Gasteinerdalen, med blant annet Bad Gastein, er den alpebyen som tiltrekker seg flest skandinaver i Østerrike om vinteren. Heissystemet strekker seg mellom 1.000 og 2.700 meter over havet, over hele fem skiområder og byr på utfordrende skikjøring i toppklasse, uansett hvor god du er på ski. Løypene er brede og svært godt preparert, og det er også bra muligheter for å gå langrenn her. gasteiner höhenweg

Men vi skal gå her om sommeren!

Men – du verden så flott det er her om sommeren, også. Vi i ReiseKick er svært glade i å gå i fjellet, og her får du turmuligheter i fullt monn. Bor du i Bad Gastein eller Bad Hofgastein, kan du velge og vrake mellom flotte turer på opptil 2500 meters høyde. Du kan gå langt og bratt, samtidig er det enkelt å ta seg til mange av toppene med heis. Nå skal vi gå en av de mest populære turene i Gasteinertal. Vi skal følge en gammel, spennende vei, som klorer seg fast i skråningene på cirka 1000 meters høyde.

Vandring i helt fantastiske omgivelser!

Ski- og badebyen Bad Gastein

I Bad Gastein har de tatt godt vare på tradisjonell byggestil og arkitektur når det gjelder kurbadhoteller i Østerrike. Allerede på 50-tallet tiltrakk byens luksushoteller seg jetsettere fra hele verden. Alpebyen er kjent for varme kilder, som benyttes i hotellenes spa-avdelinger. Badeanlegget Felsentherme ligger midt i sentrum av Bad Gastein, med tempererte utendørsbasseng på 36 grader, foss, rutsjebane og et 1 000 kvadratmeter stort saunaområde! Her finner du også et variert utvalg av butikker, restauranter og barer!

Bad Gastein med sine luksushoteller og gamle kurbad

Gasteiner Höhenweg – vandring på høyt nivå

Turen vår starter ved Kaiser Wilhelms Promenade i Bad Gastein, og følger skiltene til Martin-Lodinger Höhenweg, også kalt Gasteiner Höhenweg.

Veien krysser de vestlige skråningene av Gamskarkogel, og leder oss gjennom vakker skog og frodige alpine enger. Langs veien møter vi både to- og firbente skapninger.

Han her er litt av en type!

Underveis åpner og lukker vi de mange grindene som sperrer veien. Flere steder er det flotte utsiktsposter, der du kan nyte medbrakt mat og drikke – og utsikten over den vakre dalen mot Stubnerkogel og Graukogel er fantastisk!

Vakre, blomstrende hager langs Höhenweg!

Folk i alle aldre er i full aktivitet!

Veien fører oss forbi gamle møller og rustikke gårdstun, de som bor her hilser blidt, og flere har tid til å slå av en liten prat. Alt er velholdt og østerriksk og fint, og det er ikke langt mellom vakre, blomstrende hager. Folk i alle aldre holder på å rake i skråningene. Etterpå må de ta seg en pust i bakken. Bare gode smil å se hele veien.

Og litt posering av reisefølget mitt!

Underveis passerer vi mange flotte gårder hvor blomster henger utover fasadene

Etter hvert kommer vi til Gadaunerer- og Remsacher-Schlucht, turens høydepunkt. Her er veien hugget inn i fjellet, og den fortsetter gjennom to opplyste tunneler. Det er virkelig spektakulært! Når vi har gått gjennom her, kommer snart fjellet Schlossalm i Bad Hofgastein til syne, og veien begynner å gå nedover.

Lunsj på Café Sonnblick

Vi begynner å bli sultne, og finner et bord i solen på Cafe Sonnblick i skråningen over Bad Hofgastein. Herfra er utsikten helt fantastisk, og vi nyter en lang lunsj i solen på den flotte terrassen. På menyen står deilige nudler og brødskive med rødløk! Kanskje ikke akkurat livretten, men en artig vri på våre lunsjvaner.


Vi nærmer oss Bad Hofgastein og passerer kirkegården og kirken.

Sjarmerende Bad Hofgastein

Vi har besøkt denne lille, sjarmerende landsbyen flere ganger, og latt oss sjarmere i senk. I Bad Hofgastein finner du moderne gågater midt i den gamle alpebyen. Her er butikker som selger tradisjonelle Leatherhosen side om side med flotte merkebutikker. Du nyter stedets attraktive spesialitet – nemlig Germknödel, som er en luftig gjærdeigkule fylt med krydret plommesyltetøy og servert med smeltet smør og en blanding av valmuefrø og sukker på toppen. Frister ikke det, kan du jo kose deg med en Apfelstrudel med vaniljesaus i stedet. Alt er lov og vel fortjent etter en herlig tur på Höhenweg!

Badhofgastein
Veldig koselig i sentrum av Bad Hofgastein

Gasteiner Höhenweg – kort oppsummert

Denne turen passer for alle. Den er lettgått, med fantastisk utsikt hele veien. Høydepunktet er de trange, mørke sluktene, som du går gjennom. Höhenweg er drøye åtte kilometer lang, og det er mange hyggelige steder å stoppe underveis. Du bruker lett en halv dag på turen, og kan ta buss tilbake til utgangspunktet, uansett om du starter i Bad Gastein eller Bad Hofgastein!

Hvor ligger Gasteinertal?

Hvordan reise til Gasteinertal?

Ta fly til Innsbruck eller München, og ta tog derfra. Både tid og priser varierer, men fra Innsbruck koster en togbillett fra cirka 15 euro, og turen tar 3-4 timer. Toget stopper både i Bad Gastein og Bad Hofgastein. Synes du det er tungvint å reise med tog, er det enkelt å leie bil på flyplassen.

Togtider og priser sjekker du her.

Websider å ta en titt på:
https://www.gasteinertal.com/gasteiner-hoehenweg/
https://www.gasteinertal.com/

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Liker du artikkelen vår om Gasteiner Höhenweg, setter vi stor pris på om du deler. Vi håper du har fått tips og inspirasjon til å besøke Gasteinertal i Østerrike og området rundt.

TIPS : Les flere av våre artikler fra Østerrike

Vakre og historiske Wien
Sommerferie i St. Anton!
Alpeidyll i Gasteinertal
Deilige feriedager i vidunderlige Salzburg

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? Sommer i Østerrike Bad Hofgastein
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon