Dömle Herregård

–Du skal være veldig fornøyd når du drar herfra. Dette er Dömles daglige mantra, gjestene i fokus på alle måter, en unik totalopplevelse med lave skuldre. Vi to i ReiseKick har bodd ett døgn på Dömle, og da vi reiste hjem var vi enige: Det er noe helt spesielt med Dömle, stedet med en historisk arv fra 1446, da herregården var en gave til Katarina Bengtsdotter.

Dömle Herregård, Sverige
Dömle Herregård ligger vakkert til – på toppen av en liten høyde

Et smultronställe i regionen

Beliggende på en høyde noen mil nord for Karlstad. Befriende utsikt, både innsjø, urørt natur og vakre greener på golfbanen fanger blikket når vi står ute på terrassen. Vi befinner oss i hjertet av Värmland, opplevelsenes landskap, har lett etter smultronställen i regionen, og fant et sted midt mellom drøm og virkelighet. Hva er det som gjør Dömle Herregård til et slikt sted?

Er i et unikt herregårdsmiljø

Historien: Vi er i et unikt herregårdsmiljø, her har det vært både gjestgiveri og jernverk, og i 1946-2003 var det en stiftsgård, og så et enkelt hotell i 2003-2010, da herrene Georg Möller og Jan Ohlsson kjøpte den. Alle rom er nå renovert, lobbyen, restauranten og baren også, og et nytt spa er praktfullt plassert ned mot vannet. I tillegg til hovedbygningen har begge fløybygningene blitt renovert, herregården har nå 66 nydelige, doble og enkle rom.

Nydelig hage/park med skulpturer og vakre, gamle trær

Helt uimotståelig i vinterdrakt

Miljøet: Värmland er magisk året rundt. Når landsdelen tar på seg vinterdrakt og herregården er innhyllet i hvitt, er Dömle uimotståelig. Jeg var der midtsommers i skiftende vær, men akkurat det var krydder på oppholdet. Dömle Herregård er perfekt for alle årstider, her kan du gjøre det meste, bade, fiske, padle, vandre, spille padel-tennis og golfe. Den nærmeste golfbanen er innen putteavstand fra inngangen til herregården.

Hjemmetrivelig og profesjonelt

Jeg snakket med Minna, som driver stedet sammen med Robban, og det første hun sa var ordet som allerede har funnet plass lengst frem i pannen min: Atmosfære. Kombinasjonen av hjemme-trivelig og profesjonelt, det handler om mennesker, hele teamet vil at du skal ha det komfortabelt og nyte stedet. Her skal du ha det bra, rett og slett. Akkurat slik er det på Dömle Herregård.  

Minna på Dömle Herregård, Sverige
Minna driver Dömle Herregård sammen med Robban – på en utmerket måte
Dömle Herregård
Flotte lokaler å bare kose seg og slappe av i
Dömle Herregård, Sverige
En del av rommet vårt, her koste vi oss!

Garantert bryllup i verdensklasse

Et annet begrep som dukker opp i lillehjernen når jeg er her, er Bryllup. Wow, for et sted å gifte seg! Velg på øverste hylle, alt er like ved: Gift deg i parken, på brygga eller i den lille, vakre kirken, herregården fikser alt! Lei hele herregården hvis dere er mange, gi hverandre minner for livet på en unik herregård, norske brudepar er svært hyppige gjester her.

Hyllest til kjøkkensjef og kokken

La oss for all del ikke glemme maten. Og drikken. Maten smaker aller best når den rene, enkle smaken er det du opplever. Jeg ble fortalt at herregården bruker lokale produkter, og menyen er sesongbetont. Det vi spiste og drakk til middag var et måltid i toppklasse, det er bare å hylle kjøkkensjef og sjefskokk, eller hvem det nå er som tryller frem disse deilige smakene.

Restauranten, Dömle Herregård, Sverige
Staselige lokaler å innta middagen i

Paradis for golf og fysisk aktivitet

Spiller du golf? Da er Dömle Herregård midt i smørøyet. Du finner en håndfull golfbaner innen en times kjøring, den nærmeste har 18 hull og ligger vegg-i-vegg med herregården i nydelige omgivelser. Vi vandret rundt på herregårdens promenader, vi testet kano da været smilte, og padel-tennis er en morsom aktivitet som passer de fleste.

En herlig kombo: Utsikt og jacuzzi

Spaet på Dömle fortjener noen godord. Beliggenheten i herregårdens park er helt perfekt, vi kunne sitte på terrassen der, og nyte utsikten over innsjøen mens det boblet varmt og deilig i jacuzzien. Fin og avslappet stemning både ute og inne, du velger selv hvilken jacuzzi du vil nyte godt av.

Vi koser oss ute på spaområdet

Kombiner besøk med arrangement

Pass på å taime besøket ditt med et arrangement her hvis du skal hit i høst. En trøffelmiddag – eller en skalldyrsavkjøling? Kanskje en italiensk aften, og selvfølgelig finnes det pakker for jul og nyttår. Skal du trå til med et realt familiekalas, må du nok være tidlig ute her, for Dömle er et populært sted for familiær festivitas.

Hva med å ha et kick-off i kirken?

Selvsagt er Dömle Herregård også et sted for konferanser, og de tilbyr enklere rom for overnatting. Her er det 10 konferanserom i ulike størrelser, og hva med å ha møtet i den lille kirken? Ifølge Minna, en av de to driverne her, er kirken velegnet for kick-off for selskaper med opptil 150 ansatte.

Kick-off i kirken må vel være en god idé?

Et bra sted for lykke, glede og trivsel

Jeg nevnte i starten at Dömle Herregård er et smultronställe, som opprinnelig var et sted der det vokser villjordbær, de med den beste smaken. Så har begrepet etter hvert blitt brukt om et sted der vi tar oss tid til å kjenne på lykke, glede og trivsel uten å blåse i store basuner. Dömle Herregård er et slikt sted, som alle burde unne seg et døgn eller to på. Og jeg er ganske sikker på at du er veldig fornøyd når du drar herfra.

Dömle Herregård
Hovedbygningen er nydelig, og på hver side er det fløybygninger som ikke kom med på bildet her

Tips: Les flere av våre artikler fra Ytre Oslofjord

Drømmedøgn på Engø Gård – en oase på Tjøme
Herlige sommerdager i vakre Vestfold
Moss – en perfekt kombo av gammelt og nytt!
48 timer i Fredrikstad – og Hvaler på kjøpet
På dagstur til Sommerbyen Drøbak
Finfine våropplevelser i idylliske Holmsbu
Kunstnerbyen Åsgårdstrand

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om Et storartet døgn på Dömle Herregård. Vi setter stor pris på om du deler artikkelen. Og kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no 

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon