Avignon, Frankrike

Vi har lenge hatt lyst til å besøke pavebyen Avignon i Provence, som er et av Frankrikes ledende turistmål. Her finner du blant annet flotte museer, spennende arkitektur, flotte torg og selvfølgelig pavepalasset. Vi toget mellom Firenze i Italia og Alicante i Spania, og det passet perfekt å legge inn en mini-ferie i Avignon omtrent halvveis på reisen.

På vår vei gjennom sentrum av Avignon dukket de merkeligste installasjoner opp …

Avignon er en smeltedigel av kultur

Avignons mange museer byr på et bredt spekter av samlinger. Gå deg vill i forhistoriens verden på Musée Lapidaire. Du finner kunstverk på Musée Calvet, og impresjonistene finner du i Angladon. Du finner dekorativ kunst i Musée Louis Vouland og moderne kunst i Collection Lambert. Avignon har også en kjent teaterfestival da byen også er vertskap for samtidsverk innen scenekunst. Sist, men ikke minst, er Avignon også et viktig senter for kulinariske opplevelser i Provence-regionen. Du kan nyte både lokale og innovative menyer i de utallige restaurantene i hele byen. Her nyter du selvfølgelig også de kjente Côtes-du-Rhône-vinene. Elven Rhone renner jo gjennom byen!

Fra Palais des Papes styrte 9 paver


Pavepalasset i Avignon er en av de største attraksjonene i Frankrike. Det forstår du når du beundrer den enorme bygningen. Pavepalasset er faktisk det største gotiske palasset i Europa, se for deg 15 000 kvadratmeter gulv, eller 4 gotiske katedraler hvis det er enklere. Pavepalasset er den største bygningen som ble bygget under den gotiske perioden, og er et sterkt vitnesbyrd om tilstedeværelsen av de 9 pavene som regjerte fra Avignon på 1300-tallet. Byggingen av palasset tok mindre enn 20 år, og foregikk mellom 1335 og 1352. Provence Frankrike

Pavepalasset – det største gotiske palasset i Europa

Du kan løse billett og se mer enn 25 ulike rom i palasset, inkludert pavens private rom. Her finner du også flere fantastiske fresker av den italienske kunstneren Matteo Giovannetti.

Lun og fin stemning på torget foran Pavepalasset

Musée du Petit Palais – kulturelt eventyr

Like ved Palais des Papes ligge Musée du Petit Palais. Bygningen er så og si uforandret siden 1500-tallet, da den kommende paven Julius II pusset opp bygningen og la inn våpenskjoldet sitt på fasaden mot sør. I dag er dette et museum med mer enn 330 malerier og 600 skulpturer av italienske og franske kunstnere fra gotikken og renessansen.

Rocher des Doms Park – en grønn oase

Avignon byr også på vakre grøntområder. Vi anbefaler Rocher des Doms Park, rett ved Pavepalasset. Dette er en grønn oase med velstelte plener og vakre fontener. På toppen får du en herlig utsikt over byen og elven. Herfra har du også utsyn til den utsmykkede Madonnaen, som skinner fra tårnet til katedralen Notre-Doms.

avignon rhonen
Den berømte broen i Avignon
En liten bit av Rocher des Doms Park

Madonnaen i Avignon ser ned på den mytiske broen …

Pont St-Bénézet – alias Pont d’Avignon

“Sur le pont, d’Avignon, on y dance, on y dance …” Hvem har vel ikke hørt denne sangen? Denne mytiske broen fra 1100-tallet forbandt Frankrike med det pavelige territoriet i Avignon. Broen ble bygget over den trangeste delen av en sving i Rhône, i et forsøk på å minimalisere de sterke strømmene i elven ville ha på broen. Men etter noen hundre år ble Pont d’Avignon ødelagt av flom. Den ble gjenoppbygd, men på 1600-tallet forsvant nesten hele broen i en ekstrem flom. Kun 4 av opprinnelig 22 buer står igjen. Og med en lengde på 915 meter var den et imponerende byggverk for sin tid.

Pont avignon
Sur le pont, d’Avignon – det var her det …
Broen lyses opp om kvelden, og ferjer med turister er i farta hele tiden

Sjekk her for mer informasjon om Pont d’Avignon

Gamlebyen i Avignon


Å gå er den beste måten å utforske en by på. Å vandre rundt i gamle Avignon var et av høydepunktene for oss. Bare å rusle langs trange, brosteinbelagte gater, ta ting på sparket, stoppe for en kopp kaffe og en croissant, er noe av det beste vi vet. Gamlebyen i Avignon er helt fantastisk, og strekker seg rundt det imponerende Palais des Papes.

Ikke gå glipp av kong Renés hus i Rue Roi-René, og få også med deg Quartier de la Balance eller Place de l’Horloge, et flott torg i skyggen av trær med teater, rådhus og intime fortauskafeer.

Hyggelig miljø på Place de l’Horloge
Rådhuset i byen – en staselig bygning

Markeder med gourmetshopping

Det moderne, overbygde markedet, Les Halles, på Place Pie, er det perfekte stedet for gourmetshopping. Mer enn 40 ulike boder selger lokale produkter fra tirsdag til søndag mellom kl. 06.00 og 13.00. På Blomstermarkedet Place des Carmes er det et fantastisk liv lørdags morgener og loppemarked på søndager. Den tredje mandagen fra juni til september er det et stort matmarked i Allees de l’Oulle, hvor du kan kjøpe lekkerbiskener fra småskalaprodusenter.

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Elveøya Île de la Barthelasse

Med sine 700 mål er Île de la Barthelasse den største elveøya i Frankrike. Den største tabben vi gjorde i Avignon, var å IKKE besøke øya. Det tar noen minutter å komme seg dit fra det historiske senteret i Avignon. Île de la Barthelasse er beskyttet mot byutvikling fordi den er så flomutsatt, det høyeste punktet ligger på 18 moh. Kun 1000 mennesker bor her, Likevel finner du rikelig med overnattingsmuligheter; hoteller, B&B og campingplasser. Fra denne øya har du uhindret utsikt til Avignon-broen, Rocher des Doms og pavepalasset. Her er det fine tur- og sykkelstier, du kan kjøpe lokale produkter og ikke minst besøke Maquin-destilleriet. Provence Frankrike

Frodige Ile de la Barthelasse

Petit Train er en smart sightseeing

Ta en tur med Petit Train når du er i Avignon. Det er en effektiv og praktisk måte å se byens høydepunkter på. Turen rundt i byen tar cirka 40 minutter.

Petit train
Petit Train – det lille toget – er populært i Avignon

Nydelige matretter og deilige viner

Mat og vin i Frankrike er et kapittel for seg selv, også her i Avignon. Barer og spisesteder er det overalt, vi rakk bare å besøke noen ytterst få. Vi likte oss veldig godt i området ved Place des Corps Saint, hvor det kryr av små restauranter med uteservering. Det er også mange spisesteder på Place de l’Horloge, men her er det i overkant turistifisert, synes vi.

Et godt tips for overnatting med stil

Det er selvfølgelig drøssevis av gode overnattingssteder i Avignon. Og her er en innrømmelse. Vi råder alltid folk til å bo sentralt når de er i en storby. Det gjorde vi ikke selv denne gangen. Vi hadde booket tre netter på Les Jardins de La Livree i den lille, sjarmerende nabobyen Villeneuve-les-Avignon. En veldig koselig by, som vi skriver mer om i en senere artikkel her på ReiseKick.

Hotellet har 6 flotte dobbeltrom og stor hage med svømmebasseng. Eieren er svært hyggelig og hjelpsom, og serverer en raus fransk frokost.

Frokost
Ingen ting å si på frokosten – klassisk fransk

I kjent ReiseKick-stil endret vi oppholdet underveis til 4 netter. De som kjenner oss, vet at vi ofte ikke kommer hjem når vi har planlagt;)

Vi brukte 30 minutter å gå fra hotellet til sentrum av Avignon. Ja, vi kunne tatt taxi, men vi unngår det så langt det er mulig.

Hvor ligger Avignon? Provence Frankrike

Hvordan reise til Avignon?

Det er ikke flyplass i Avignon, men det er lett å reise hit fra Marseille og Paris. Dersom du ikke leier bil på flyplassen, er tog en fantastisk måte å reise på.

Togturen fra Marseille til Avignon er unnagjort på en drøy halvtime.

Fra Paris til Avignon går det direktetog, som tar i overkant av 2,5 time.

Vi DIGGER å reise med tog!Sjekk rutetabeller og priser på franske tog her.

Denne gangen kom vi til Avignon med tog fra Firenze. En tur som tok oss nesten 12 timer, og som bød på en vakker utsikt, smekkfulle tog mellom Ventimiglia og Nice, politimenn med våpen og nesten folketomme tog på første klasse fra Nice til Avignon. Vi koste oss, og gjør gjerne samme tur på nytt. Provence Frankrike

Togstasjonen i Avignon – futuristisk og flott!


Les mer om togturen i denne artikkelen: Vi tok toget helt fra Firenze til Alicante!

Husk å følge ReiseKIck på Facebook og Instagram

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Liker du artikkelen vår om Avignon, setter vi stor pris på om du deler. Vi håper du har fått tips og inspirasjon til å besøke Avignon og området rundt. Provence Frankrike

TIPS : Les flere av våre artikler fra Frankrike

Ferie i Provence – i en stille tid
Himmelsk fred på Ile de Ré i Frankrike
Haut-de-Cagnes – idyll fra middelalderen
Vi tok toget helt fra Firenze til Alicante!

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

2 Comments

 1. Så utrolig flotte bilder! Dere har jammen mange fine artikler om Norge og Frankrike 😀 Vi burde se å utforske begge landene mer etter hvert. Ser dere har godt med Oslotips også, takk for det! Det kommer godt med når vi besøker familien. Ha et riktig godt nytt år!
  Med vennlig hilsen
  Stephanie og Jerome
  http://www.strafari.com

  1. Hei
   Tusen takk for hyggelig tilbakemelding😊Så fin og informativ siden deres er! Strasbourg står på vår bucketlist. Da vil vi bruke siden deres som inspirasjon😊

   Mvh Torill

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon