Strand Bygdøy
Familievennlig,  Fotturer,  Museer og kultur,  Norge,  Oslo,  På norsk jord,  Urban vandring

Bygdøy – for hele familien!


Bygdøy er en kortreist juvel med både bad og kultur, og det er verken en øy eller langt unna. Du kan kjøre dit, ta buss, eller ta båt fra Aker Brygge. Eller du kan gå, slik som vi gjorde. Det tok oss riktignok en time fra Adamstuen i Oslo før vi var der, klare for å innta denne kortreiste, kulturelle herligheten. Her er opplevelser for hele familien.

Bygdøy – hva venter på oss?

La oss først minne om hva vi har i vente på denne vakre halvøya et solid steinkast fra brygga i Oslo sentrum: Frammuseet, Norsk Maritimt Museum, KonTiki Museet, Vikingskipshuset, Norsk Folkemuseum, Bygdø Kongsgård, HL-Senteret der Quisling holdt hus under krigen og Oscarshall. Vi rekker bare en brøkdel av dette, men FOR en fantastisk brøkdel! Vi tar bena fatt, starter fra Skøyen, og har tenkt å gå Bygdøy rundt uansett.

Bygdøy har mange flotte naturopplevelser, både langs kysten og ellers på halvøya. Mange småveier gjennom dette særegne kulturlandskapet gjør Bygdøy til et flott sted for en fottur eller sykkeltur i tillegg til alle de kule kulturopplevelsene som ligger og venter på deg!

Vi følger kyststien fra Frognerkilen i retning Huk, går på brede grusstier og ser sjøen stort sett hele tiden. Vi kommer først til Bygdøy Sjøbad, og i dag er det ikke så mange her. Kanskje på grunn av været, som i følge værvarslet er ustabilt. Vi fortsetter gjennom flotte Kongeskogen, og passerer Paradisbukta og Tsunami-minnesmerket.

Nå ligger Huk badeplass foran oss, en av Oslos mest besøkte og populære strender. Siden vi ikke har med badetøy, rusler vi bare forbi. Vi kunne jo selvfølgelig ha stoppet på nudiststranden, men dropper det også, selv om Bernt har lyst på et bad. På en vakker sommerdag myldrer det av folk på Huk, men så tidlig på dagen er det ikke så mange som har inntatt stranden.

Koronavennlig badeplass på Huk

Lille, knallfine Herbern

«Skal vi stikke innom Lille Herbern?» Bernt har vært på Bygdøy mye mer enn meg, og framstår som vanlig som en lokalkjent. Som sagt så gjort, vi navigerer oss fram til den lille kaia, og tar båten de femti meterne over til Lille Herbern sjørestaurant og uteservering. Vi Vippser sytti kroner for to personer for båttur tur/retur. Jammen stikker solen fram akkurat nå, og vi er så heldige å få et supert bord ute! Utsikten over Oslofjorden er makeløs, vi har følelsen av å sitte midt ute i fjorden!

Vi venter på båten som tar oss ut til Herbern

Vi nyter ferske reker og lakseburger akkompagnert av et par glass Grüner Veltliner. Bernt lener seg tilfreds bakover i stolen, og blir stadig sikrere på at en kortreist feriedag på Bygdøy er fullstendig undervurdert. Og nå er vi klare for et par museumsbesøk bare fem minutter borti veien!

Bernt er i gang med å filosofere om hvor bra Bygdøy er
Er du på lille Herbern, spiser du sjømat …

Bygdøys unike museer

Museene på Bygdøy forteller historier vi nordmenn er stolte av, og her er det kulturminner i verdensklasse. Hør bare dere: Vikingskipene og andre vikingskatter, polarskuta Fram, Kon-Tiki-flåten og norske , gamle hus fra et helt årtusen på Norsk Folkemuseum. Kongsgården og HL-senteret er også spennende og viktige steder, men vi rekker ikke å se alt i dag, og velger oss Kon-Tiki og Fram.

Museene ligger tett i tett ytterst på Bygdøy


Husk å følge ReiseKick på Facebook!

Eventyrlige Kon-Tiki

Kon Tiki – The greatest!

Alle har ganske sikkert hørt om Thor Heyerdahl (1914–2002), mannen som ble verdensberømt da han i 1947 krysset Stillehavet med flåten Kon-Tiki. Senere fulgte han jo opp med spektakulære seilaser med sivbåtene Ra og Tigris. Museet med fartøyene hans er et sant eventyr å mingle rundt i! Du må bare ta med barna dine hit og gjøre eventyrere av dem!

Usikker på om jeg hadde blitt med denne over Atlanterhavet …
Så utrolig modige de må ha vært

Det er interessant å se originalfartøyene Heyerdahl seilte med, og her er det oppdaterte utstillinger om ekspedisjonene hans. Du kan også være med på hulevandring, eller ta en titt på undervannsutstillingen og stikke innom Heyerdahls eget bibliotek, for bare å nevne noe. Og her sitter jaggu selve hovedpersonen selv! Her vil hele familien kose seg!

Thor Heyerdahl – for en mann!!!

Fram – verdens sterkeste skute!

Fram er verdens sterkeste skute av tre til alle tider, og er det skipet som har vært lengst nord og lengst syd. På Frammuseet går vi rett og slett ombord i skuta for å oppleve hvordan mannskap og hunder levde i verdens kaldeste og skumleste farvann – Arktis og Antarktis. Vel ombord får vi virkelig kjørt oss, og opplever all slags vær fra blikk stille til full storm. En superkul og helt megafantastisk opplevelse! Ta for all del med barna hit også!!!

Vi mønstrer jaggu på Fram!
Torill og selveste Amundsen – eller selveste Torill og Amundsen!

Bygdøyfergene fra Rådhuskaia

Ferga til Aker Brygge går rett utenfor Frammuseet. Vi tar den over fjorden til Rådhuset. NB! Ruters billetter er ikke gyldige på Bygdøyfergene. Vi Vippset før vi gikk ombord. Og har du Oslo Pass, er overfarten gratis.

På vei inn til Oslo passerer vi Astrup-Fearnley-museet

På den korte turen inn til Rådhuset passerer vi Tjuvholmen og enda et museum, Astrup-Fearnley, som vi skal besøke en annen gang. Noen minutter senere går vi i land ved Rådhuskaia og står midt i den flotte storbyen vår!

Forslag til aktiviteter for hele familien

Klikk her for å booke aktiviteter i Oslo Affiliate-link

Oslo Pass

Med Oslo Pass sparer du både tid og penger mens du utforsker den fantastiske byen vår.

Vi anbefaler en dagstur til Bygdøy, her er plenty av spennende aktiviteter for hele familien. Vi drar snart tilbake, det er fortsatt noen museer vi bare MÅ se! Rett under her kan du se startpunktet vårt etter at vi kom fra Frognerkilen.

Hvor ligger Bygdøy?

Tips til andre turer i Oslo

Alnaelva – Oslos gamle, nye elveperle
Bli med på tur langs hele Akerselva!
Seven shades of green – på loffen i Oslos parker
Oslo – byen med de vakre øyene
Fotosafari fra Oslo S til Aker Brygge
Bygdøy – for hele familien!
Brønnøya – en oase i Oslofjorden
Pilegrimsvandring gjennom Oslos middelalder
Bli med på tur langs Maridalsvannet i Maridalen
Drømmedag på Deichman – Norges største bokhylle
Storslått utsikt på stien fra Gamlebyen opp til Ekeberg!

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *