Lifjell byr på mangte gode muligheter, som passer for de fleste av oss. Vi kombinerte fjelltur med gode skrivedager, og hva passer bedre enn å tilbringe noen dager på en dertil perfekt gård i Bø i Telemark?

Lifjell er bare en liten halvtime unna, det samme er slusene i Vrangfoss. Høyt og lavt og Sommarland i Bø ligger et steinkast unna. Mange muligheter her. Vi har booket oss inn på Eldhuset på Eika Gård hvor vi har fine skrive- og arbeidsforhold. Det får jo nesten ikke blitt bedre. Vi har vært her før, og ser frem til å tilbringe nye dager her. Når første skrivedag er over, klør det i fjellbeina!

Eldhuset på Eika gård. Her senker skuldrene seg
Soverommet er til og med malt om når vi ankommer;)

Les artikkel om vårt forrige opphold i Bø i Telemark her. Og i denne artikkelen kan du lese om lignende overnattingssteder. Sjekk denne også.

Klar for Øysteinnatten 1174 m.o.h.

Skrivekløa roer seg, det er strålende sol, og vi bestemmer oss for å gå opp til Øysteinnatten på Lifjell. Her kommer vi 1174 meter opp i været, og turen skal etter sigende være flott. Lifjell har et stort rutenett med mange muligheter for både dagsturer og lengre turer med overnatting i telt, eller en av fjellhyttene du kan leie deg inn i.

Sjekk turtips og DNT-hytter her.

Vi parkerer på Jønnbu p-plass, like ved Lifjellstua. Parkering koster kr 50, da kan vi stå et døgn, og det bør holde. Vi regner med å bruke cirka 4 timer på turen …

Det går jevnt oppover en liten stund før det flater ut

Det går plutselig en sti til høyre, og Bernt følger den. Det viser seg at dette er Bestemorsløyfa, en liten runde som går forbi hytta til Ingeborg Bråten. Hun ble tidlig enke med hele 5 småunger å ta seg av. For å overleve solgte hun hjemmelaget sukkerøl og saft. Bernt øyner et glass sukkerøl, men velger selvsagt den flotte turen opp til Øysteinnatten likevel.

Jeg lokker og lurer, og Bernt blir med …

Flott tur med ryper og sauer tett på

De som fortalte oss at dette er en flott tur overdrev ikke! Det er utrolig fint å gå her. Flotte, godt merkede stier og variert terreng. Jeg lar meg ikke be to ganger og poserer villig vekk når vi passerer flotte steiner, og vi ser multer, ryper og sauer underveis. Både rypene og sauene viser vei langs stien, bare noen meter foran oss, og det er bare multene vi forsyner oss av.

Stien går oppover etappevis, noe som gjør turen lettgått. Vi passerer flere tjern, og finner et fint, lunt sted hvor vi tar en deilig lunsjrast. Her er det virkelig vakkert!

Vi passerer flotte tjern opp mot Øysteinnatten

Fra toppen er det kjempeutsikt. Vi står tross alt på en av de høyeste toppene i Lifjell, så det skulle bare mangle. Øysteinnatten er et kjent turmål for mange, både sommer og vinter.

Bernt roper at herfra kan vi se Gaustatoppen i klarvær

Men hvem i all verden er Øystein?

To sagn kan forklare navnet Øysteinnatten. Det ene forteller om jutulen Øystein som holder til her oppe. Det andre forteller om gjetergutten Øystein som sto her og ropte på gjeterjenta Astrid på Astridnatten, og hun ropte tilbake.

Og her står jeg og markerer at jeg er på toppen

Vi prøver å rope litt, vi også, men vi får ikke annet enn sauebjeller og vindens monotone sus til svar.

Vi står i sentrum når vi er på toppen, intet mindre.

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Spektakulære Gygrestolen

Forrige gang vi bodde på Eika gård gikk vi opp til Gygrestolen. Det var en fantastisk fin tur. Det er det mange andre som også synes, og det forstår vi veldig godt.

Les mer om turen til Gygrestolen her.

Gygrestolen er helt fantastisk med sine magiske formasjoner

Skrivedager i inspirerende omgivelser

Hovedgrunnen til at vi gjemmer oss litt bort noen dager, er at både Bernt og jeg har en del skrivearbeid vi må få unna. Vi bruker dagene effektivt og får gjort det aller meste som sto på to-do lista. Når vi ikke er på Lifjell, sitter vi ute i hagen og skriver. Inspirasjonen kommer lett i slike omgivelser, og vi vet allerede at vi skal tilbake hit.

Flott å sitte her på kjøkkenet og skrive
Men vel så fint og inspirerende her ute, egentlig;)

Hvordan reise til Bø i Telemark

Det går både buss og tog til Bø, og fra Oslo tar dette omtrent to timer.

Til Bø, Gvarv, Lunde og Ulefoss med tog
Sørlandsbanen til Go-Ahead går mellom Oslo og Stavanger (via Kristiansand) og stopper både i Bø og Lunde med 8 avganger daglig.
Bestill din billett på VY.no eller Go-aheadNordic.no.

Til Bø, Gvarv, Lunde og Ulefoss med buss
Haukeliekspressen kjører daglig fra Oslo og Bergen til Bø.
For rutetider for Telemark anbefaler vi Telemark Bilruter.
For rutetider for Øst- og Sørlandet anbefaler vi nettsiden til Ruter# og Vestfold Kollektivtrafikk.

Vi kjørte bil fra Oslo, og brukte atskillig lenger tid. Ene og alene fordi det var mange fine steder å stoppe underveis.

Nettsider å ta en titt på:

https://visitbo.no
https://www.visittelemark.no/
https://telemark.dnt.no/hytter/

Overnatting i Eldhuset:
https://www.airbnb.no/rooms/24445415?source_impression_id=p3_1589889563_3Tkn33YJPQPjLZw6&guests=1&adults=1

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no

4 Comments

 1. Tur-retur Øysteinnatten fra Jønnbu/Lifjellstua tar mer enn 4 timer hvis en ikke skal ta det som en skikkelig trimtur. Fra egen erfaring vil jeg si 6 timer er mer passende. Og legg til pauser også! God tur!

  1. Hei Aud

   Vi går alle i forskjellig tempo;) Noen bruker kortere tid, og noen lenger. Jeg beskrev vår tur, og vi brukte 4 timer inkl pauser.

   Mvh Torill

 2. Dette var et fantastisk opplegg-savner så Telemark-jeg skriver -ønsker meg på sikt muligheten;)

  1. Hei Marit,

   Takk for tilbakemelding. Ja, vi var fornøyd med opplegget, og stedet anbefales for skriving. Jeg håper du finner mulighet til å tilbringe noen dager er.

   Mvh Torill

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon