Vi liker å bevege oss når vi er i Villajoyosa, og har forsket litt på hvilke turmuligheter som finnes. Det er mange turstier rundt Villajoyosa, og en av våre favoritter går nordover langs kysten til Benidorm. Vi bruker halvannen time på turen i passe tempo, og tar oss selvfølgelig en god pause, godt drikke og god mat i Benidorm før vi går eller tar “trammen” tilbake. Dette er virkelig et flott turtips på Costa Blanca!

Start på strandpromenaden i Villajoyosa Turtips på Costa Blanca

Turen starter på strandpromenaden i Villajoyosa. Kommer du hit med bil, er det en stor parkeringsplass ved stranda, og et parkeringshus rett under den brede, flotte strandpromenaden.

Strand på Costa Blanca Villajoyosa
Her passerer vi stranden med en en fin kafé rett etter marinaen

Du følger den flotte strandpromenaden, passerer marinaen i Villajoyosa, og går videre til den hellelagte kyststien slutter. I enden er det en murt steintrapp som går opp til venstre. Når du er kommet til topps, holder du til høyre, helt inntil bygningen som ligger der. Følg grusveien videre så nær kysten som mulig.

Tips: Klikk her for å leie leiligheten vår i Villajoyosa: La Casa Mia

Ta denne til topps, smyg deg deretter langs murgjerdet mot bygningen til høyre.
Røde blomster på en mur
Mye fint å se langs muren når du kommer opp steintrappa
På venstre side av grusveien har du nå denne utsikten innover mot fjellene.

Snart kommer du til en rad med høye, gigantiske boligblokker, og stien fortsetter ytterst, mellom disse og havet.

Vakker utsikt – og nå er høyblokkene på venstre side

Pop-up-kafé på stranda om sommeren

Du skal holde deg så nært kysten som mulig hele veien, du går ned mange steintrapper på kryss og tvers, og etter hvert kommer du til en campingplass med en restaurant. I høysesongen er det en pop-up-kafé på stranden – med overraskende god mat. Stranda heter Cala de Torres, og er startsted for en rekke løp- og sykkelkonkurranser. Her er også stor utbygging av leilighetskomplekser i full gang.

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.I helgene er stranda full av spanske storfamilier som spiser lunsj og middag i skyggen av trærne. Det er langgrunt og fint å bade, og som regel mindre folk enn på bystranda i Villajoyosa og Cala de Finestrat, som vi etter hvert skal komme til.

Vi er på toppen av steintrappa. Cala de Torres ligger der nede. Campingen er innenfor til venstre.
Akkurat her er det kafé hver eneste sommer!
Pop up cafe Cala de Torres
Pop-up-kafeen er plutselig på plass, gitt!

Fantastisk utsikt over det glitrende Middelhavet

Turen forsetter videre langs strandpromenaden før du krysser en liten bro og stien knekker oppover mot høyre. Dette er det bratteste partiet på hele turen!? Fortvil ikke – det er ikke så langt. Fra toppen følger du bare kyststi-skiltene nordover, og du er sjelden mer enn femti meter fra det vakre Middelhavet.

Ser du stien? Så nær vannet går du nesten hele tiden!

Langs stien finner du mange ulike planter og trær som trives i dette klimaet, som villrosmarin og mandeltrær. Men det aller viktigste er den fantastiske utsikten utover Middelhavet. Her ser du virkelig langt, og i takt med det senker skuldrene dine seg. Vi synes kanskje dette er det fineste partiet på denne kyststien! Her og der er det også satt ut benker, så du kan ta deg en hvil i bakken. Turtips på Costa Blanca

Jeg elsker denne herlige kyststien. Fint å jogge her også!

Små viker … og en nudiststrand …

Du går høyt og luftig og bare noen meter fra Middelhavet. På varme sommerdager er det deilig å kjenne den milde brisen du som regel møter her. Det går mange stier på kryss og tvers, og turen kan utvides til å bli mye lenger enn de 8 kilometerne den er når du går strake veien. Terrenget er variert og kupert, og stiene er fine og faste å gå på.

Det er mange viker og små strender langt der nede, og noen av dem kommer du til bare med båt. Andre er det lett å ta seg ned til, blant annet en liten nudiststrand. Ikke bli overrasket om det plutselig dukker opp en naken fyr fra sitt skjulested bak et tre 😉 T

Tips: Klikk her for å leie leiligheten vår i Villajoyosa: La Casa Mia

urtips på Costa Blanca

Benidorm er både elsket og hatet …

Etterhvert dukker de første skyskraperne opp. Det er mange av dem. Benidorm er rett forut. Byens utseende er ganske omstridt. Noen synes ikke Benidorm er spesielt vakker. Andre elsker byen, og kan ikke få nok. Obs: Når du får øye på skyskraperne første gang, er det smart å ta grusstien som går til venstre ned til veien som går ned til Cala de Finestrat.

Når du kommer ned fra kyststien, lander du på Cala de Finestrat, en liten strand hvor det i høysesong er mye folk. Her er kafeer, restauranter og barer, og på tirsdager og lørdager et stort marked. Herfra går det busser, og det er en taxiholdeplass i enden av stranda. Ønsker du å ta taxi tilbake til Villajoyosa, koster det 10-12 euro. Du kan også ta tram mellom Benidorm og Alicante. Se eget blogginnlegg om trammen her. Det tar 20 minutter å gå opp til stasjonen, på veien kommer du til Centro Commercial de Finestrat, et digert shoppingsenter hvor det også er bowling, kino, restauranter og lekeplasser.

Strand Cala de Finestrat
Utsikt fra den faste kafeen vår i Cala de Finestrat
Cala de Finestrat – alltid et myldrende badeliv her om sommeren!

For å komme til Benidorm må du fortsette litt til. Gå langs strandpromenaden så langt du kommer, og ta veien som går opp til venstre. På toppen vil du se Benidorm i all sin prakt. Det kan sies litt av hvert om det arkitektoniske Benidorm, men en ting er sikkert: Strendene er helt fantastiske. Strandpromenaden likeså. Og byen byr på drøssevis av gode restauranter, barer og butikker. Nå kan du uansett slå deg selv på brystet, dagens trim er unnagjort hvis du ikke velger å gå tilbake. Og det er like flott å gå kyststien på Costa Blanca motsatt vei. GOD TUR! Turtips på Costa Blanca

Begynnelsen på stranda sør i Benidorm – en dag i februar
Her er vi på vei tilbake til Villajoyosa. Byen vår ligger i det fjerne bortenfor de høye blokkene …

TIPS: Les også våre andre artikler fra dette området

De herlige folka i gata vår i Villajoyosa
På to hjul mellom idylliske landsbyer på Costa Blanca
Til topps på Costa Blanca
Trikken mellom Alicante og Benidorm
Villajoyosa på Costa Blanca– våre beste tips!
Sjokoladebyen Villajoyosa

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tusen takk for at du leser ReiseKick! Vi håper du liker artikkelen vår om kyststien mellom Villajoyosa og Benidorm. Del gjerne med andre turglade!

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

2 Comments

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon