Våren er nærmere enn du tror! Hva med å unne seg en langhelg eller en uke på et sted der du kan kose deg med sol og strand eller kultur – eller kanskje begge deler? Vi har håndplukket 7 steder sørover i Europa, basert på våre opplevelser. Lett å komme dit, flott å være der. Her er våre supertips til vårtrip eller sommerferie. Fordi du fortjener det!

Vårtips 1: Porto i Portugal

Porto, Portugal

Porto er en bratt, fargerik, spennende diamant!

Havnebyen Porto i Portugal er fortsatt en spennende diamant, og byen er 2300 år gammel. Norwegian flyr direkte hit, og du vil oppdage en by som har alt du drømmer om. Den gamle, fargerike bydelen Ribeira er på Unescos liste over verdensarv, og byen er både forfriskende og grønn. Legg til det kulinariske, og du har en storby med det lille ekstra!

Porto, park, Portugal

Nydelig utsikt fra den flotte parken Crystal Palace i Porto

Gå opp i det 76 meter høye klokketårnet Torre dos Clorigos, med full oversikt over Porto. Gå gjerne havnepromenaden langs Douro, byens egen elv. Ta vintagetrikken og bad i Atlanteren! Besøk Livraria Lello, verdens vakreste bokhandel. Bli betatt av byens arkitektur med all sin flisprakt. Bestig Ponte Dom Luis! Hva med en dramatisk fado-konsert? Og sjekk den vakre hagen Crystal Palace!  

Vårtips 2: Praha i Tsjekkia

Praha

Rådhusplassen i Praha er sjeldent vakker

Praha er byen du opplever med alle sanser, en vårtur i mai er et eventyr. Gamlebyen er skapt for måfå, kafeer på hvert et hjørne, en vennlig atmosfære og verdens beste øl. Praha er også byen der en rekke historiske bygninger og attraksjoner har overlevd krig og elendighet gang etter gang. Og selvsagt vakre Donau, da, som svinger seg med stor verdighet gjennom byen.

Praha

Praha er full av vakre, historiske bygninger

Hele gamlebyen i Praha er på Unescos liste, og mest kjent av alle er Karlsbroen. Ta en rundtur med kommunist-trikken og en tur med elvebåt. Skaff deg evig lykke på Karlsbroen. Møt de 12 apostlene i den astronomiske klokken på Rådhustorget. Sjekk Prahaborgen, et av verdens største slottsanlegg. Og så John Lennon-muren, selvsagt, og en vrimmel av museer. Nyyt hele Praha!

Vårtips 3: Ile de Ré i Frankrike

Ile de re, Frankrike, France
Ile de Ré på vestkysten av Frankrike er en deilig øy

Ile de Ré er en skjult perle på Atlanterhavskysten litt nord for Bordeaux. Franskmennene selv kaller øya for Atlanterens St. Tropez, men her er glamouren svært så avslappet. Du bytter bil med sykkel, og tar en paddeflat sykkeltur langs øyas hvite, sjarmerende sukkerbit-hus med stokkroser i rosa nyanser. En øy perfekt for mai/juni, og vår favorittby er idylliske St. Martin.

Sykkeltur langs havet ile de re,  Frankrike, France

Flotte sykkelstier her – full fart for halvparten av ReiseKick

På Ile de Ré er pølsebuer byttet ut med østersbuer, og den lokale rosévinen er aldri langt unna. Øya er liten, bare 3 mil lang, 5 kilometer bred på det bredeste og 70 meter på det smaleste. Deilige fiskeretter, selvsagt, og nydelige langstrakte strender. Rett å slett en øy å møte vår og sommer på, og Ile de Ré er bundet til fastlandet med den store brua som går over til byen La Rochelle.

Vårtips 4: Samos i Hellas

Strandbar på , Hellas, Greske øyer

ReiseKicks favorittbar i Pythagorion – et godt sted å være

Samos er en deilig øy for mai/juni. Du flyr direkte, og øya ligger lengst øst i Egeerhavet, like ved Tyrkia. Vår by er Pythagorion: Perfekt beliggenhet, 8000 innbyggere, den typiske greske atmosfæren, vakker natur, flotte fjell, soltimer en masse, blått hav, myke strender, rett og slett et paradis for deg som søker en deilig, varm sommeruke midt i den norske våren.

Kokkari, Samos, Hellas, Greece, Greske øyer

Her i lille Kokkari er alt bare så herlig lokalt!

Pythagorion passer for alle. Byen er selvsagt oppkalt etter Pyhagoras, som bodde her. Her kan du også oppleve kultur: Besøk den blå kirken i den underjordiske grotten. Vi kjørte scooter til Kokkari, en landsby der alt er bare herlig lokalt og bølgene store. På Samos er det ingenting som haster, det er bare så godt å være her, hver dag er Just another day in Paradise

Vårtips 5: Vingårdsferie i Toscana i Italia

Villa il Paradisino

Gårdsplassen på Villa il Paradisino utenfor Firenze

Å våkne til lyden av fuglekvitter. Tasse over terrakotta-gulvet. Trekke gardinene til side, og nyte utsikten over grønne åser, oliventrær og vinranker. Rusle barbent i gresset, plukke noen duggfriske tomater. Ta en svømmetur i bassenget. Spise frokost under skyggefulle trær. Nyte et glass vin og kortreist mat. Du er på vingårdsferie i Toscana, en av våre absolutte favoritter.

Traktor i vinmark, Toscana

Bernt i ReiseKick gjør litt gårdsarbeid på traktoren

Agriturismo i Italia betyr at det er produksjon av vin eller matvarer av et visst omfang på den gården du bor på. Her nyter du autentisk ferie, og får innblikk i livet på gården. Ofte en svært vakker beliggenhet og tett på historiske landsbyer. Mange steder kan du delta i gårdsarbeidet. Det finnes agriturismos i alle prisklasser, og det er en særdeles familievennlig ferieform.

Vårtips 6: Cefalu på Sicilia i Italia

Cefalú på Sicilia

Sol, hav, strender og vakker arkitektur i Cefalu …

Cefalu er en populær og idyllisk badeby nord på Sicilia. Byen har 14 000 innbyggere, og den er heldig med beliggenheten. En super strandpromenade løper langs strendene, og den gamle bydelen er helt praktfull med katedralen som midtpunkt på det koselige torget fullt av restauranter og kafeer. Og den solnedgangen du kan oppleve i Cefalu, glemmer du aldri!

Slottet i Cefalú på Sicilia

Vakre Duomo på torget i Cefalu med La Rocca i bakgrunnen

Slå deg ned på Piazza del Duomo minst en hel kveld, og nyt synet av folkeliv på alle kafeene og katedralen, som dominerer denne vakre plassen. Gå opp på 268 meter høye La Rocca like ovenfor torget. Nyt det kulinariske Sicilia, mange spennende retter, og Sicilia er Italias største vinregion! Vi tok med oss fjellbyen Castelbuono, og Palermo på vei hjem fra øya. Anbefales!

LYST Å SPANDERE EN DIGITAL KAFFE FRA KAFFEBAREN VÅR?

På ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Lyst til å støtte oss?

Klikk på den kaffen du vil spandere, du betaler med Vipps.

MENY
ESPRESSO: KR 35
CAPPUCHINO: KR 45
KAFFE OG CROISSANT: KR 65


TUSEN TAKK FOR KAFFEN!

Vårtips 7: Amsterdam i Nederland

Amsterdam, Nederland

Sykkel og kanaler – vi er i Amsterdam!

Hvem har vel ikke sunget om tulipaner i Amsterdam? Byen er perfekt for et besøk mellom påske og sommer, med alle sine vakre kanaler og karakteristiske hus. Her spaserer du langs kanalene, sykler i vater, unner deg et lite kanalcruise. Amsterdam sies å være en millionby med småbykarakter, og i tillegg en enestående smeltedigel av kulturer fra hele verden.

Blomstermarked i Amsterdam, Nederland, The Netherlands

Hørte vi noe om Tulipaner fra Amsterdam?

Besøk Bloemenmarkt og last inn tulipaner, unn deg et cruise på byens 10 mil med kanaler. Besøk Anne Franks Hus, og Museumsplein, byens eget museumskvartal. Kos deg i byens shoppingmekka: De 9 gater. Ta trikken overalt, ha det gøy hos Heineken, besøk flerkulturelle Pijp og trendy Jordaan, to spennende bydeler. Halvannen time med fly, så er Amsterdam der, for dine føtter. Hva venter du egentlig på?  

Tips: Les flere av våre artikler fra europeiske byer

Madrid versjon 2.0: Hipt, romantisk og pulserende!
Reisetips til Barcelona – Europas mest populære storby
Weekendtur til Roma i desember
Vakre, klassiske, historiske Wien
Stockholm – guide og reisetips
Langweekend i sjarmerende København!
Regensburg i Tyskland – en historisk skattekiste
Londontips – 15 ting å gjøre! 
Et kinderegg i Portugal: Lisboa, Sintra og Cascais
7 alle tiders opplevelser i Firenze
Napoli – det ekte Italia?
Berlin – våre beste tips

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om steder å møte våren sørover i Europa. Kanskje har du til og med lyst til å spandere en virtuell kopp kaffe på oss?

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon