Europapark

3000 juletrær, millioner av lys, innpakkede gaver, bålplasser, skøytebane, slalåmløype, karuseller, berg-og-dalbaner, VR, badeland, spisesteder og et lykkehjul! Liker du opplevelsesparker? Har du vært i Europa-Park i Tyskland? Hvis ikke, anbefaler jeg en tur dit når verden er i vater igjen. Parken er eid av familien Mack og er den største i Tyskland.

Julevinterland i Europa-Park

Jeg besøkte Europa-Park midt i desember, da hele parken er forvandlet til et fantastisk julevinterland. Alle barna vi møtte strålte, glede og iver lyste i øynene deres. Det gjorde det på meg også, man blir jo barnlig begeistret på slike steder. Her er alt lagt til rette for å drømme seg bort og tre inn i en helt egen eventyrverden, noe som de fleste av oss kan trenge om dagen …

Europapark
Juletrær overalt, ingen tvil om hvilken høytid som nærmer seg

Besøket ble arrangert av Tysklands Nasjonale Turistkontor. De har ikke lagt noen føringer for innholdet, og alle meninger er våre egne.

En eventyrverden av de helt sjeldne

Eventyret starter allerede da jeg går inn dørene til hotell El Andaluz. Dette er et av flere temahotell i Europa-Park, og El Andaluz er selvsagt en hyllest til Spania.

Fra hotellet tar vi for moro skyld Europa-Parks eget lille tog inn i parken, og går av midt i et sinnssykt eventyr av en fornøyelsespark. Du kan selvfølgelig velge å gå den korte veien hit også, det tar omtrent ett minutt …

Fargerike, opplyste gater i Europa-Park

Har du ikke funnet julestemningen ennå, lover jeg at du finner den her. Overalt hvor du snur deg, er det pyntede juletrær, julesleder med pent innpakkede julegaver og blinkende lys. Julemusikk spilles overalt, og sjonglerende julenisser treffer du overalt.

Europapark reinsdyr
Lys, pakker og juletrær – det er snart jul!

Spennende attraksjoner for store og små

Med 100 attraksjoner og show, 13 berg-og-dalbaner og 18 europeiske temaområder er det nok å finne på her. Jeg velger å kjøre berg-og-dal-bane med og uten VR-briller. Med VR-briller blir opplevelsen enda råere. Alt går fortere, og omgivelsene er helt annerledes. Du velger mellom 5 ulike verdener, alt fra bilrally til aking i Alpene!

Europapark bergogdalbane
Berg-og-dalbane med VR – det er saker, dere!

Jeg tar også en tur med det 55 meter høye pariserhjulet, og høydeskrekken får kjørt seg. Hver eneste kveld, året gjennom, går en parade gjennom parken. Nå på vinteren er det en fantastisk lysparade som svinger seg gjennom parken. Dansende juletrær, nisser, parkens egne maskotter, reinsdyr og hester i en lang rekke. Akkompagnert av julemusikk, fyrverkeri, og tenning av den største julegrana. Mer magisk enn dette blir det ikke!

Europapark
Tyskerne kjører på med lys og glitter, farger og fart!
Hva med å ta en vertikal tur med denne?
Europapark bergogdalbane
Kul kveldsbelysning på berg-og-dalbanen!

YoullBe Pro – gjør det umulig mulig!


Blir du med på det råeste innen Virtuel Reality? Ta på deg VR-hjelm, hånd og fot-tracker, samt en ryggsekk. I løpet av sekunder krymper vi til bittesmå mennesker. Verden som vi ser gjennom VR-hjelmen vi har på oss, forvandles til en eventyrverden, og vi går på toget som tar oss gjennom Vinterland. Selv er jeg brannmann i miniversjon. Sammen med meg har jeg en munk og to fantasifigurer. Men vær forsiktig med hvor du setter føttene dine! Det er glatt, vi går over smale hengebroer, vi kryper og løper. Det er fantastisk hvor realistisk den virtuelle verden er, og med lyd rett på øret blir opplevelsen enda sterkere. Og YoullBe Pro-eventyret har så vidt startet opp! Utviklingsplanene er mange og spennende, og i løpet av første halvår 2022 vil den virtuelle verden være enda kulere!

18 ulike land og områder representert i parken

Her kan vi kjøre slalåm og gå på skøyter i Norge, spise kjøttbullar i Sverige og gå på julemarked i Tyskland. 18 land og områder er representert, og Norden har et eget kjempestort område. Savner du Bergen, kan du faktisk besøke Bryggen i Bergen her!

Europapark
Bryggen i Bergen finner du selvsagt i … Europa-Park!

Boder med julepynt, godsaker og håndverk

På et eget område i parken finner du markedsbodene hvor du kan kjøpe pynt, julegaver og godsaker til jul. Du kan også se utøvelse av tradisjonelle yrker som er vist fram av skomakere, hattemakere og bokbindere.

Vi lærer hvordan vi skal lage appelsinlikør til jul.

Europa-Park skifter ham 4 ganger i året

4 ganger i året skifter Europa-Park tema. Her kan du leke deg gjennom påsken, sommeren, Hallowinteren og julen. 4 ulike temaer, 4 ulike verdener, 4 ulike opplevelser. Du blir aldri ferdig med å besøke denne parken. Neste gang vil jeg oppleve påsken med påskeharer, påskeegg og alt annet som hører påsken til.

Nå var tema jul – neste tema er påske!

Badelandet Rulantica

Rulantica er en del av Europa-Park, og her kan du boltre deg i 32000 (!) kvadratmeter med bassenger, sklier og andre fartsfylte attraksjoner. Her er laguner og saunaer. Jeg fikk dessverre ikke anledning til å besøke Rulantica denne gang, men satser på å låne med meg noen barn og teste ut dette etter hvert.

Rulantica badeland
Rulantica i Europa-Park (Foto: Europa-Park)
Rulantica badeland
Er vi i Syden eller i Europa-Park? (Foto: Europa-Park)

Overnatting på Europa-Park

Velg et av temahotellene i parken! Her er alt fra suiter til 5-sengsrom. Jeg bodde på Hotel El Andaluz, et flott hotell med Spania som tema. På vei til frokostsalen spaserer du gjennom en borg, hvor rustninger står på begge sider av gangen. Spanske flagg dekker selvsagt veggene.

En innholdsrik og velsmakende frokostbuffet venter på oss, et perfekt sted for å legge en kul slagplan for dagen!

Europapark hotell
Kan virkelig anbefale Hotel El Andaluz
Europapark hotellrom
Rødt og gult på rommer – spanske farger!

Hvor ligger Europa-Park?

Europa-Park ligger i byen Rust i distriktet Ortenau i Baden-Württemberg.

Hvordan reise til Europa-Park?

Kommer du med fly, er det mange flyplasser som ikke ligger så langt unna.

Tyskland: 
Karlsruhe/Baden-Baden (64km) 
Stuttgart (175km)
Black Forest Airport Lahr (20km)
Frankfurt (240km)
Lake Constance-Airport Friedrichshafen (189km)

Sveits: 
EuroAirport Basel (90km)
Zürich (186km)

Frankrike:
Aéroport International Strasbourg (64km)

Ta toget

Tar du toget, går du av på Ringsheim stasjon. Herfra går det shuttlebuss til Europa-Park.

Sjekk www.db.de for billetter og priser.

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tips: Les flere av artiklene våre fra Tyskland


Kulinariske opplevelser ved Bodensjøen
Bodensjøen – et ferieparadis av de sjeldne
Til topps om sommeren i Garmisch-Partenkirchen
Partnachklamm i Garmisch-Partenkirchen
Sommer i Garmisch-Partenkirchen 

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du liker artikkelen om Europa-Park. Vi setter stor pris på om du deler artikkelen.

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? 
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon