På årets siste dag oppsummerer vi reiseåret 2020, og tar et tilbakeblikk på reiseopplevelsene våre i året som gikk.

Lite visste vi hva som var i vente da vi lanserte reiseportalen vår ReiseKick midt i februar 2020. De fleste reiseplanene våre måtte selvsagt forkastes, og flere reisemål i Norge ble satt på reiseplanen. Vi har fått en påminnelse om hvor vakkert det er her, men la oss ta det måned for måned:

Januar

Vi er hjemme i hele januar, og innser at det er en tabbe av dimensjoner da reisemulighetene til utlandet snart skal begrenses radikalt. Det er i januar vi alltid finpusser planene våre for resten av reiseåret, og årets høydepunkt skulle være vår aller første Interrailtur. I 6 uker skulle vi leke oss gjennom gjennom Europa. Slik gikk det ikke. Men vi koste oss med planleggingen og gledet oss til turen i flere uker før vi innså at Interrail får bli et annet år.

interrailbilletter
Drømmen om Interrail får bare vente litt …

Februar

Den første uka i februar reiser vi til Villajoyosa hvor vi har leilighet. Dette er basen vår for flotte turer i Spania. Vi går, sykler og tar toget til Alicante, Benidorm, Finestrat, Calpe, Altea, Madrid, Valencia og Barcelona, der Torill løper halvmaraton, Og vi bestiger Puig Campana og holder på å krepere av tørst på kyststien mellom Altea og Benidorm.


I februar besøker vi også Torills studiedatter i London, og i Soho blir Bernt frastjålet sin flunkende nye Iphone.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

High five på Costa Blanca: Alicante – Villajoyosa – Benidorm – Altea – Calpe
Villajoyosa på Costa Blanca– våre beste tips!
Rundlurt og mobilløs i London
Briljante Barcelona – Europas mest populære storby
Topptur til Puig Pedro – Pyreneene
På to hjul mellom idylliske landsbyer på Costa Blanca

Mars

Vi koser oss fortsatt i Villajoyosa, og forbereder oss til å ta i mot 12 skrivere på 5-dagers skriveretreat hos oss i slutten av måneden. Bernt stikker til Oslo for å undervise på Krimforfatterskolen, jeg får hyggelig venninnebesøk, og vi besøker Valencia og Calpe. Så langt er alt vel og bra …

SÅ stenges verden ned, vi kansellerer selvfølgelig skriveretreaten. Bernt er fortsatt i Oslo, Torill reiser hjem på tidenes dyreste billett via Stockholm 13. mars og studentlivet til datter Martine avbrytes altfor tidlig.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Heftig turistdøgn i Valencia
Valencia – både historisk og trendy
Calpe: en magisk klippe, kule kitere og fargerike smug

April

Det er fantastisk vær i Osloområdet, og vi går på mange turer i Oslomarka og nærområdet. Vi er kreative, og velger stadig nye ruter. Vi blir godt kjent med marka, og setter enda mer pris på den enn det vi gjorde før. Vi legger turene innom Akershus festning, Middelalderparken, Bjønnåsen, Lysaker, Maridalen og Kongeveien i Fet. Reisefeberen tar for alvor tak i Torill. Når hun ikke kan komme til Spania, inviterer hun Spania inn på soverommet sitt på Lillestrøm … (ny tapet – se bildene nederst i blokka under)

Madrid Halvmaraton og turen til Madrid og Toledo kanselleres, og gnisten til å trene blir stadig svakere etter hvert som det ene løpet etter det andre kanselleres.

Det er er merkelig følelse å ikke vite når vi igjen kan reise til utlandet. Tror du vi kan reise til høsten, spør vi hverandre flere ganger. Vi tar sjansen, og booker flybilletter, overnatting og startnummer til København halvmaraton i september.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Pilegrimsvandring gjennom Oslos middelalder
Fotosafari fra Oslo S til Aker Brygge
Tur på Kongeveien i Fetsund
Bli med på tur langs Maridalsvannet i Maridalen

Mai

Vi feirer nasjonaldagen i det gamle Eldhuset på Eika gård i Bø i Telemark, går til topps på Gygrestolen og besøker fruktbygda Gvarv. Vi forelsker oss i stedet, og bestiller et nytt opphold i august. Vi bor i glasshhuset WonderInn ved Øyeren, griller og koser oss ved Nord-Europas største ferskvannsdelta.
Turene i Oslomarka og i nærområdene ellers bruker vi fortsatt flittig, og er innom Lilloseter, Grefsenkollen, Sinober, Frognerseteren, Skjennungstua, Liggeren, Trollvannstua og Linnerudkollen, i tillegg til Brønnøya og Vollen.

Juni

Endelig sommerferie! I stedet for å toge på loffen gjennom Europa, blir det Polo til Kinsarvik – Odda – Dimmelsvik – Nedre Vats – Skudeneshavn – Rauland – Rjukan – Eftang og Åsgårdstrand i stedet. Vi går Dronningstien i Hardanger og til topps på Gaustatoppen. Vi er også innom en rekke andre fjelltopper. For en fantastisk sommerferie! Fire uker på tur i Norge, og flott vær stort sett hele tiden. To regnværsdager var alt vi fikk.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Oldemors nostalgiske hus på Nesheimstunet
Rjukan, Vemork og Gaustatoppen
Fantastiske Dronningstien i Hardanger
Fire fine kulturopplevelser i Hardanger + Baroniet i Rosendal
Skudeneshavn – Norges sommerby
Kunstnerbyen Åsgårdsstrand
Sommerdrømmen om Vestfold


Vi fortsetter våre dagsturer i nærområdet rundt Oslo, og er blant annet innom Bjørnholt, Skar og Kamphaugen. Vi går urbane turer i Oslo, og har en plan om å stikke innom alle kirkene i Oslo for å ta bilder. Det er nesten 100 i tallet.

Tur til Sinober Sportsstue i Lillomarka – fra Grorud, Grefsen eller Movatn

Juli

Vi besøker nye Deichman i Bjørvika, vi er på herlig øyhopping i Oslofjorden, museumstur på Bygdøy og parkvandring i Oslo.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Seven shades of green – på loffen i Oslos parker
Bygdøy – for hele familien!
Oslo – byen med de vakre øyene

Vi stabler Poloen full og kjører til Lillehammer hvor vi besøker fantastiske Maihaugen. Vi fortsetter til bortgjemte Aust-Torpa, der vi nyter noen dager i drengestua på Haugtun Gårdspensjonat. Spåtind fikk vi omsider vært på, og for en tur det var! På hjemturen faller vi pladask for The Twist på Kistefoss.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Haugtun – en raus, bortgjemt perle i Aust-Torpa
Hipp hipp – for både Maihaugen og Lillehammer!
Synnfjell – en undervurdert perle

Torill og datter rekker en helgetur til Beitostølen på tampen av måneden. Vi bor på Bygdin Høyfjellshotell, og Torill henger i hæla på ungdommen over Besseggen. Hun later som om hun ikke har bestilt plass for å gå Via Ferrata Synshorn, og kjører fort forbi når de skal hjem.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Over Besseggen i hæla på ungdommen

August

Sammen med fire andre “reisebloggere” tilbringer vi en helt fantastisk helg på Beitostølen. Vi koser oss på Beitostølen Resort og benytter muligheten til å gå over Knutshøe, den frekke, spenstige lillebroren til Besseggen.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Beitostølen – stølen for alle fire årstider
Topptur til spektakulære Knutshøe i Jotunheimen

Vi kjører videre til Sevletunet i Numedal, drikker øl med en katolsk prest og spiser frokost med Kurt Oddekalv. Og vi reiser tilbake til Eldhuset i Bø og får med oss en tur opp på vakre Øysteinnatten. Vi ser Sound of Music – og sitter korona-alene på første rad.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Sevletunet i Numedal – et helt unikt miljø
Fotturer i Lifjell og skrivedager i Bø

September

Denne måneden utforsker vi virkelig Oslo til fots! Vi skrur sammen noen riktig fine urbane turer, og koser oss i det flotte høstværet. Vi tilbringer 48 timer i Fredrikstad, og er også innom Moss og Hvaler. Turen til København og maraton er selvsagt kansellert.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

48 timer i Fredrikstad – og Hvaler på kjøpet
Moss – en perfekt kombo av gammelt og nytt!
En flott tur i Oslo: Bislett – Tåsen – Berg – Ullevål Hageby – NRK

Oktober

Høstværet forsetter å imponere, og vi fortsetter med våre urbane fotturer. Vi besøker urskogen langs Alnaelva og går langs elva fra Grorud til byen. Vi konstaterer også at Drammen er blitt en flott by, holder en meters avstand på konsert med Frida Ånnevik, er på jazzkonsert og får med oss et besøk i vakre Svelvik. Det blir også tid til en venninnetur til Son Spa.

Fetsund lenser, for et sted! Rett foran nesa på oss ligger det og venter på oss!


Tips: Les om flere av disse opplevelsene

30 timer i Drammen – og Svelvik på kjøpet
Fetsund lenser – Norges eneste gjenværende fløtningsanlegg
På tur langs Alnaelva – fra Bryn til Kværnerbyen
Alnaelva – Oslos gamle, nye elveperle


Vi er med Tysklands Nasjonale Turistkontor på virtuelt besøk til Lúbeck og Frankfurt, og det begynner for alvor å rykke i reisefoten.

November

Fortsatt er det mange fine turdager, og vi går blant annet Lysakerelva opp og ned. De to skriveretreatene vi skulle arrangere i Spania nå, blir i stedet til en retreat på Borge Hotell på lille Husøy ved Nøtterøy. Fem flotte dager sammen med fjorten flotte skrivere.

En ny by står på tapetet, vi opplever Kongsvinger og Øvrebyen, og bor på Kongsvinger Festning. Og jammen rekker vi en tur til Norefjell på tampen av måneden også. Lite snø, så ingen skigåing, men flotte turer på barmark.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

På tur langs Lysakerelva
Gode opplevelser i festningsbyen Kongsvinger

Desember

Denne måneden går turene stort sett gatelangs i Oslo og Lillestrøm.

Sammen med Elena Fulceri, vår venn og guide i Firenze, arranger ReiseKick våre første virtuelle reiser! Utrolig morsomt, og mange gjester er med oss til Firenze.


Annerledesjula tilbringer vi på Lillestrøm og i Oslo. Vi spiser herlig brunch på Hotell Bristol og Afternoon Tea på Losby Gods. Og Bernt blir for første gang med opp på Bjønnåsen, 396 meter over havet.

Enda kortere oppsummert

Vi fikk med oss 98 fantastiske overnattingsdøgn, besøkte 29 ulike byer, gikk til topps på 12 fjell, gikk et utall turer i Oslomarka og ellers i nærområdet og drakk kaffe på 22 forskjellige markahytter.

Hele 116 artikler fra inn- og utland har vi hatt gleden av å by leserne våre på i 2020. Vi håper de gir inspirasjon.

I media

Det er morsomt at det vi skriver blir lagt merke til av medier. ReiseKick er blitt intervjuet av Moss Avis og Glåmdalen. Og avisen Mitt Kongsvinger har gjengitt artikkelen om vårt besøk i byen.

Takk til alle våre lesere

Tusen, tusen takk til alle våre lesere, takk for både skryt, tilbakemeldinger og nyttige korrigeringer.

Husk å følge ReiseKick på Facebook!

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon