Det er deilig å være sulten i Gøteborg! Byen flommer over av gode spisesteder, både de som fortsatt holder fast i den svenske, kulinariske tradisjonen, og de som har en meny som prøver å fange dagens globale tidsånd. Min datter og jeg koste oss en langhelg i byen, og vi ønsket å spise på koselige steder som ikke er altfor dyre. Vi tok det meste på sparket, og begge er godt fornøyd med stedene vi ramlet inn på. Jeg deler tipsene med deg her.

Frokosten spiste vi på Comfort Hotel Gøteborg**** hvor vi bodde, men en god kaffe på en hyggelig kaffebar er uansett alltid en god start på en lang innholdsrik dag ute.

Tips om steder å drikke kaffe

Café Husaren – og den berømte Hagabullen

I den hyggelige bydelen Haga finner du Café Husaren. Her serverer de deilig kaffe og verdens største kanelboller! Vi delte en nybakt Hagabulle, men orket bare halvparten til sammen. Hagabullen har blitt bakt i disse lokalene sidene slutten på 1980-tallet, og er blitt verdenskjent for sin deilige smak og ikke minst rause størrelse. Både kafeen og bolla er omtalt i flere internasjonale aviser og i ulike TV-kanaler. Jeg må innrømme at vi var innom her to ganger i løpet av de tre dagene vi var her.

Kanelbolle
Hagabullen er svære greier …
Kaffe i Haga
En kaffe på en kaffebar er en fin start på dagen

Tips om steder å spise lunsj

Kronhusboderna

Kronhusbodarna er en oase midt i Gøteborgs historiske hjerte. Gøteborgs eldste bygning fra 1654 ligger her. Den gang var bygningen et lager for militæruniformer og annet krigsmateriell. Nå er det et levende håndverkssentrum. Vi koste oss på Café Kronhuset, en hyggelig kafé som serverer frokost, lunsj, pizza, a la carte, øl og vin. De har en stor uteservering, og denne ble etterhvert full.

Utendørs kafé og tidligere militærlager

Og når du først er her, må du ikke la sjansen til å kjøpe nydelig sjokolade og annet godteri gå fra deg. Vi anbefaler en tur innom Göteborgs Choklad & Karamellfabrik.

Her kjøpes det deilig hjemmelaget sjokolade
Mmmmm. Jeg lover deg at disse smaker godt!

Botaniska trädgården – av de største i Europa

Den botaniske hagen ligger en halvtimes spasertur unna sentrum. Dette er en av de største botaniske hagene i Europa, med mer enn 16 000 ulike arter, og er en del av Änggårdsbergens naturreservat. Her finner du blant annet Japandalen og urtehagen. Her er også en hyggelig kafé hvor du sitter ute i den fantastiske hagen. Her serveres ulike lunsjretter og kaker. Perfekt når du trenger en pause i vandringen i hagen.

Hyggelig, grønn kafé i den botaniske hagen
Bobler og Brownies denne gangen

Jimmy & Joan’s – byens beste bagels

Byens beste bagels finner du i følge de lokale på Jimmy & Joan’s. Vi tok lunsjen vår der en av dagene, og vi skriver under på at disse er gode! Hva tror du om denne? THE LOVER (Spicy like a lover should be). Everything bagel, chilli garlic smoked salmon nuggets, jalapeño cream cheese, capers, red onion and tomato.

Hyggelige og blide damer bak diskenMange spisesteder i Stora Saluhallen

Matmarkedet Saluhallen bør du få med deg!

Vi besøker matmarkedet Stora Saluhallen, som du finner bare 10 minutters gange fra sentralstasjonen. Her finner du ulike matvarer som deilige oliven, nybakte brød, kaker, krydder, ost og kjøtt, blant annet. Her er også mange små spisesteder, hvor du kan nyte en matbit og noe godt å drikke. Uansett om du bare vil ha noe smått å spise eller en treretters, er det ikke noe problem å finne det du er ute etter.

Du kan for eksempel begynne med en gresk suppe, deretter fortsetter du med kinesiske melboller, delikatesser fra Midtøsten eller noe godt fra Italia. Og du, ikke glem kakene!

Rågode kaker i Stora Saluhallen!
Stora Saluhallen er et kult matmarked

Har du lyst til å spandere en virtuell kopp kaffe på oss? Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland helt gratis. Vi jobber iherdig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Kaffe i Haga

Tips til hyggelige steder å spise middag

Made in China – bistro og cocktailbar

Dette stedet har vi fått anbefalt av ei fra byen, og hun får ikke fullrost stedet nok. Made in China er en asiatisk bistro og cocktailbar. Vi bestilte bord på forhånd, og det viste seg å være lurt. Utover kvelden ble det fullt. Vi fikk plass ved høye, lange bord, som vi deler flere andre gjester. Sosialt og hyggelig. Vi bestilte Kimchi Fries, Edamame, Fried Pork, Hiramasa Sashimi, Chrispy Chili Rice og Sweet bean tofu bun, og ble altfor mette. Maten var nydelig og servicen upåklagelig.

Restaurant Made in China
Made in China – super mat og service


Taverna Averna – bistro, bar, kunst og kultur

Her likte vi oss veldig godt! Et uformelt sted med folk i alle aldre, og veldig hyggelige servitører. Alle veggene er “tapetsert” med med bilder av lokale kunstnere. På menyen står det ulike italienske retter med en vri. Vi knallet til med hver vår pizza … De var perfekt stekt og smakte godt. Mer info om Tavern Averna finner du her.

Taverna Averna – uformelt og hyggelig

Streetfood

Det serveres mye god streetfood i Göteborg, også. Vi testet sushi & sånt i farta, kjøpte 7 biter og delte dem mellom oss.

TIPS: Les om flere opplevelser i Gøteborg

Gøteborg – så mye mer enn Liseberg

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram 

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du liker artikkelen om hyggelige spisesteder i Gøteborg. Vi setter stor pris på om du deler! Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? 
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no


Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon