England

London – et juleeventyr


London ER jul. Mange av oss har minner om en førjulstur hit for å oppleve julen på sitt aller mest fargerike og fantasifulle! Pulsen i smugene, pyntede gater, vindusutstillinger, dekorasjoner, innom en varm pub i et surt vær, og så ut i byen for å oppleve Soho eller Mayfair på sitt beste. I London er julen «the most wonderful time of the year …”

Carnaby Street i Soho – julepyntet som vanlig

Men vi kan jo drømme?


Dette er ikke tiden for å mase folk av gårde på reise, men vi kan drømme. Drømme om førjul i en av de livligste, mest lokkende, underholdende og kosmopolitiske byer på jorden. Med et særpreg og en «vibb» du ikke finner noe annet sted.

Taxier og dobbeldekkere


La oss starte i Londons episenter. Julepyntet Oxford Street, Londontaxier, dobbeldekkere og magiske utstillinger i magasiner. Bare få lov å stå der og glane på hva Selfridges og de andre store får til når julen er rundt hjørnet …

Londontaxier og dobbeldekkere i Oxford Street

Eim av bøker og eventyr


100 meter nord for Oxford Street, små smug og sjapper, steder å spise, så inn i bokhandelen i Marylebone, alltid en magisk opplevelse. Endeløse bokhyller (!), gamle lenestoler av ekte skinn å synke ned i med en bok og et glass vin, lukten av skinn og eventyr, juletreet er selvsagt tent borte i hjørnet.

Bokhandelen “min” i Marylebone …
Både i Marylebone og Mayfair er det mange hyggelige steder å spise …

På mafå i vakre Mayfair


Eller vi går kanskje sør, tar klesgaten New Bond Street gjennom deler av Mayfair, juleklær i vakre vinduer, fri flyt av eksklusive handleposer og julesanger, inn og ut av butikker, bare gå på måfå i vakre Mayfair og suge inn inntrykk, måpe seg gjennom Burlington Arcade, og ut i julestaselige Piccadilly, kanskje til og med flotte seg med Afternoon Tea på selveste Ritz!

Her har vi forresten forvillet oss til Covent Garden … full jul her også …

Makroner, scones, julete


Afternoon Tea i London i desember er noe helt eget. Glitter og glamour på hotellet du velger, en kelner i juleuniform, det pyramidale brettet fylt av makroner, scones, små smørbrød, krydret julete, kanskje til og med unne seg et glass champagne, bare sitte der og te seg slik man skal te seg på Afternooen Tea i jule-London.

Halvnorske Regent Street


Picadilly ender der brede, kurvete Regent Street starter med alle sine fantastiske ornamenter som glitrer høyt der oppe. Det er vakkert når ettermiddagsmørket tar over og lysene tennes, og se – den populære lekebutikken med forventningsfulle barneøyne fulle av juledrømmer!

Regent Street er alltid vakkert julepyntet

En tur innom favorittpuben


Stikke innom favorittpuben i en sidegate til Regent Street. Peisen er fyrt opp, fotballkamp på skjermen, en billig og skummende halvliter og et skravlende, herlig sus mellom mørke trepaneler og hundrevis av flasker som speiler seg bak disken med sine tappende ølkraner.

Pub i london
Må på pub når du er i London …
mann med et glass hvitvin
Deilig med et lite friminutt fra julerushet rett utenfor …

Julemarked og Hyde Park


Julemarked finnes mange steder i London. Det tradisjonelle på Southbank, det koselige på Leicester Square, det kule på London Bridge og det kreative på Tate Modern er bare noen. Sjekk Winterland i Hyde Park, eller kanskje du velger en spasertur eller joggetur i solens lave lys?

Hyde park

The Snowman på Peacock?


To timer på et teatersete, ved Leicester Square og Tottenham Court Road kryr det av tilbud. Kanskje ta med barna på «The Snowman» på Peacock Theatre på Covent Garden? Neste år skal vi se minst to musikaler og kanskje et teaterstykke som har gått her i mer enn 30 år!

Juleeventyr i Covent Garden


Apropos Covent Garden: Den gamle stasjonen ble for mange år siden gjort om til et sted der folk trives uansett årstid. Før jul kommer det digre juletreet opp, i gatene med alle butikkene er det folksomt, ikke få norske julegaver kommer herfra, gå bare inn, ned i underetasjen, der artistene opptrer gratis mot en slant i hatten etterpå. Bare stå der og la juleeventyret skje av seg selv!

Julekonsert in the making …
Og der er vi i gang – for en herlig julestemning!

London Eye – en lysende ring


London Eye lyser opp byen, det enorme hjulet på den andre siden av Themsen med utsikt til halve byen. Å gå over vindfulle Westminster Bridge med Big Ben og Houses of Parliament, mens svarte Londontaxier og røde busser ruller forbi fulle av forventningsfulle juleturister …

London eye
London Eye – skifter farge hele tiden …

På fotballkamp i jule-London


Førjulsdrømmen kan også være en fotballkamp. Favorittlaget mitt hører hjemme nord i byen. Å være der når Tottenham knuser naboen West Ham i en julematch er toppen av lykke for en som har holdt med klubben i tykt og tynt siden han begynte på skolen. Kuldegrader er slett ingen hindring, en etterlengtet seier og rumpa to timer på en plaststol er en desemberseier vel verdt …

Tottenham fotballkamp
Klar for match – Come on you Spurs!
Og der var seieren i boks – gutta mine i ekstase!

For en magisk førjulskveld!


Musikk er en selvsagt del av jul i London. Christmas carols på hvert et gatehjørne, den vakre kirken St. Martin-in-the-Fields leverer en høyst uforglemmelig julekonsert. Når konserten er over, vanker et bestilt bord på en av de kontinentale restaurantene som London er full av. For en julekonsert! For et måltid! For en fantastisk førjulskveld!

Et bestilt bord på en av de hyggelige restaurantene i teaterstrøket …
Lista er lang i London – men senk for all del skuldrene’ …

Lista for en London-langhelg


Det er så mange steder på lista for en langhelg i desember. Carnaby Street i Soho er intim, folksom og julegøyal, det var også her noen rappa mobilen min! Piccadilly Circus med all sin myldrende juletravelhet og gigareklame, Camden Town, Portobello Road, King’s Road, Shoreditch med gatekunst og vintage, og selvsagt juleelegante Knightsbridge med julehuset Harrods.

Tips: Les hvor du ikke skal legge mobilen din!

Lett å legge merke til reklamen på Piccadilly Circus …

Ta juleeventyret innover seg?


Det viktigste er kanskje å glemme lista? Å kose seg og ta juleeventyret London innover seg? La juleting skje av seg selv? For det gjør det uansett i denne magiske julebyen. Snipp, snapp, snute. See you next year, London. So long!

Snipp snapp snute – vi sees i 22, London!

Tips: Les andre julerelaterte artikler

Jakten på julestemning i Valencia
Romjulsdrømmer 2020

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen vår om London. Vi setter stor pris på om du deler med andre reiseglade.

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no/

Legg inn en kommentar