Berlin har vært et smeltedigel for ulike kulturer og påvirkninger gjennom historien, og dette gjenspeiles selvsagt i den maten som serveres. Det er bare å velge og vrake, utvalget er stort og variert, alltid nye trender på menyen, det som var kult i går, er ikke like kult i dag. Nå er regionale og sesongbaserte økologiske produkter øverst på menyen, og stadig flere restauranter i Berlin spesialiserer seg på vegetariske og veganske retter. Spisesteder i Berlin

Her er tips til steder vi har vært, og som vi gjerne anbefaler videre.

FREA – Full taste, zero vaste!


FREA er en av Berlins absolutt beste veganske restauranter, og har en Grønn Michelin-stjerne, som gis til restauranter som utmerker seg med bærekraftig drift. På FREA lager de alt fra bunnen med regionale økologiske varer, blant annet surdeigsbrød, hasselnøttmelk og sjokolade. Kokken forteller at her produseres ikke søppel, matrester går i komposteringsmaskinen innen 24 timer og returneres til leverandørene som gjenbruker jorden. Plastemballasje? Selvfølgelig ikke.

TV-tårnet – og en luftig, roterende middag

Midt i Berlin, på Alexanderplatz, rager TV-tårnet 203 meter i været. Ta heisen opp, spis middag i den roterende restauranten og nyt 360 graders utsikt over Berlin. Jeg anbefaler å forhåndskjøpe billetter, køen for dem som ikke hadde gjort det, var laaaang. Spisesteder i Berlin

Berlin, Germany, Tyskland
Et spennende måltid på toppen av TV-tårnet
Utsikt fra TV-tårnet i Berlin, Tyskland, Germany
Utsikten fra toppen av tårnet er helt fantastisk!
Tårnet roterer – ny utsikt hele tiden!

Flere spisesteder på Humboldt Forum

Humboldt Forum er et kulturprosjekt og museum, som ligger der hvor det kongelige slottet var tidligere. Det er flere spisesteder her. Lebenswelten Bistro an der Passage har økologisk bærekraft som fokus. På Schlüterhof, med uteservering ved bredden av Spree og mot Lustgarten, spiser du godt på Restaurant Wilhelm og Deli Alexander. Forum Café i trappehallen tilbyr ferske kaker og snacks hver dag.

Humboldt Forum, Berlin
Tyskland, Germany
Humboldt Forum byr på flere ulike spisesteder
Berlin, restaurant
Koser oss på kafé utenfor Humboldt Forum

Einstein kaffe på Alexanderplatz

Kaffen nyter du på Einstein, sentralt på Alexanderplatz. Nå er det jo selvsagt kaffebarer overalt i Berlin, og det ene stedet er sikkert like bra som det andre. Men her på Einstein går jeg god for kaffen! Spisesteder i Berlin

Berlin, kaffebar
Einstein Kaffee er gode på – nettopp kaffe!

Tor Eins – ved teknologimuseet


Tor Eins er en hyggelig kafé som ligger fredelig til ved teknologimuseet og parken Gleisdreieck. Om sommeren er det en stor uteservering her.

Berlin, spisested

Mauerpark – innimellom shopping

Inne i Mauerpark ligger en grønn og hyggelig kafé, der du slapper av innimellom shoppingen på Berlins aller største utendørs marked.

Mauerpark, Berlin, Tyskland, Germany
God plass ved bordene den dagen jeg var i Mauerpark

Anand Restaurant – en god indisk

Denne restauranten har holdt til i Berlin siden 2004, og er en av restaurantene vi ble anbefalt av de lokale å besøke hvis vi var lystne på indisk mat. Absolutt verdt turen, maten var god, det samme var servicen. Spisesteder i Berlin

Foodcourt – Mall of Berlin

I Foodcourt på Mall of Berlin finner du drøssevis av ulike spisesteder samlet på ett sted. Stikk innom Foodcourt – en morsom og livlig opplevelse!

Berlin, Foodcourt,
Foodcourt er en spennende opplevelse
Food markt, Berlin, Tyskland, germany
I Foodcourt ligger mathullene på rekke og rad.

Konditorier og søte munnfuller

Berlin har en rik kake- og søttradisjon, og du tester disse delikatessene i lokale konditorier, bakerier eller på markeder rundt om i byen. Spisesteder i Berlin

Hokey Pokey – luksusiskrem

Som utdannet kokk og konditor jobbet Niko Robert i mange år på 5-stjerners hoteller og restauranter i ulike land. I 2006 kom han til Berlin og ble konditor på Ritz-Carlton på Potsdamer Platz. Som konditor var iskrem alltid en integrert del av dessertene hans. Denne isen er SÅ mye bedre enn dem du får på iskrembutikkene på hjørnet! Stikk innom Hokey Pokey, her får du iskremen slik du får den på topprestaurantene! Et must for deg som er glad i is.

Berlin, Icecream, Germany, Tyskland
Hokey Pokey-is – nam nam nam!

Vaporetto – italiensk restaurant

I Berlin Mitte, ved Schiffbauerdamm ligger Vaporotto, en klassisk italiener med rødrutete duker og store lysekroner. Vi testet pizzaen, og det var intet å utsette på den. Det er lurt på reservere bord på forhånd. Veldig mange måtte snu i døren.

Berlin, Germany, Tyskland
Deilig pizza og stemning på italienske Vaporetto

Backwerk på Potsdamer platz

Her er det hyggelig å sitte, og se hverdagslivet i Berlin fare forbi. Både kaffe og bakverk smaker godt. Du finner Backwerk flere steder i Berlin. Spisesteder i Berlin

Berlin, Kaffe
Deilig kaffe og bakverk på Backwerk

Five rivers – vietnamesisk restaurant

Five Rivers spiser du tradisjonelle vietnamesiske retter og japansk sushi. Fine lokaler og deilig mat.

Berlin, Germany, Tyskland, Sushi
Prøv vietnamesisk på Five Rivers!

Ikke gå glipp av …

Når du er i Berlin er det noen populære retter du bør teste ut:

Currywurst: En av Berlins mest kjente gatekjøkkenretter er currywurst. En rett som består av stekte pølser, vanligvis pølser av svin, toppet med en tomatbasert saus og drysset med currykrydder. Currywurst er tilgjengelig overalt i byen, fra gateboder til restauranter, og er en viktig del av byens matkultur.

Döner Kebab: Berlin har en stor tyrkisk befolkning, og döner kebab er en populær gatekjøkkenrett. Dette er et smakfullt måltid bestående av stekt kjøtt, vanligvis kylling eller lam, servert i et brød med grønnsaker og sauser som tzatziki eller hvitløkssaus.

Eisbein med Sauerkraut: En skikkelig tradisjonell tysk rett, Eisbein med Sauerkraut. Dette er en rett laget med svinekjøtt, ofte en røkt svineknoke, servert med surkål (Sauerkraut) og poteter. Du får den på mange tradisjonelle tyske restauranter i Berlin.

LYST Å SPANDERE EN DIGITAL KAFFE FRA KAFFEBAREN VÅR?

På ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Lyst til å støtte oss?

Klikk på den kaffen du vil spandere, du betaler med Vipps.

MENY
ESPRESSO: KR 35
CAPPUCHINO: KR 45
KAFFE OG CROISSANT: KR 65


TUSEN TAKK FOR KAFFEN!

Tips: Les flere av våre artikler fra Berlin

Unter den Linden – Berlins paradegate
Berlin – våre beste tips
En reise via en roman – til Gøteborg, Paris, Berlin og Provence

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om spisesteder i Berlin. Kanskje har du til og med lyst til å spandere en virtuell kopp kaffe på oss?

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon