-Hva driver du egentlig med der nede? DET er et spørsmål vi får relativt ofte når vi er i Villajoyosa i flere uker om gangen. Siden vi har en fantastisk strand her, kan soling og bading være en opplagt aktivitet. Men det er det ikke. Selvsagt hender det vi tar et bad og tilbringer et par timer på stranda, men det er ikke det vi primært driver med når vi er her. Villajoyosa, Costa Blanca, Spania

Palmer på sandstrand
Vi har en fantastisk strand i Villajoyosa … med palmer i klynger!

En typisk dag i livlige Villajoyosa …

Partner Bernt og jeg i ReiseKick har jobber hvor vi i perioder kan jobbe fra hvor som helst. Så når vi er her, jobber vi alltid noen timer i løpet av dagen.

Etter sist gang jeg fikk spørsmål om hva i all verden jeg driver med her, tenkte jeg litt nærmere gjennom det. Jeg kommer til at det egentlig ikke skjer all verden, men mer enn nok. En typisk dag i Villajoyosa når jeg er her alene fortoner seg gjerne slik:

Dagen starter med 2 kopper espresso mens jeg skuer utover Middelhavet. Bedre start på dagen finnes ikke. Så er det kjernesunn frokost med samme utsikt før en jobbøkt. Det kan for være artikkelskriving for ReiseKick, planlegging av skrivesamlinger for norske skrivere her i Villajoyosa, kulinariske reiser eller oppgaver i Xtenso Event hvor jeg er medeier. Det er aldri mangel på oppgaver.

To kopper espresso på balkongen er en fin start på dagen

Går og jogger langs den herlige kysten

Jeg er glad i å være ute, og går mye turer. Både langt og høyt. Det er gøy å delta i gateløp, og akkurat nå er jeg i en halvmaratonperiode. Løpene i Barcelona og Madrid liker jeg godt, og planen er å løpe der i 2023. Så i tillegg til å gå mye, må jeg nødvendigvis jogge en del. Både tur- og løpsmulighetene her er upåklagelige. Så midt på dagen legger jeg inn en tur, som oftest til Cala de Finestrat og tilbake. Er jeg i det latere hjørnet, tar jeg trikken en av veiene. Jeg synes denne turen langs kysten er fantastisk, og blir aldri lei den.

Blir i godt humør av å jogge på kyststien langs havet
Kyststi Villajoyosa
Helt fantastisk kyststi mellom Villajoyosa og Benidorm
Ingen ting å si på terrenget. Langt der borte Villajoyosa

Les artikkelen om turen langs kyststien fra Villajoyosa til Cala de Finestrat her.

Går turen rundt eller opp på Puig Campana

En annen tur jeg er glad i, er runden rundt Puig Campana. Et litt større prosjekt siden det er praktisk å ta taxi til og fra startpunktet i Finestrat. Fra leiligheten vår i Villa Joyosa ser vi mektige Puig Campana i det fjerne. Noen ganger omringet av tåke, andre ganger badet i sol. Puig Campana rager 1410 meter i været, og er den nest høyeste toppen på Costa Blanca. Mer om turen på Puig Campana leser du her.

Fjelltur Costa Blanca
På vei rundt Puig Campana
Fjelltur Costa Blanca
Fantastisk utsikt fra Puig Campana – og langt der nede ligger Benidorm!

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Det er fortsatt mye igjen av dagen, og jeg bruker lett 2-3 timer nede på strandpromenaden med en god bok, en kopp kafe, lunsj eller og et glass. Akkurat nå leser jeg Høyt av Erika Fatland. En helt fantastisk reiseskildring som jeg anbefaler varmt, dersom du ikke allerede har lest den.

Deilig å bare sløve og lese på en av kafeene på promenaden

Lærer spansk for å slå av en prat

Jeg lærer meg spansk. Sakte, men sikkert. Målet er å sitte og snakke med en av de spanske nabokonene på benken i gata vår. Jeg er sikker på at de har mange herlige historier å fortelle. Jeg går på spanskkurs når jeg er her, i tillegg til å benytte Duolingo. Villajoyosa, Costa Blanca, Spania

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Matlaging versus restaurantbesøk

Når jeg er her i flere uker om gangen, er det naturlig å lage en del måltider selv. Jeg er heldigvis glad i å lage mat, og utvalget i matbutikkene og på matmarkedet er stort, bra og rimelig. Bugnende frukt- og grøntdisker, spennende og fristende fiskedisker og kjøtt i alle varianter. Med så gode råvarer blir resultatet av egen matlaging bra. Litt musikk og et glass vin, og det er som et herremåltid for en kvinne å regne.

Enkel, egenkomponert, grønn salat

Strikketøy, lydbok og podcast

Vi har valgt å ikke ha TV, og savner det heller ikke. Jeg bruker ofte kveldene til å strikke mens jeg hører på lydbok eller podcast. Å synke ned i godstolen, lytte til en herlig bok av favorittforfatteren, med lyden av Middelhavet i bakgrunnen… eller kanskje jeg utvikler mine egne strikkemønstre! Bra saker, uansett!

Utflukter til flotte, spanske byer

Villajoyosa er et flott utgangspunkt for utflukter til andre byer. Jeg kommer meg enkelt til byer som Alicante, Madrid, Valencia og Barcelona med tog. Rett som det er booker jeg hotellrom i en av byene, og setter meg på toget. Bilbao og Cadiz står øverst på listen over nye byer som skal besøker.

Barcelona
Hva med en tur til El Born i Barcelona?

Oppussing er vårt evighetsprosjekt

Bymuren i Villajoyosa om dagen
Her i den 500 år gamle bymuren er leiligheten

Vi har kjøpt en leilighet i gamlebyen, og da har vi egentlig alltid noe å pusle med. En vannlekkasje som må tas hånd om, renovering av bad og kjøkken, takbjelker som må byttes. Maling som flasser av. Lyst til å bytte ut noen lamper, kanskje noen nye bilder på veggene. Annen farge i trappeløpet, kanskje? Det blir noen turer til malerforretninger, interiørbutikker og lampeforretninger i løpet av året. Dette er gøy – stort sett koser vi oss med det. Villajoyosa, Costa Blanca, Spania

Dette skal visstnok bli et kjøkken …
Å velge farge er en bra type dagdriveri

Å bedrive dagdriveri på Costa Blanca er egentlig ganske fint, men jeg er veldig glad for å ha jobben min med meg. Det hjelper å gi dagene innhold og struktur. Strender, restaurantbesøk, togturer og bading er en real bonus.

Kveldene i Villajoyosa er magiske

Husk å følge ReiseKIck på Facebook og Instagram

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Liker du artikkelen vår om dagdriveri på Costa Blanca, setter vi stor pris på om du deler.

TIPS : Les flere av våre artikler fra Costa Blanca

Villajoyosa – den lystige byen på Costa Blanca!
Mangfoldige Costa Blanca: Alicante – Villajoyosa – Benidorm – Altea – Calpe
Calpe: en magisk klippe, kule kitere og fargerike smug
Comeback i Villajoyosa etter 558 dager!
De herlige folka i gata vår i Villajoyosa
På to hjul mellom idylliske landsbyer på Costa Blanca
Turtips på Costa Blanca – kyststien mellom Villajoyosa og Benidorm
Villajoyosa – byen med 29 sjokoladefabrikker!
Med tog fra Alicante til Barcelona – gode tips
Trikken mellom Alicante og Benidorm
Benidorm – chartermaskinen som går nye veier
Alicante – et pulserende reisemål
Torrevieja – populært reisemål på Costa Blanca
Denia – gastronomisk paradis på Costa Blanca
Road-trip på innsiden av Costa Blanca

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? Villajoyosa, Costa Blanca, Spania
Kontakt oss på torill@reisekick.no

2 Comments

  1. Så fantastisk å lese artiklene dere lager uansett hvor i verden dere befinner dere.. De er så gode og inspirerende. 👏👏👏👍🤩

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon