Huskå på Voss

Å glede seg har med tid å gjøre. Du gleder deg til noe som skal skje. Det kribler i magen, du blir varm om hjertet, du smiler. Snart skal det skje. Glede er en følelse som hjertet styrer, du setter fornuften på pause. Det er så deilig. Vi har godt av det. Å glede oss til noe, eller glede oss over noe. Da er vi i øyeblikket. Gleden trumfer bekymringen.

Så godt det er når gleden trumfer bekymringen …

Tips: Les om da vi endelig kunne reise igjen etter Covid!

Planlegging er reisens vorspiel

Billetter og kart
Planlegging er halve reisen, sies det. Kanskje er det sånn?

Reisegleden kommer allerede når vi planlegger neste reise. Vi ser reisen for oss. Blar i brosjyrer, sjekker kart, leser litt på nett. Kanskje vi har vært der før, og gleder oss til å komme tilbake. Mange sier at det å vente på reisen er en viktig del av reisegleden. Uansett om vi reiser på hytta, på all inclusive eller egen hånd, utenfor allfarvei, eller til det faste bostedet i Sør-Europa. Planleggingen er reisens vorspiel.

Tips: Les artikkelen vår om smarte tips til bedre storbyferie

Det er gøy å pakke til utreise …

Den lille sekken med matpakke og termos …

Vi pakker. Det er gøy å pakke til utreise, men ikke spesielt gøy å pakke ut når vi har landet hjemme igjen. Gleden ved å pakke, er den mulig? Ja, det er en del av reisegleden, å pakke kofferten eller bare den lille sekken med matpakke, termos og tøyskift. Nå nærmer det seg, fellesnevneren er forventningene, vi er spente, kjenner på den gode spenningen.

Å gruglede seg er reisens natur

Kanskje til og med reiselykke?

Vi snakker om begeistring, fornøyelse, fryd og gammen, kanskje til og med lykke, når vi endelig har bestemt oss. Vi kjenner at vi lever, fryder oss, skal oppleve noe nytt, herre gud, vi reiser igjen! Kanskje har vi ikke reist på lenge av forskjellige årsaker. Kanskje vi til og med grugleder oss, det er også en del av reisegledens natur. Å sette opplevelsen i dobbelt perspektiv.

Vi prøver å sette opplevelsen i dobbelt perspektiv

Reisefrykt er selvsagt til å forstå

–Jeg vil ikke reise nå, sier folk. Og det er til å forstå. Det er uro i verden. Pandemi og krig og energikriser. Det må vi ta på alvor. Men det betyr ikke at vi skal erstatte reisegleden vår med reisefrykt. Det gjelder på de fleste områder i livet: Vi gjør et valg, og for mange vil det være både en praktisk og en mental terskel å komme over igjen når valget er tatt. Vi to i ReiseKick satte utlandet på vent halvannet år da pandemien dukket opp. Og forelsket oss i vårt eget land … 

SOgnefjellsveien bro over elv
Vi to i ReiseKick forelsket oss i vårt eget land. Blant annet Jotunheimen …

Reisen innebærer nye inntrykk

Samme hvor kjent reisemålet er, ligger det noe ukjent i det å reise hjemmefra. Mestrer vi reisen? Møter vi de vanlige ansiktene, eller noen nye fjes? Tankene spretter rundt omkring, det er en frihet i å vite at vi skal bevege oss fra ett sted til et annet. Å være i bevegelse innebærer nye inntrykk. Den som reiser har noe å fortelle, er ReiseKicks gode mantra. Vi gjør reisen vår til noe mer enn bare opplevelsen. Vi gjentar reisen, og gleden, når vi kommer hjem. Vi skriver.

Vi beveger oss – og får nye inntrykk

Har du lyst til å spandere en virtuell kopp kaffe på oss? Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland helt gratis. Vi jobber iherdig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Kaffe i Haga

Bærekraftige reiser gir reiseglede

Gleden ved å reise med tog er stor hos oss …

Vi to i ReiseKick gleder oss også når vi kan kombinere følelsen av å være underveis med bærekraft. Gleden blir enda større når vi finner ut at vi kan bruke tog i stedet for fly. Eller bena i stedet for buss. Eller hoteller som drives med fornuft. Flere land i Europa satser knallhardt på turisme med bærekraft. For oss som reiser mye, er reisegleden større når vi velger bærekraftige alternativer. Det skulle bare mangle.

Tips: Les artikkelen vår om bærekraftig reise
Tips: Les artikkelen om togreisen vår fra Firenze til Alicante

Gleden ved å formidle reisen videre

Fotobok cewe
Å bla i fotobøkene er som å oppleve reisen på nytt

Hvert år finner vi også glede i å gjenta reisegleden vår. Vi lager fotobøker. Bildene forteller historien uten å bli plaget av bokstavene. Når vi blar i fotobøkene, er det som å reise på nytt. Fryden og fornøyelsen er plutselig der, vi humrer og smiler. Tenk hva vi har opplevd uten å nødvendigvis gjøre så veldig mye! Fotobøkene er reisens nachspiel.

Tips: Les artikkelen om hvordan du lager fotobok

Handler det om å føle seg levende?

Traktor i vinmark
Kanskje handler reisegleden om å føle seg levende?

Så hva er det som gir oss reisegleden? Det er i hvert fall ikke varigheten på reisen. Vi gleder oss til en tur rundt i byen, og vi gleder oss til en reise vi har satt sammen selv og skal besøke flere steder underveis. Kanskje handler det til syvende og sist om å føle seg levende, enten vi planlegger, pakker, er på reise eller blar spent i fotobøkene. For vi har opplevd, og har noe å fortelle. Vi er ReiseKick.

par i Milano
Vi opplever, og har noe å fortelle …

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om Reiseglede – hva var nå det igjen? Kanskje har du til og med lyst til å spandere en virtuell kopp kaffe på oss?

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon