Vår forrige brune pubrunde på 7 brune puber i Oslo var umåtelig populær, så ReiseKick har tatt en ny tur ut på byen og sjekket 6 nye brune. Det ble en ny gøyal tur til puber som er slitne og litt brune i tresorten og holder trofast på det gamle interiøret og de faste kundene. Alle pubene ligger i sentrum.

Fast klientell og billig halvliter

Typisk for slike steder er et fast klientell, billige halvlitere og gjerne en litt enkel matbit å få. En kompis og jeg har testet alle seks i løpet av en lang og gøyal kveld. Du finner adresser under bildene av hvert sted, og vi har laget kart. Vi startet klokka fire og var i mål i godt humør før midnatt.

Renna (Rendez Vous) på Sinsen

Vi starter rett nedenfor Sinsenkrysset, tar 18-trikken og går av et par stasjoner etter Carl Berner. Rendez Vouz, også kalt Renna, har vært her siden tidenes morgen, og det er naturlig nok stille så tidlig. Her får du god pubmat, avslappa atmosfære, 75,- for halvliteren eller vinglasset, samt biljard og uteservering. Kom hit en fredagskveld eller midt på dagen lørdag, da er det liv her!

Renna Pub, Oslo
Trondheimsveien 187 – Gamle Renna har alltid vært her
Renna Pub, oslo
Skikkelig bardisk inne på Renna

SverreS kafé midt på Carl Berner

Vi rusler nedover til Carl Berner og finner SverreS Kafé. Ikke så brunt her, men til gjengjeld blondegardiner og svære, grønne planter. Her er alle velkommen i tillegg til de überfaste, og kyllingsuppa er en hit. Øl til 79,- og vertsparet fra Shanghai har vært her fra tidenes morgen.

Sverres pub, Oslo
På vei inn på SverreS på Carl Berners plass 2  
Sverres pub, Oslo
Vertsparet på SverreS har alltid vært her

Ocean Café og Bar v/Lakkegata

Et sted for mårrapilsen, åpent 08:00-03:30. En slags nabolagskafé med svært hyggelige folk bak disken. Kul stemning, jukebox og biljard, døråpning med bue og en dass du bare må inn og se på (den er både ren og alt funker fint). Visstnok yngre klientell om kvelden, 89,- for halvliteren, 82,- for shots.

Ocean Cafe og bar, Oslo
Ocean er et koselig vannhull i Trondheimsveien 20A
Ocean Cafe og bar, Oslo
På dassen har de sluppet ungdommen løs …
Ocean Cafe og bar, Oslo
Fine 80-tallsbuer mellom rommene på Ocean

LYST Å SPANDERE EN DIGITAL KAFFE FRA KAFFEBAREN VÅR?

På ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Lyst til å støtte oss?

Klikk på den kaffen du vil spandere, du betaler med Vipps.

MENY
ESPRESSO: KR 35
CAPPUCHINO: KR 45
KAFFE OG CROISSANT: KR 65


TUSEN TAKK FOR KAFFEN!

Under Brua – midt på Grønland

Åpent fra 10:00-03:00, og det er fredag og lørdag kveld som er greia, da er det visstnok Thai Club og karaoke. 65,- for halvliteren og 90,- for vinglasset. Under oss renner Akerselva forbi, og ryktene sier at Under Brua er et flerkulturelt sted og et sted for enslige. Litt slitent klientell, ikke uvanlig på puber, det.

Under Brua, pub, oslo
Under Brua på Grønland 2B er virkelig under brua …

Under Brua, pub, oslo
God plass inne på Under Brua, ja.

Petrus Bar & Restaurant på Løkka

Et veldig hyggelig sted på oversiden av Sofienbergparken. Her valgte vi å spise middag, jeg fikk en flott pepperbiff og kompisen min flesk og duppe. Begge var svært fornøyd, og en halvliter til 75,- er det lite å si på. Petrus har vært her siden 1989, og på torsdager er det populær quiz her. Hit kommer folk fra hele byen, og litt utpå kvelden dukker de yngre opp. Lokalt, trivelig sted.

Petrus i Helgesens gate 50 er både en slags pub, bar, kafé og restaurant …

Trivelig inne på Petrus
Petrus Pub og bar, Oslo
Og vi tok middagen på Petrus – ingen ting å si på den

ReiseKicks nye turbok – kjøp E-boken her!

I ReiseKicks e-bok nummer 2 får du tips til 20 nye flotte fotturer i Oslo. Inkludert turbeskrivelser, kart og bilder.

E-boken er på hele 185 sider og koster kun kr 169,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Perrongen på Majorstuen stasjon

Ja da, det finnes en herlig pub midt på perrongen på Majorstua T-banestasjon! Den har vært her siden 2005, 7 av 10 er stamgjester, høy snittalder, tre svære TV-skjermer og fotballskjerf fra alle slags klubber på tak og vegger. Lunt og fint her, hyggelig kelner og servering for deg som trenger det. Rakk du ikke T-banen? Kos deg på Perrongen, da vel!

Perrongen, Oslo
Perrongen Sportsbar ligger i Sørkedalsveien 1 – på perrongen rett og slett
Inne på Perrongen er det fotball-lunt og koselig

Kanskje vol3 om brune puber i -24

Må vel innrømme at pubturen var en liten kraftprøve, men vi lovte jo en ny runde da vi skrev om de 7 aller bruneste HER. Så er det også hyggelig å konstatere at det er mulig å få en halvliter for sekstifem kroner. Og hvem vet, kanskje kommer en vol3 om brune puber høsten 2024? Noen har sjekket, og det finnes visstnok 1517 puber og barer i Oslo i skrivende øyeblikk. SKÅL!

Tips: Les om noen av våre andre turer i Oslo her:

Alnaelva – Oslos gamle, nye elveperle
Bli med på tur langs hele Akerselva!
Seven shades of green – på loffen i Oslos parker
Oslo – byen med de vakre øyene
Fotosafari fra Oslo S til Aker Brygge
Brønnøya – en oase i Oslofjorden
Pilegrimsvandring gjennom Oslos middelalder
Bli med på tur langs Maridalsvannet i Maridalen
Storslått utsikt på stien fra Gamlebyen opp til Ekeberg!

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om 6 brune puber i Oslo. Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? Og dersom du deler artikkelen setter vi stor pris på det.

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no 

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon