Vi i ReiseKick har laget en guide til deg som vil ha det gøy på en tur på byen. Vi har besøkt sju puber som ikke bare var brune, men også slitne og litt mørke i tresorten og kanskje ikke fornyet på en stund. Alle ligger innen sentrum av byen, og flere har velkjente «kallenavn».

Tok med kompis og testet alle 7

Typisk for brune puber er faste gjester med faste plasser, billig øl som ikke nødvendig vis må tømmes fort og gjerne en matbit. Bernt i ReiseKick og en kompis testet ut alle 7. Det ble en gøyal kveld. Vi legger inn adresse og sted under bildene fra hver pub, og kartet viser hvor i Oslo sentrum du finner dem.

Valkyrien (Valka) på Majorstua

Et eldgammelt, populært vannhull i Kirkeveien rett ovenfor Majorstukrysset. Det er som regel fullt her på onsdagskvelder, da står jazz Manouche på menyen, men når vi er her er lokalene folketomme. Det var forresten her Elling ble helt fra seg da Valka ikke kunne tilby han flesk og duppe. Ølprisen alene er god grunn nok til å stikke innom.

Valka, brun pub, Oslo
Klar, ferdig, gå på Valka (Valkyriegaten 15B)
Valka, Brun pub, Oslo
Folketomt på Valka, men vi er der!

Teddy Softbar på Grønland

Stas med en brun pub som opprettholder den gamle tradisjonen med jukeboks. Du går rett på Teddy når du går Brugata ned fra Storgata og ser folk sitte ute på fortauet og glane med en øl på bordet. Dette stedet er ikke så stort, men jukeboksen med alle de gode, gamle låtene leverer topp stemning.

Teddys bar, Oslo
Teddys i Brugata 3A – topp sted å sitte og myse ut i gata
Teddys jukeboks
Den gode, gamle jukeboksen på Teddys Softbar

Rett Inn Bar (!) i Storgata

Ser du etter billigste halvliteren i byen? Prøv puben med det velklingende navnet Rett Inn Bar langt borte i Storgata. Når du først er på Teddy, er veien kort hit. Et velvoksent klientell, en av gjestene satt og sov da vi var der og ølen er billig! En hyggelig bartender er en bonus, og sjekk det skiltet inne På Rett Inn: “Blir du full, er det rett ut!”

Rett inn bar
Rett Inn Bar (Storgata 39) er vel verdt et besøk

Flyfisher (Flua) på Bislet

Jeg bor i nærheten, og har gått forbi gang på gang, men neste gang gjør jeg ikke det. Kanskje litt for bortgjemt, og ikke med her på grunn av ølprisen, men for en herlig stemning innafor! De som vanker her, vanker ingen andre steder, og det skjønner vi godt. Det fysiske inventaret er slik det skal være på en brun pub, og de herlige skilt-tekstene holder høyt pubnivå!

Flua, Flyfisher
Flua på Bislet er slik en pub skal være (Eugenies gate 1)
Lun og fin stemning på Flua
Flua er ganske gode på originale skilt …

Queens Pub på Grønland

Kan ikke forstå at vi aldri har vært inne her før? Mellom Brugata og Spektrum, i en av de aller eldste bygningene i byen, og her er de rause med livemusikken. Det digre, åpnet rommet med scenen i midten er kult, her er trapper overalt og en haug med skilt, Liverpool-skiltet alene var nok til å frelse kompisen. Brunt og genuint og bra trøkk her utpå kvelden, tenker jeg.

Queens pub, oslo
Queens Pub (Brugata 14) – hvorfor har vi ikke vært her før?
Queens
Queens er annerledes – og trapper overalt

ReiseKicks egen turbok – kjøp E-boken her!

I denne e-boken får du tips til 29 flotte fotturer i Oslo. Inkludert turbeskrivelser, kart og bilder.

E-boken er på hele 185 sider og koster kun kr 159,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Orlando’s på Hammersborg

Bra pub, dette også. Lurer litt på om mannen i baren bor i puben, han er her alltid. Romslige båser med plass til mange, billig øl, og tjafs i fleng overalt. Stedet er preget av at innehaver er svak for jazz og rock, de store innen disse sjangerne henger her, på veggene vel å merke. Populært sted for folk i strøket, rett bortenfor OBOS-bygget.

Orlanda pub, oslo
Orlando’s (Rostedgt 7) er absolutt verdt et besøk

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Bydelskroa på nedre Tøyen

Vi landet pub-crawlingen her på selveste bydelskroa, og ble vel forsynt med norsk middag. En halvliter til 65 kroner lar seg høre, og vi koste oss i en av de mange båsene, som preger kroa. Alt her er brunt, og baren helt perfekt for å mingle med bartenderen. Runde buer fra interiør i forrige århundre er også på plass. Hva vi fikk til middag? Kjøttkaker i brun saus!

Bydelskroa på Tøyen
Brunt og fint og båser og buer og alt som skal til for en brun pub
Kjøttkaker, Bydelskroa, Tøyen
Kjøttkaker i brun nok saus på Bydelskroa på Tøyen (Eiriks gate 17)

Runde med 7 nye etter hvert

Godt å se at de brune fortsatt er i farten. En liten kraftprøve å teste øl alle sju steder, men det gikk bra. Stikk inn på en av de utvalgte denne gang, og nyt atmosfæren og ølet. Ja, vi er klar over at det finnes andre, gode, brune i byen, for eksempel Renna, Ocean, Sverre’s, Majoren, Perrongen og flere andre, og kommer tilbake med en ny runde brune puber etter hvert. Skål, godtfolk!

Tips: Les om noen av våre andre turer i Oslo her:

Alnaelva – Oslos gamle, nye elveperle
Bli med på tur langs hele Akerselva!
Seven shades of green – på loffen i Oslos parker
Oslo – byen med de vakre øyene
Fotosafari fra Oslo S til Aker Brygge
Brønnøya – en oase i Oslofjorden
Pilegrimsvandring gjennom Oslos middelalder
Bli med på tur langs Maridalsvannet i Maridalen
Storslått utsikt på stien fra Gamlebyen opp til Ekeberg!

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om 6 slott i Oslo. Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? Og dersom du deler artikkelen setter vi stor pris på det.

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no 

4 Comments

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon