Bayerske alper,  Fotturer,  Garmich-Partenkirchen,  Tyskland

Partnachklamm i Garmisch-Partenkirchen


Vil du bli med på noe helt spesielt? Utenfor Garmisch-Partenkirchen ligger Partnachklamm – en 700 meter lang og 80 meter dyp vannførende kløft. Her finner du en rekke tunneler, huler og sildrende fosser. Partnackklamm har 200 000 besøkende i året, men du føler likevel ikke at dette er en massiv turistfelle. Vi gikk ikke i kø, for å si det slik.

Olympiabakken i Garmisch-Partenkirchen

Mange starter turen ved Olympiabakken, og benytter muligheten til å ta en titt her først. Ja, for det er jo tross alt her vinter-OL i 1936 ble arrangert. Hvis du er interessert i å se hvor Hitler sto da han bivånet lekene, får du vite det. Herfra er det 2 km til Partnachklamm.

Garmisch-partenkirchen
Olympiabakken i Garmisch-Partenkirchen

Fantastiske Partnachklamm

Partnachklamm er åpen hele året, men kan i perioder være stengt dersom forholdene er for dårlig. Dette gjelder spesielt i vintersesongen.

Vi betalte 6 euro per person for å gå gjennom, og det var det vel verdt. Her følger en liten kavalkade som viser den helt spesielle turen.

Hoier og skriker til hverandre

Stien vi går på gjennom kløften er smal og enkelte steder våt og veldig glatt. Det drypper inn vann overalt, og vi anbefaler regndress og gode sko. Paraply frarådes, da det er veldig smalt, og enkelte steder lavt under tunneltaket. Inne i selve tunnelene er det helt mørkt, og vi føler oss frem mens vi hoier og skriker til hverandre.

Dette er en naturopplevelse av de sjeldne, og en tur vi virkelig kan anbefale. Dersom du både er mørkredd og har klaustrofobi er denne turen kanskje ikke noe for deg. Vi ble fortalt i ettertid at det er mulig å leie hodelykt.

I enden av Partnachklamm ligger Pitzner, et aldri så lite … ehhh … vannhull som er godt besøkt.

Så lykkelig blir man når det dukker opp et vannhull du ikke forventer.

Etter en liten time her, var vi klar for å gå videre. Dette er forresten et flott utgangspunkt for både korte og lange, luftige turer. Så det er bare å ta frem kartet, velge en rute, og fortsette vandringen.


TIPS: Les våre andre blogginnlegg fra Garmisch-Partenkirchen

Garmisch-Partenkirchen – med spa, sport og kultur
Til topps om sommeren i Garmisch-Partenkirchen


Nyttige websider:
http://www.partnachklamm.eu/wandern.htm

Husk å følge ReiseKick på Facebook!

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

Legg inn en kommentar