Billetter og kart

Du skal kanskje endelig ut og reise igjen. Kanskje en langweekend i en storby? Roma, Barcelona, eller kanskje Oslo? Både voksne og barn er med? Forventningene er det ingen ting å si på, men så blir oppholdet ikke akkurat sånn som du hadde tenkt deg. Her er 9 tips som kan gjøre storbyferien din bedre! (Jada, vi vet at folk er forskjellige, men vi tar sjansen på noen velmente råd, som kan være smarte for noen.)

Oslo er en kompakt og fin hovedstad å manøvrere i …

Tips: Les en av våre artikler fra Oslo her

1. Bo sentralt i byen

Skal du oppleve en storby, er det smart å bo sentralt. Ikke nødvendigvis på et dyrt hotell midt i byens største gate, kanskje heller på et hotell i en rolig, men sentral sidegate. Velger du et hotell i utkanten av byen, går mye tid med til transport, og det lager stress og mas. Hvor kult er det å ta med shoppingposene på kveldens konsert fordi du ikke rakk hjem til hotellet som ligger i utkanten av byen?

Hotellskilt
Hotell i bakgården, likevel sentralt, er kanskje tingen?

2. Bestill på forhånd

Vi var i Madrid – skulle på Prado-museet, der mye av den beste spanske kunsten henger. Vi kom da museet åpnet om morgenen, og køen av turister som skulle inn var endeløs. Våre billetter var kjøpt på forhånd. “Skip the line,” folkens, vi gikk rett forbi køen og sparte mye tid. Senere, da vi skulle spise middag om kvelden, hadde vi bestilt bord. Her er det også mye tid å spare, og så slipper du å gå fra restaurant til restaurant fordi det er fullt, for så å lande på et spisested du ikke blir fornøyd med.

Dansere utenfor Pradomuseet
Utenfor Prado hadde vi tid til å nyte disse flamencodanserne i stedet for å stå i kø …

Tips: Les en av våre artikler fra Madrid her

3. Planlegg oppholdet

Det finnes en mengde blogger, nettsteder og apper, som kan gjøre turen din mer interessant. Vårt beste tips her er less is more. Begrens antall severdigheter per dag, bruk heller god tid når du besøker hver av dem. GetYourGuide liker vi, her kan du bestille utflukter og omvisning med flinke, lokale guider. Reisdit.no har mye bra informasjon om byenes historie og kultur. Og så finnes det en mengde apper, som hjelper deg med alt fra å pakke kofferten til å finne nærmeste offentlige toalett når det må til …

Elena med sitt enmanns Florence with flair er vår superguide når vi har med folk til Firenze …

Tips: Les en av våre artikler fra Firenze her

4. Sjekk disse appene:

Mobilen er på mange måter vår høyre hånd når vi er ute og reiser.

Den hjelper oss å finne veien til restauranter, hoteller og severdigheter (som du mest sannsynlig har sjekket opp på telefonen på forhånd). Den oversetter utenlandske språk og valuta for oss, den foreviger minner, og den hjelper oss å betale for ulike tjenester.

Det finnes tusenvis av reiseapper, og alle har vi våre favoritter.

Her er noen av våre favorittapper:

Google Maps – hvor i all verden er jeg? Se på kart og satellittbilder fra hele verden. På enkelte områder, først og fremst i større byer, kan du zoome så tett inn at du kan skjelne hus fra hverandre, og telle parkerte biler!


Citymapper – listen over byer den dekker blir stadig lengre. Den kombinerer alle tilgjengelige transportmidler i en by, så du ser den beste måten å komme deg fra A til B på. Den er enkel, lett å bruke og supereffektiv.


Google Translate – en gammel traver med en nesten magisk funksjon: oversettelser offline og i sanntid. Last ned språket du trenger, og pek kameraet mot teksten du vil ha oversatt. Og vipps – så forstår du en hel del av det lokale språket.


Flush – Må du, så må du. Installer Flush, slå på GPS-en, og finn nærmeste offentlige toalett av de 190 000 (og det blir stadig flere!) i appen. Greit å ha hvis magen slår seg vrang.

Toalettskilt
Greit med selvbetjening på do, egentlig. Her er vi i Garmisch-Partenkirchen

Tips: Les en av våre artikler fra Garmisch-Partenkirchen her


Getyourguide – Du kan bestille billetter for turer og attraksjoner over hele verden på denne appen.


XE Currency Converter – Det er ikke alltid like lett å holde rede på hva et kronglete beløp i en fremmed valuta koster i norske kroner. Da er det kjekt å ha en enkel valutakonverter.


TheFork – For bordreservasjoner over hele verden. Fin å bruke dersom du ikke får booket på restauranten direkte.


First Aid – Forhåpentligvis vil du aldri åpne denne appen. Du har kanskje tatt et førstehjelpskurs eller to, men man vet aldri hvordan man vil reagere i en nødhjelpssituasjon. Installer en slik app, så har du alltid en aktuell referanse tilgjengelig i tilfelle …


Couchsurfer – bo gratis på sofaen til besøksglade verter i hele verden. Er du heldig, får du kanskje eget rom også. Kom i kontakt med noen av de ni millionene reiseentusiastene i mer enn 120.000 byer verden over. Eller kanskje du selv har en sengeplass til overs, og lyst på besøk?

LYST Å SPANDERE EN DIGITAL KAFFE FRA KAFFEBAREN VÅR?

På ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Lyst til å støtte oss?

Klikk på den kaffen du vil spandere, du betaler med Vipps.

MENY
ESPRESSO: KR 35
CAPPUCHINO: KR 45
KAFFE OG CROISSANT: KR 65


TUSEN TAKK FOR KAFFEN!

5. Velg dine favoritter

Vi er forskjellige. Noen vil på fotballkamp, andre på kunstutstilling, og noen vil kjøre karusell. Vi to i ReiseKick velger hver våre attraksjoner før vi drar, og så må den andre bli med, og det viser seg å fungere bra på alt fra attraksjoner til spisesteder! Har du en ungdom med, så må også han/hun få bestemme hva som er kult, og da er det bare å bli med! Forutsetningen er selvsagt at alle i reisefølget er positive til de andres valg!

Duomo i Milano
Velkommen til Milano! Noen vil inn i domen og opp på taket!

Tips: Les en av våre artikler fra Milano her

Karusell i København
Og noen vil kjøre karusell mens mamma og pappa koser seg på kafé … her i herlige København!

Tips: Les en av våre artikler fra København her

6. Søk skjulte skatter

I mange av de byene vi besøker legger vi inn tid der vi bare går på måfå. For eksempel byer der den gamle delen har trange smug som leder oss til torg og plasser vi ellers ikke ville ha funnet. Gode eksempler på dette er storbyer som Firenze, London og Barcelona, men vi gjør det også i mindre byer. Å ta opplevelser på sparket er spennende krydder i reisetilværelsen, kanskje det du husker aller best når du kommer hjem fra reisen.

Kafé på et stille hjørne i Milano
Vi gikk på måfå i Milano, fant Leonardo da Vincis skjulte hage og koste oss på denne bortgjemte hjørnekafeen …

7. Føtter og ryggsekk!

Det gode ved å gå er at du opplever byens liv på en helt annen måte. Vi oppfordrer deg til å bruke bena hvis du kan, da opplever du byens puls, og så er det spennende å manøvrere seg gjennom byens gater med en app eller et kart du har bedt om i resepsjonen på hotellet. Den ene delen av ReiseKick bruker app, den andre kart, og på den måten finner vi fram i byen. I ryggsekken har vi en ekstra jakke, paraply og rom til klær vi tar på eller av oss underveis.

Dame med ryggsekk inne på Atocha togstasjon
Den ene delen av ReiseKick ivrig i gang på Atocha jernbanestasjon i Madrid. Ryggsekken er med!

8. Dropp mainstream

Her må vi selvfølgelig være ekstra forsiktige, våre behov er jo forskjellige, men vi vil bare tipse om at attraksjoner og spisesteder noen nettsteder påstår er koselige og «fantastiske», ikke alltid svarer til det du forventer fordi «alle» skal dit. Vi har opplevd vinbarer som var hyggelige og serviceinnstilt i starten, men så tok det helt av, og dermed forsvant både sjarm og service på denne vinbaren som dugg for solen.

8 mars feiring Vslencia
Et godt eksempel på mainstream i Valencia …

Tips: Les en av våre artikler fra Valencia her

9. Stol på ReiseKick

Vi kan ikke dy oss, det er jo kult å anbefale seg selv! ReiseKick er ikke en kommersiell idé, det er et nettsted der du får inspirasjon og informasjon om ulike steder å reise. Enten du skal på tur i Norge eller stikker utenlands, er vår idé å gjøre reisen din bedre. Vi er opptatt av mat og vin, vi er kulturopptatte, og tar veldig gjerne bena fatt langs kyst og til fjells. Vår base er i Norge og Spania, men hele Europa er vår lekegrind. Bruk oss for alt vi er verdt og ta kontakt, vi gjør mer enn gjerne ferien din enda bedre!

Her er ReiseKick på kanten av Hardanger. Vår idé er å gjøre ferien til folk bedre. Spre gjerne det glade budskap!

Tips: Les artikkelen vår om Dronningstien her

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram 

Tips: Les noen av våre storbyartikler

Langweekend i sjarmerende København!
Kulinariske København
Bergen – en by full av opplevelser
Oslo – en livslang forelskelse
4 flotte piazzaer i Firenze
Våre anbefalte spisesteder i Firenze
En spansk storbytroika: Madrid – Barcelona – Valencia
10 ting å gjøre i Madrid – Reisetips til Madrid
Reisetips til Barcelona – Europas mest populære storby
Valencia – både historisk og trendy
Heftig turistdøgn i Valencia
Weekendtur til Roma i desember
Et kinderegg i Portugal: Lisboa, Sintra og Cascais
Vakre og historiske Wien
Dublin og Ring of Kerry i grønne Irland
Pavebyen Avignon – et spennende reisemål
En langhelg i Milano
Små og store perler i Milano

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du liker våre tips til en bedre storbyferie. Vi setter stor pris på om du deler!

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? 
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no 

2 Comments

  1. Hei. Morsomt å følge dere. Vi har nettopp vært på en nydelig tur til Toledo, inspirert av dere. Vi bodde på hotellet dere anbefalte, (tror til og med vi hadde det samme rommet), og det var virkelig en opplevelse. Vi holder til i Altea. Kjørte bil til Toledo. Flott tur over høyslettene og gjennom vinmarkene. Kjørte via Cuenca på tilbakeveien. Flott det også. Tusen takk for inspirasjon til å komme seg på tur! Hilsen fra Bjørg

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon