Uncategorized

Tilbakeblikk på Reiseåret 2022


Her oppsummerer vi Reiseåret 2022 for ReiseKick, og tar et kort tilbakeblikk på reiseopplevelsene våre i året som gikk. Året har vært spesielt, med krig i Europa, men vi har reist i trygge farvann. Bli med på dette tilbakeblikket på ReiseKicks Reiseår 2022 måned for måned.

Januar

Vi starter det nye året med togtur til Hamar. Vi går lange fotturer i Oslo by, og på ski i Nordmarka og Romeriksåsene.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Hamar – Innlandets urbane hjerte!
En fin fottur langs Oslos «maktsymboler»
Skitur i Romeriksåsene – flott og barnevennlig

Februar

På månedens første dag setter vi nesen mot Villajoyosa og leiligheten vår der. Deilig å være tilbake, og vi besøker flere byer på Costa Blanca. Vi tar også tog til Murcia og Cartagena, to flotte byer vi storkoser oss i.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Fin weekend i mangfoldige Murcia!
Cartagena i Spania – ferieby med historisk sus

Mars

Vi nyter fortsatt livet i Villajoyosa. Vi tar flyet til Mallorca og besøker Palma og Soller. Det er mange år siden vi var her, og det var hyggelig å være tilbake. Vi tar tog fra Palma til Soller, spiser tapas og går ut og inn av kirker og museer. Vi går lange turer i fjellet og langs kysten av Costa Blanca, selv om dette er den våteste mars i manns minne. 12 flinke og flotte deltakere blir med oss på Skriveretreat. Vi besøker blant annet Finestrat, Alicante, Albir, Alfaz del Pi og El Campello. Torill drar på venninnetur til Denia, en koselig by på Costa Blanca.

Tips: Les om flere av opplevelsene våre i mars her.

Sóller – sjarmerende idyll på Mallorca
Palma på Mallorca – variert og vakker
Finestrat på Costa Blanca – både fjell og hav!
Populære Albir – og Serra Gelada på kjøpet
Denia – gastronomisk paradis på Costa Blanca

Vi lanserer vår aller første e-bok. Dette er resultatet av alle våre turer i Oslo, og med utgangspunkt i blogginnleggene er dette blitt en bok med 29 fotturer i Oslo. E-boken kan du kjøpe her:

ReiseKicks egen turbok – kjøp E-boken her!

I denne e-boken får du tips til 29 flotte fotturer i Oslo. Inkludert turbeskrivelser, kart og bilder.

E-boken er på hele 185 sider og koster kun kr 159,-.
Kjøp den her!

April

Vi nyter livet på Costa Blanca, samtidig som vi har mye å gjøre i våre respektive jobber. Vi er heldige som kan utføre det meste av jobboppgavene våre fra hjemmekontoret i Villajoyosa.

Vi tar toget til Segovia og Madrid, og i påsken besøker vi Elche og blir med på real spansk påske. Madrid er en by vi aldri blir ferdige med, og siden det kun tar et par timer med tog fra Alicante, er det lett å reise dit. Bernt reiser hjem til Oslo for å undervise på Krimforfatterskolen til Cappelen Damm. Han er også invitert til et arrangement på den Franske ambassade, og drar selvfølgelig dit. Torill tar toget til Madrid for å løpe halvmaraton, og får bekreftet at formen kunne hatt vært bedre. Hun melder seg på løpet i 2023.

Været på Costa er igjen tilbake til normalen, og vi fortsetter våre turer langs kysten og i fjellet.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Segovia – en spansk UNESCO-diamant
Vakre Elche – med hundretusenvis av palmer!
Volta a el Cantal – fin fottur på Costa Blanca

Mai

Torill reiser hjem til Lillestrøm relativt tidlig i mai. Bernt får først besøk av en kompis, deretter kommer alle tre barna på besøk. Det blir turer i fjellet, el-sykkelturer på Costa Blanca og mye god mat og drikke. Torill tar ansvar og feirer 17. mai hjemme i moderlandet, og benytter dagene til å gå turer i nærområdet. Hun og datter Martine tar buss for tog til Gøteborg, og står en hel fredag i kø på Liseberg. Resten av helgen får vi med oss veldig mye av hva Gøteborg har å by på. Bernt returnerer etterhvert til Oslo, og vi gjør svært lite en ukes tid.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Gøteborg – så mye mer enn Liseberg
Tips til gode spisesteder i Gøteborg
Lørenskog – både urban og landlig

Juni

Juni er perfekt til turer i skogen og langs kyststier. Vi bruker tiden godt, og får mange “nye” turer i boka. Torill kjører til Eidsvoll, besøker Eidsvollbygningen og går til topps på Mistberget. Og så begynner endelig årets sommerferie! Vi flyr til Milano og fortsetter direkte med tog til Seiser Alm hvor vi skal gå i Dolomittene i 2 uker. O lykke! Vi går høyt og relativt lavt, leier e-sykler og overnatter på fjellhytte, og er et øyeblikk sikre på at vår siste time er kommet når lynet plutselig er der, bokstavelig talt, fra klar himmel.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Eidsvoll – full av opplevelser
Mistberget – på toppen av Romerike
Seiser Alm i Dolomittene: Fottur med overnatting, lyn og torden
Kort, «lav» fottur i Dolomittene nord i Italia: Siusi – San Valentino – Castelrotto

Juli

Vi nyter fortsatt fjellivet i Seiser Alm, og vi besøker Castelrotto og Ortisei. Oppholdet her i Seis er som tidligere helt fantastisk, men vi blir likevel enige om at neste sommer finner vi et annet fjellområde. Vi fortsetter med tog til Regensburg i Tyskland og etter noen flotte dager der, fortsetter vi til Praha.


Vi er klare for å fortsette årets sommerferie i Norge, og vi stapper Poloen full av klær, ting og tang og kjører til Trondheim, Frøya og Røros. Vi nikoser oss på Hotel Britannia, utforsker Frøya og øyrekka utenfor og avslutter med noen flotte dager i Bergstaden.