På årets nest siste dag oppsummerer vi Reiseåret 2021 for ReiseKick, og tar et tilbakeblikk på reiseopplevelsene våre i året som gikk. reiseåret 2021

Første halvdel av året ble viet fantastiske Norges-opplevelser. Vi har fått en ny påminnelse om hvor vakkert landet vårt er. Andre halvår fikk vi med oss noen uker utenfor Norges grenser. Dypt savnet, og høyt verdsatt. Men la oss nå ta Reiseåret 2021 måned for måned.

Januar

Vi starter det nye året med en tur til Norefjell. Vi går på ski og koser oss med god mat og drikke. Vi går lange fotturer i Oslo by, og på ski i Nordmarka og Romeriksåsene.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Gode vinteropplevelser på Norefjell
Skitur i Romeriksåsene – flott og barnevennlig

Februar

Vi fortsetter med turer til fots og på ski, og i slutten av måneden reiser Torill til Tromsø på venninnebesøk. Det er merkelig å komme hit, her er ingen Covid-restriksjoner. Nesten ikke et munnbind å se, og på utestedene kan vi kose oss med et glass vin uten å bestille mat. Et lite friminutt fra nedstengning i Oslo og Viken var deilig. Torill følte seg nesten som en kjeltring da hun satte seg på flyet nordover, første flytur siden 13. mars 2020.

Sammen med vår gode venn Elena Fulceri arrangerer vi virtuelle turer til Firenze og Toscana, og mange av våre lesere blir med oss. Det er både gøy og lærerikt.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Tromsø – når været ikke er på lag
Reisetips til Tromsø – et eventyr på 69 grader nord
Se nordlyset i Tromsø – den arktiske hovedstaden
Fin fottur i Oslo: Fyrstikkfabrikken – Malerhaugen – Ensjøbyen – Kampen –Middelalderparken – Bjørvika
Et godt tips for fottur i Oslo: Vinslottet – Keyserløkka – Tøyen Hageby – Ola Narr – Freia – Vulkan – St. Hanshaugen
Vinteraktivitet for alle – på Voldsløkka i Oslo

Mars

Artikkelarkivet med fotturer i Oslo blir stadig fyldigere, og vi sper på med en tur til Mysen hvor vi tester ut Helsestien og besøker Høytort fort. Vi fortsetter med nye skiturer i Marka, og legger inn noen avstikkere til løypene i Asker og Nannestad.

I dagene før påske booker vi oss inn på Haugtun Gårdspensjonat igjen, og det er like flott her om vinteren som om sommeren. Vi går på ski til Spåtind og koser oss på kafé på Dokka. Første halvdel av påsken tilbringer vi i Grimstad, hvor vi bor på Ibsen B&B. Vi går på topptur (!) i byen, besøker Dømmesmoen og vandrer klippelangs i Homborsund. Vi spiser is i Lillesand og nyter matpakken vår ytterst ute i Brekkestø. Sørlandet leverer hele veien.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Fra Høytorp Fort til Susebakkefossen + Helsestien i Mysen
Gode opplevelser i Lillesand og Brekkestø
Byvandring og herlige opplevelser i Grimstad
Vinterparadiset Synnfjellet og landsbyen Dokka
Gatekunst i Oslo – fra Solli plass til Tøyen
Lang, fin fottur midt i Oslo – også kalt «Vårens vakreste eventyr»

April

Det er fantastisk vær i Osloområdet, og vi går på mange turer i Oslomarka og nærområdet. Vi er kreative, og lager stadig nye turer. Vi blir enda bedre kjent med Marka, og setter enda mer pris på den enn før. Vi drar til Holmsbu og bor der noen dager, følger ulike kyststier på Hurumlandet og bader i iskaldt vann ved Tofte.

Vi går flere turer i området Fetsund, Rælingen, Lillestrøm og Lørenskog, og blir etterhvert ganske så kjent her også. Vi reiser på SPA-tur til Kragerø og nyter det deilige vårværet med et glass hvitt på brygga. reiseåret 2021

Vi føler oss litt gærne da vi bestiller et 14 dagers opphold i Italienske Seiser Alm. Meningen er å reise dit i juni …

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Finfine våropplevelser i idylliske Holmsbu
Kragerø – perlen blant kystbyene
Hallo Lillestrøm! Terningen landet på 6!
Vakker kyststi fra Skøyen/Lysaker til Fornebu

Mai

Vi tar toget til Bergen, og opplever 3 dager med strålende sol. Vi tilbringer også noen dager på Husøy og Eftang, og vi kjører til Verdens Ende. Godværet i Oslo fortsetter, og vi besøker Botanisk hage og alle kolonihagene i byen. 17. mai feires på Lillestrøm, og vi går elvelangs opp til Strømmen. Vi drar på dagstur til sommerbyen Drøbak, spiser reker og drikker hvitvin. Vi tar tog til Kristiansand for å hente en bil og kjører den tilbake. Presisering; bilen er til datteren til en venninne, vår Polo holder fortsatt koken.

NB: Turen til Seiser Alm kanselleres!

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Bergen – en by full av opplevelser
Fin «kulturell» fottur – elvelangs i Lillestrøm!
På dagstur til Sommerbyen Drøbak
Du er velkommen i Oslos kolonihager
Fottur i trehus-idyll, kolonihage og Botanisk hage
En herskapelig fottur på Østkanten!
Luftig tur over Oslo: Brannfjell – Ekebergskrenten – Gamlebyen
Kyststien på Ormøya og Malmøya

Juni

Vi besøker Tromsø og Sommarøy sammen med et vennepar, og sjelden har været tidlig i juni vært så strålende her. Vi bader i Atlanterhavet går turer i fjellet, og nyter kulinariske herligheter i Tromsø. Vi får vår andre vaksinedose, og kan være med i bryllupet til Torills lillebror. Gratulerer med dagen! reiseåret 2021

Før vi vet ordet av det er det sommerferie! I år vil vi ta for oss Sognefjorden. Vi bor først på Amble Gård i Kaupanger, går topptur til Molden og drikker eplecider i Balestrand. Så koser vi oss på Flatheim i Viksdalen, går toppturer og langs elver og stryk, og drar på elsykkeltur på Gaularfjellet. Vi bor på en gammel skole på Eidslandet og drar på dagstur til Bergen. Underveis kjører vi gjennom 32 tunneler. Vi har gårdsferie på Eenstunet utenfor Voss under Ekstremsportuka, og krysser av for enda et par nye fjelltopper.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Sommerhelg i nord – en magisk opplevelse!
Topptur til Molden i Luster
Mektige inntrykk langs Fossestien på Gaularfjellet!
Aktiv gårdsferie langs Turistveien på Gaularfjellet
Amble gård – en ekte ferieperle i hjertet av fjord-Norge
Balestrand – den vakre kunstnerbygda
Eenstunet på Voss – og en topp fjelltur …
Voss – i hjertet av fjord-Norge

Juli

Vi fortsetter til Bøverdalen der vi storkoser oss på Elveseter Hotell. Vi klatrer til topps på Kyrkja, og har snøballkrig underveis. Vi runder av med gårdsferie på Kvarstad Gård ved Brummundal, og spiser rømmegrøt på Sjusjøen.

Vi deltar på pressereise til Tyskland, og opplever Bodensee og områdene rundt på sitt vakreste. Med fokus på kulinariske opplevelser ble dette en av de opplevelsene vi virkelig husker.

Vi reiser på et 6-dagers oppdrag til Finnskogen, og vi liker denne flotte fliken av landet vårt. Vi bor på spa-hotell, på motell, vertshus og hotell. Vi besøker tretopphytter, deltar på quiz i skogen med never-sko på beina, spiser finsk mat og besøker flere museer. På Flisa er vi med på grillfest og konsert.

Og jammen rekker vi en tur til Eftang utenfor Larvik også, hvor båttur og grilling står på programmet.

Helt på tampen av juli pakker vi Poloen og kjører til Arendal. I Arendal opplever vi den norske sommeren på sitt beste. Masse folk, fullt på restaurantene i Pollen, sol og regn om hverandre. reiseåret 2021

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Elveseter på Sognefjellsveien – en unik destinasjon
Topptur til Kyrkja i Jotunheimen
Kvarstad Gård – nært og ekte – midt i Mjøsa
En herlig langweekend i Arendal
Kulinariske opplevelser ved Bodensjøen
Bodensjøen – et ferieparadis av de sjeldne
Internasjonale Flisa – en del av Finnskogen
Finnskogen – mystikkens grenseland
Herlige sommerdager i vakre Vestfold

August

Bernt insisterer på Københavntur, og vi nikoser oss der i 3 dager. Vi leier sykler, går ut og inn av parker og museer, spiser og drikker godt. Og selvfølgelig, vi er på Tivoli, i Nyhavn, Vesterbro og Nørrebro og selvsagt Christiania!

Flekkefjord neste. Her koste vi oss skikkelig. Vi tar turen opp i Lista Fyr og kjører innom Egersund før vi kjører videre til Stavanger. Vi ser etter brødrene Ingebrigtsen når vi drikker kaffe i Sandnes.

I Stavanger bor vi hos gode venner, og blir bortskjemt med nydelig mat og drikke og gode samtaler. Vi får tidenes omvisning i gamle Stavanger, og kjører ut til den fantastiske Orre-stranda.

Vi kjører gjennom Telemark hjem, og overnatter på Nutheim Gjestgiveri. Et herlig sted med nydelig mat. Flott kunst på veggene og kunstbutikk i kjelleren.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Langweekend i sjarmerende København!
Kulinariske København
Nutheim – en sanselig opplevelse i Telemark
Flotte Flekkefjord og Lista Fyr

September

September varter opp med deilig høstvær, og vi fortsetter med våre fotturer i Oslo og nærområdene. Vi besøker vakre Bogstad gård, går til topps på Bjønnåsen i Rælingen et utall ganger, og endelig, etter 558 dager, setter Torill seg på flyet til Spania og sjekker inn i leiligheten i Villajoyosa igjen. Den følelsen! Hun møter folk hun ikke har sett på halvannet år, prater og flirer og koser seg skikkelig. Det er godt å være tilbake.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene reiseåret 2021

Bogstadvannet rundt – og en perle av en gård!
Comeback i Villajoyosa etter 558 dager!
De herlige folka i gata vår i Villajoyosa
Villajoyosa – byen med 29 sjokoladefabrikker!
Turtips på Costa Blanca – kyststien mellom Villajoyosa og Benidorm

Oktober

Torill flyr fra Alicante til Milano, der hun møter Bernt, som kommer fra Oslo. Vi koser oss noen dager på museer og i Michelangelos flotte hager før vi kjører til Piemonte. Vi bor på Anticoborgo i Vignale Monferrato før vi sjekker inn på fantastiske Tenuta Miranda i nærheten av Canelli. Vi besøker underjordiske vinkjellere, rusler rundt i vinmarkene og drikker nydelig vin.

Vi tar toget til Firenze og med tårer i øynene sjekker vi inn i leiligheten “vår” på Villa il Paradisino i Sesto Fiorentino. Vi får endelig tatt turen til favorittkafeen vår, Botteghina di Morello, igjen. En times herlig gange gjennom vinmarker og olivenlunder og vi kan kose oss i hagen på kafeen. Vi arrangerer Kulinarisk Reise. 10 flotte, Italiafrelste deltakere sjekker inn på Villa il Paradisino, og har 4 innholdsrike dager sammen med oss.

Vi koster på oss et døgn i Firenze før vi setter oss på toget, som etter hvert skal ta oss helt til Alicante. Vi hopper av i Avignon i Frankrike, koser oss her noen dager, leier bil og kjører rundt i Provence før togturen til Alicante fortsetter.

Vi skal nå ha leiligheten i Villajoyosa som base noen uker, og tar i mot 12 flotte deltakere på 5-dagers Skriveretreat!


Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Små og store perler i Milano
Ro og harmoni på vingården Tenuta Miranda i Piemonte
Landlige Sesto Fiorentino – kun 12 minutter fra Firenze
Pavebyen Avignon – et spennende reisemål
3 idylliske landsbyer i Provence: Gordes – L’isle-sur-la-Sorgue – Roussillon
Vi tok toget helt fra Firenze til Alicante!
Dagdriveri på Costa Blanca …

November

Vi er glad i å kjøre tog, og med Villajoyosa som utgangspunkt reiser vi til Madrid og Toledo, Cordoba og Sevilla. Herlige byer som vi vil tilbake til. Bernt returnerer til Oslo en langhelg for å undervise på Krimforfatterskolen til Cappelen Damm. reiseåret 2021

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Togreisen fra Costa Blanca via Madrid til Toledo
10 ting å gjøre i Madrid – Reisetips til Madrid
Madrid versjon 2.0: Hipt, romantisk og pulserende!
Toledo – storslått, vakker og kulturell
Cordoba – et uutslettelig reiseminne
Opplev Sevillas herlige, spanske puls!

Desember

Torill tar tog til Valencia for å finne julestemningen, og lykkes sånn passe. Så er det klart for pressereise til Tyskland, og Torill tar fly til München og toget videre til Stuttgart der hun catcher opp med 3 andre reisejournalister. Vi starter med covid-testing før vi kjører til Rust, der vi opplever Europa-Park. Vi fortsetter med tog til Hamburg der vi utforsker byen, går på julemarked og er i Miniatyrland.

Bernt går gatelangs i Oslo og underviser en ny langhelg på Krimforfatterskolen. Torill kommer hjem i midten av desember, og sammen søker vi etter julestemningen i Oslo.

Tips: Les om flere av disse opplevelsene

Jakten på julestemning i Valencia
Jul i Europa-Park – Tysklands største fornøyelsespark!
Jakten på julemagi i Oslo

Reiseåret 2021 – enda kortere oppsummert

Vi fikk med oss 158 fantastiske overnattingsdøgn (52 av disse var i leiligheten i Villajoyosa), besøkte 49 ulike byer fordelt på 6 land, tok tog til og fra 38 ulike togstasjoner, gikk til topps på 12 fjell, besøkte 39 museer, gikk et utall turer i Oslomarka og ellers i nærområdet. Vi har i tillegg besøkt og fotografert 63 av kirkene i Oslo, de resterende prøver vi oss på i 2022.

Hele 100 artikler fra inn- og utland har vi hatt gleden av å by leserne våre på i 2021. Vi håper de gir inspirasjon til flotte turopplevelser! Liker du det du leser her på ReiseKick? Da har du kanskje lyst til å spandere en kopp kaffe?

I media

Det er morsomt at medier nå legger merke til det vi skriver. I året som er gått har vi blitt intervjuet av flere aviser, og radiointervjuer har det også blitt.

ReiseKick er blitt intervjuet av Kapital, Romerikes Blad, Amta.no, Røyken og Hurum Avis,alle disse har skrevet om oss og delt våre artikler.

Bergensavisen bestilte et debattinnlegg, og Vårt Oslo har kjøpt artikler om Oslo av oss.

Solør Radio har intervjuet oss etter vår fantastiske uke på Finnskogen.

Mitt Kongsvinger har gjengitt artikkelen om vårt besøk i byen.

Takk til alle våre lesere

Tusen, tusen takk til alle våre lesere, takk for både skryt, tilbakemeldinger og nyttige korrigeringer. Takk for klikk og likes og utallige delinger. Uten deres heiarop hadde ikke dette blitt det samme.

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

2 Comments

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon