeringer. Takk for klikk og likes og utallige delinger. Uten deres heiarop hadde ikke dette blitt det samme.

Tips: Les flere av våre årskavalkader og om reiseglede her

Reiseåret 2020 – annerledesåret!
Tilbakeblikk på Reiseåret 2021
Reiseglede – hva var nå det igjen?
Hvordan kan vi REISE mer BÆREKRAFTIG?

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

2 Comments

  1. Det var litt av en kavalkade! Blir spennende å se hva dere finner på i 2023! 👍

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon