Almeria ble grunnlagt av maurerne i 995, og i dag bor det 200 000 her. Byen ligger i Andalucia, langs den sørøstlige kysten av Spania. Almería er den eneste byen i Europa med et varmt ørkenklima, ikke så overraskende kanskje, siden den grenser til verdensdelens eneste ørken. Her kommer våre tips til hva du bør få med deg i byen som ofte overskygges ac Andalucias fire store (Granada, Málaga, Sevilla og Córdoba).

Almeria, Spania, Spain, Andalucia, Alcazaba
Gamlebyen og festningen Alcazaba side om side

Alcazaba – et ikonisk landemerke


Over Almeria troner den mauriske festningen Alcazaba. Festningen er den nest største i Spania, bare Alhambra i Granada er større. Alcazaba ble bygget på 1000-tallet, og fungerte da som en defensiv bastion. Nå er den et populært turistmål, og herfra har du panoramautsikt over byen og Middelhavet.

Alcazaba, Almeria, Andalucia, Spania, Spain
Flott utsikt fra Alcazaba

Medinaen – innenfor bymurene

Rett nedenfor Alcazaba ligger Medinaen, grunnlagt i 955. I dette området liker vi oss veldig godt. Her er gamle, slitne og fargeglade hus langs trange gater. Gatene den gang fikk ikke være mer enn 3 meter brede, mange er enda smalere, og med svingete sidegater, som igjen deler seg og lager små smug og hjørner, er dette stedet å gå seg bort. Litt sånn en bar her, og et lite spisested der. Stikk innom Cafè-Bar Mirador de la Alcazaba og nyt en kopp kaffe eller et glass vin i ly av Alcazaba. Eller dra innom den marokkanske Teteria Almedina, et arabisk tehus med enkel matservering – eller tapasbaren La Guajira.

Koselig på Café-Bar Mirador de la Alcazaba
Teteria Almedina, et realt tehus, til høyre – og mange små, fine steder i gamlebyen under her

Catedral de Almeria og den flotte plassen

Almerías katedral er spesiell fordi den er i gotisk stil med renessanseforside. Almerías katedral fra 1500-tallet er den eneste strukturen av sitt slag i Andalucía som tjente både et forsvars- og religiøst formål. Byggingen startet i 1524, to år etter at et jordskjelv ødela en tidligere kirke, og varte frem til 1564, noe som resulterte i miksen mellom renessanse- og gotisk stil. Strukturens kraftige tårn og støttemurer, som vanligvis er fraværende på spanske katedraler, ble laget for å holde Berberpirater og opprørske maurere unna.

Katedralen i Almeria, Andalucia, Spania, Spain
Gå inn i katedralen, det fortjener den
Catedral de Almeria Almeria, Andalucia, Spania, Spain
Vakker kirkeplass utenfor katedralen

Underjordiske Los Refugios de la Guerra Civil

Under Almerias gater ligger et labyrintisk nettverk av underjordiske tilfluktsrom, som ga ly under den spanske borgerkrigen da byen ble hyppig bombet.

Los Refugios de la Guerra Civil har gjenskapt 1 km av de opprinnelige 4,5 km som kunne huse opptil 40 000 mennesker. I tillegg til tilfluktsrommene kan du se mat- og lagringsfasiliteter, operasjonsrom, kjøkkenområder og et museum som forteller historien om et av de mørkeste kapitlene i Spanias historie.

Vår største tabbe i Almeria: Vi hadde ikke bestilt billetter hit på forhånd, og kom selvfølgelig ikke inn. Dette er et sted vi MÅ se, så det blir flere besøk til Almeria på oss.

Las Puras Monasterio – en liten oase

En arkitektonisk juvel skjult blant smugene. Et kloster med mer enn 500 års historie og bygget i Mudejar-stil. Ta turen innen, det er vakkert, det er stille, rett og slett en oase.

Det er verdt å stikke innom dette lille klolsteret

Gitarmuseet – en hyllest til Torres


Gitar-museet er en hyllest til Antonio de Torres, en av Almerías mest kjente innbyggere. Født 13. juni 1817 regnes han som den moderne gitarens fader, ettersom de fleste akustiske gitarer som brukes i dag, er avledet av hans design. Dette er et interaktivt museum og svært morsomt for hele familien.

Almeria gitarmuseet, Spania, Andalucia, Spain

Mercato Central de Almeria

Det sentrale markedet i Almería er designet av arkitekten Antonio Martínez Pérez i 1892, og er et slående eksempel på jernarkitekturen fra slutten av 1800-tallet.

Underetasjen er full av fiskehandlere og i første etasje selges det grønnsaker og matvarer. Absolutt verdt et besøk!

Marmarkedet i Almeria, Mercato de Almeria, Almeria, Spania, Spain, Andalucia

Rambla de Almeria – midt i byen


Rambla de Almería er en lang og bred gate som strekker seg gjennom sentrum av byen. På begge sider av Ramblaen ligger butikker, kafeer, restauranter og andre forretninger som perler på en snor. Den er også et populært sted for både lokalbefolkning og besøkende å gå tur langs, spesielt på kveldene når gatene fylles med folk som nyter den milde temperaturen og det pulserende bylivet.

Rambla, Almeria, Spania, Spain, Andalucia
På vei ned siste delen av Remblaen

El Cable Ingles og Monument to tolerance

Nede på Las Almadrabillas-stranden finner du denne gigantiske konstruksjonen, kjent som Cable Inglés. Den ble bygget mellom 1902 og 1904 for å lette lastingen av mineraler fra jerngruvene. Toglinjen ble brukt både for transport, lagring og frakt. Nå brukes den rett og slett som gangsti for fotgjengere, og gjør den om til et spektakulært utsiktspunkt over havet.

El Cable ingles, Almeria


Monumentet med de hvite sementstolpene hedrer de 252 almerianske innbyggerne som mellom 1940 og 1945 ble fengslet i konsentrasjonsleirene Mauthausen og Gusen (Østerrike), 142 av dem kom aldri hjem. En sementsøyle for hver av dem.

Hele 200 kilometer med strender


Den har en kystlinje med 200 km med strender, som strekker seg fra Pulpí i øst til Adra i vest. Vi besøker
El Palmeral-stranden, som ligger et steinkast fra Cabo de Gata-avanyen i sentrum. I november var det relativt stille og rolig her.

Strender Almeria, Almeria, Spania, Spain, Andalucia

Godt lokalt kjøkken

Et besøk i Almería ville ikke være komplett uten å teste det lokale kjøkkenet. Her nyter du alt fra nylig fanget sjømat til tradisjonelle spanske tapas. Prøv lokale spesialiteter som gambas al ajillo (hvitløksscampi), paella og gazpacho. Nytes sammen med et raust glass Sangria.

Alemeria er et sted å unne seg tradisjonelle spanske tapas

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Tips til overnatting

Vi bodde på Aire hotel & Ancient baths, et 4**** hotell sentralt i byen, nemlig på den flotte Plaza de la Constitucion. Som navnet sier, her kan du kose deg med spa i arabiske bad.

Resepsjonen i Hotel Aire
Aire Hotell, Almeria
Bernt i Reisekick på vei ut av Hotel Aire

LYST Å SPANDERE EN DIGITAL KAFFE FRA KAFFEBAREN VÅR?

På ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Lyst til å støtte oss?

Klikk på den kaffen du vil spandere, du betaler med Vipps.

MENY
ESPRESSO: KR 35
CAPPUCHINO: KR 45
KAFFE OG CROISSANT: KR 65


TUSEN TAKK FOR KAFFEN!

Få med deg Caba de Gata-Nijar naturpark

En kort kjøretur fra sentrum ligger naturparken med milevis av uberørt kystlinje, avsidesliggende viker og nakent landskap.

Tips 1: Les flere av våre andre artikler fra Andalucia i Spania

Granada – en perle i Andalucia!
Tips for en to-dagers i Malaga
Alhambra – en reise gjennom tid og rom
Opplev Sevillas herlige, spanske puls!
Cordoba – et uutslettelig reiseminne

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tips 2: Les flere av våre artikler fra andre spanske regioner

Sóller – sjarmerende idyll på Mallorca
Mallorca – en perle i Middelhavet
Altea – blendende hvit og vakker
Cartagena i Spania – ferieby med historisk sus
Fin weekend i mangfoldige Murcia!
Madrid versjon 2.0: Hipt, romantisk og pulserende!
En spansk storbytroika: Madrid – Barcelona – Valencia
10 ting å gjøre i Madrid – Reisetips til Madrid
Heftig turistdøgn i Valencia
Jakten på julestemning i Valencia
Valencia – både historisk og trendy
En herlig nyttårsaften i Barcelona!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om Almeria i Andalucia. Kanskje har du til og med lyst til å spandere en virtuell kopp kaffe på oss?

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? 
Kontakt oss på torill@reisekick.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon