Når vi i ReiseKick er på ferie eller jobb, er mat og drikke en viktig del av opplevelsen vår. Stockholm er selvfølgelig intet unntak, og byen byr på et rikt og variert utvalg av spisesteder, som appellerer til enhver smak og preferanse. Du kan kose deg med tradisjonell svensk mat, eller nyte internasjonale, kulinariske måltider. Men hva er det som gjør spisesteder i Stockholm unike og attraktive? Spisesteder Stockholm

Spisesteder Stockholm
Mangfold er et kulinarisk stikkord i Stockholm

Stort mangfold av kjøkken

Noe av grunnen er det store mangfoldet av kjøkken. Du finner et bredt utvalg av restauranter som serverer mat fra forskjellige deler av verden. Enten du ønsker å prøve autentisk svensk husmannskost, asiatiske delikatesser eller moderne, europeisk mat, vil du finne et stort utvalg av alternativer. Mange av spisestedene sverger til ferske råvarer med høy kvalitet, og det gjør måltidene smakfulle og autentiske.

Stockholms kafèkultur er en viktig del av byens sjarm. Jeg vet ikke hvor mange deilige kanelbullar jeg har spist på ulike, koselige kafeer, men det er MANGE.

Det er selvfølgelig drøssevis av gode spisesteder i Stockholm, og veldig mange er verdt en omtale, men vi begrenser oss litt i denne artikkelen. Her er uansett et bra knippe spisesteder av alle slag i Stockholm. Og – vi har prøvd alle! Spisesteder Stockholm

Under Kastanjen i Gamla Stan

Under Kastanjen er både bakeri, bistro og bar i hjertet av Gamla Stan i Stockholm. Den ligger under, nettopp, et kastanjetre, på torget Brända tomten, som ligger i krysset Kindstugatan/Själagårdsgatan.

Kafe i Gamla Stan, Spisesteder Stockholm, Under kastanjen
Under Kastanjen er en sagnomsust kafé

Cafè Söderberg ved Jakobs Kyrka

Sjekk ut trivelige Cafe Söderberg som ligger rett ved Jakobs Kyrka. Her er det koselig inne, og ute har de 150 sitteplasser. Kafeen har alle rettigheter og en innholdsrik meny. Spisesteder Stockholm

Sundbergs konditori, Stockholms eldste

Sundbergs konditori kaller seg fortsatt Stockholms eldste aktive kafé, og ligger på Järntorget i Gamla Stan. Det ble grunnlagt i 1785, og ble fort et samlingssted for den delen av Stockholm-samfunnet kjent som Skeppsbroadeln, så vel som de aktive i banksystemet, og kafeen fikk da kallenavnet “Lilla Börsen”.

Spisesteder Stockholm
Bra stil på Sundbergs konditori

Café Krans – midt i Gamla Stan

Midt i Gamla Stan ligger Cafe Krans. Her serverer de skikkelige gode smørbrød og deilige kanelboller.

Cafe Krans, Gamla Stan, Spisesteder Stockholm
Bernt på vei inn for et godt smørbrød på Café Krans


Deilig iskrem på Cafe Järntorget

Har du lyst på en deilig iskrem? Da stikker du innom Cafe Järntorget. Her er det bare å velge og vrake i deilige munnfuller. Kunsten er å begrense seg. Spisesteder Stockholm

Hermans Trädgårdskafe med utsikt

Dette er en trivelig kafè med skikkelig sjel. Anbefales på det varmeste! Dette er både et originalt og hyggelig sted, med perfekt utsikt!

Bernt er klar for Hermans Trädgårdskafé …
Speisesteder Stockholm
… og jeg har sikret meg vindusplass …

Restaurang Michelangelo – italiensk

Michelangelo er en hyggelig italiensk restaurant, som blant annet har svært gode pizzaer på menyen. Både godt og enkelt!

Spice of India

Vi er veldig glade i indisk mat, og Spice of India leverer så det holder! God service og deilig mat her!

Spisesteder Stockholm
Maten her var så god at vi glemte å ta bilde av den … men fine nanbrød …

Oummi – libanesisk

Libanesisk mat står også høyt på vår liste over favorittkjøkken. Oummi er et fantastisk sted, liker du libanesisk mat, går du hit!

LYST Å SPANDERE EN DIGITAL KAFFE FRA KAFFEBAREN VÅR?

På ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Lyst til å støtte oss?

Klikk på den kaffen du vil spandere, du betaler med Vipps.

MENY
ESPRESSO: KR 35
CAPPUCHINO: KR 45
KAFFE OG CROISSANT: KR 65


TUSEN TAKK FOR KAFFEN!

Restaurant Fiore – middelhavsmat

Denne hyggelige nabolagsrestauranten har kjente retter med middelhavsinspirasjon på menyen. Den er åpen 7 dager i uken, fra morgen til kveld. Her kan du altså spise frokost, lunsj og middag. Vi valgte en salat til lunsj da vi var innom.

Kos deg på Medborgarplatsen

Vi anbefaler også en tur til Medborgarplatsen, et livlig bytorg med flere utendørs serveringssteder om sommeren. Medborgarplatsen er også ofte brukt som et utgangspunkt for diverse demonstrasjoner.

Mange trivelige kafeer på Medborgartorget i Södermalm

En drink på Clarion Hotel Sign

Baren på Clarion Hotel Sign er hyggelig, og er populær både bland hotellets gjester og stockholmere.

The Sign, Stockholm

Tips: Les vår artikkel om tips til Stockholm.

TIPS: Les flere artikler fra Sverige

Gøteborg – så mye mer enn Liseberg
Tips til gode spisesteder i Gøteborg
Et storartet døgn på Dömle Herregård

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram 

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du liker artikkelen om spisesteder i Stockholm. Vi setter stor pris på om du deler! Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? 
Kontakt oss på torill@reisekick.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon