Vinterlandskap Norefjell soloppgang

Vi jaktet på en god vinteropplevelse, ikke langt fra Oslo. Norefjell ble svaret. Her fant vi et fjellområde som vi kan bruke på flere måter, både sommer og vinter. Destinasjonen Norefjell har jo alt som skal til, både for hytteeiere og hotellturister! Vår langhelg på Norefjell var akkurat slik vi drømte om at den skulle være. Her er det godt å bare være.

Den vakre, norske vinteren

I vakker fjellnatur bare 1,5 time fra Oslo ligger Norefjell. Vi tar turen dit på årets første dag, og ser frem til gode vinterdager i fjellheimen. Snøen ligger dyp og bartrærne står snøtunge overalt. Du verden, vi hadde nesten glemt hvor vakker den norske vinteren kan være.

Vinterlandskap på Norefjell
Den norske vinteren på sitt beste

30 nypreparerte nedfarter på Norefjell!

Poloen har fått nytt skistativ for anledningen, en praktisk, snerten sak med magnet som suger seg hardt fast i taket. Sikkert ikke en verdensnyhet, men nytt for oss;) Så enkelt! Og med plass til to par langrennski.

Slitne knær skal slippe å svinge seg nedover de 30 nedfartene som ligger fristende brede og nypreparerte foran oss på Norefjell Skisenter. Det er blitt noen år siden vi stupte ned løypene, mens vi tenkte på OL i 1952. Det får bli bortoverski disse dagene.

Norefjell alpinbakke
Flotte forhold i bakken denne langhelgen

Norges første Alpehytte – og Norges minste hotell

Snaue 5 kilometer fra Norefjell Ski og Spa hvor vi bor disse dagene, finner vi Norefjellhytta Restaurant og Overnatting. Dette er faktisk Norges minste hotell, og de frister med tre rålekre hyttesuiter, hver på 20 m2 med egen badstue. Ønsker du deg en romantisk fjellferie for to, er dette et godt tips.

Norefjellhytta
Velkommen til Norefjellhytta
Hyttesuite Norefjellhytta
Hyttesuiten på Norefjellhytta (Foto: lånt fra https://norefjellhytta.com/)

På NorefjellHytta er det en intim og koselig restaurant med plass til 40. Vi er heldige og får et hyggelig bord like ved peisen. Norges første alpehytte er hyggelig innredet, og tankene flyr til alpehyttene i Østerrike og Italia. På menyen står retter med innslag av lokale råvarer og inspirasjon fra inn- og utland. Menyen varierer fra dag til dag, og bestemmes ut fra tilkomsten av varer. Vi lar oss friste av elgsuppe med krutonger og hjemmelaget brød. Sammen med et glass rødt, blir dette et fortreffelig måltid.

Elgsuppe og rødvin på Norefjellhytta
Elgsuppe og hjemmelaga brød. Namnam!


Norefjellhytta ligger rett ved en av slalåmnedfartene, og er et populært sted å stoppe for en matbit. Utsikten er formidabel, og vi avslutter med en kopp varm kakao ute på terrassen før vi tar skiene fatt tilbake til leiligheten vår på Norefjell Ski og Spa.

Slalombakke og utsikt til Krøderen
Flott utsikt utover dalen fra Norefjellhytta

Komplette Norefjell Ski og Spa

Når vi er på Norefjell, foretrekker vi å bo på Norefjell Ski og Spa. Her finner vi alt vi ønsker oss. Hotellet byr blant annet på restaurant med nydelig mat, pizzarestaurant, en hyggelig lobbybar, skishop, Spa og tilbud om innendørs parkering.

Lobbyen på Norefjell Ski og spa
Julepyntet lobby på Norefjell Ski og Spa

Bor du her, kan du velge mellom ulike typer hotellrom, suiter og leiligheter. Vi har prøvd suite med kjøkken på hotellet og selvhusholdningsleiligheter rett nedenfor. Disse leilighetene er hyggelig innredet, og har alt vi trenger.

Leilighetsbygg på Norefjell ski og spa
Fin stemning mellom leilighetsbyggene
Snømenn på Norefjell
Norefjell Ski og Spa er et familievennlig sted

Mellom leilighetsbygningene går gangveier på kryss og tvers, og barna aker fra høye snøfonner. Utsikten fra leiligheten vår er upåklagelig, og skuldrene senker seg når vi sitter i stuen og skuer utover det vakre vinterlandskapet.

Prisbelønnet Spa og velværeavdeling

Etter en lang, kald dag ute, er det deilig å slappe av i velværeavdelingen på hotellet. Her er både inne- og utendørsbassenger med kaldt og varmt vann, og med og uten bobler. Bobler i glasset? Ingen problem! Vi nyter et glass bobler i bassenget, lener oss tilbake og nyter den spektakulære utsikten.

Velværesenteret på Norefjell Ski og spa
Vi nyter utsikten her en vakker høstdag

SPA-menyen er bred og innholdsrik. Booker du en behandling på minst 50 minutter, får du gratis inngang til Velværeavdelingen samme dag.

Utendørsbasseng Norefjell Ski og Spa
Magisk stemning i utendørsbassenget

Jeg har lagt min elsk på FJELLRO, en 80 minutters kroppsskrubb og beroligende lavasteinmassasje. Anbefales på det varmeste.

Flotte skiløyper på kryss og tvers på Norefjell

På Norefjell er det hele 200 kilometer med preparerte langrennsløyper og fine tilknytningspunkter fra Høgevarde vestover til Haglebu, og nordover til Ustaoset via Nes, Veståsen, Sangefjell og Kikut. Løypene på Norefjell-platået vedlikeholdes av tre turlag, Norefjell, Høgevarde og Eggedal, og de gjør en kjempejobb! Løypene er helt strøkne de dagene vi går her!

Løypeskilt Norefjell
Mange løypemuligheter på Norefjell

Du velger mellom flotte løyper i skogsterreng og på snaufjellet, eller å gå opp mot høyeste punkt Gråfjell (1466 moh) og Høgevarde (1459 moh).

Vi går for variert skogsterreng, og setter nesen mot Tempelseter, en variert og kupert løype på omtrent 24 km tur/retur. Vi passerer hytter og fjellvann, tråkker oppover og sitter i hocke nedover. Sola skinner fra høy, blå himmel. Det er silkeføre. Og vi har fjellet nesten for oss selv denne første mandagen i 2021. Det får vel nesten ikke blitt bedre?

Skiløyper på Norefjell
Fantastisk dag i løypene

Vid og bred utsikt nesten 1500 moh

Norefjell er faktisk et av de høyeste fjellområdene i hele Sørøst-Norge. De høyeste punktene er Gråfjell (1466 moh.) på grensen mellom Flå og Sigdal, og Høgevarde (1459 moh.) på grensen mellom Flå, Krødsherad og Sigdal kommuner.

Skiløyper Norefjell
På vei oppover mot høgfjellet …

Utsikten er formidabel, spesielt fra Høgevarde. I klarvær har du utsyn over 40 000 m2, det er bare fra Gaustatoppen du har videre utsyn. Fra Norefjell kan du se topper i Jotunheimen og Rondane. Videre kan du faktisk også se Hardangerjøkulen og Hallingskarvet. Det er også flott utsikt mot Gausta, Skrimfjella og Blefjell når været er på lag.

Er det rart vi blir betatt av en sånn fjellheim?

Alpinanlegg rett utenfor hyttedøra

Norefjell Skisenter har Nord-Europas største fallhøyde i heisanlegget, og har 14 heiser, 30 nedfarter og løyper som passer alle nivåer. Her er aktiviteter og store opplevelser for hele familien. Skiutleiene og skishoppene er fulle av kvalitetsutstyr, og skiskolen hjelper deg til å bli en enda bedre skikjører. Og trenger du litt påfyll av mat og drikke, er det bare å kjøre innom et av skisenterets spisesteder med ski inn/ut.

Slalombakken i Norefjell
Hold en stavlengdes avstand i køen?


Haglebu Skisenter har bakker og nedfarter tilpasset alle aldre og nivåer. Bakken er perfekt for barnefamilier, med kafeteria og servering rett ved bakken. 

Tempelseter Skisenter er perfekt for nybegynnere, og et suverent sted for lek og moro på ski. Med varmestue og kiosk er det et flott sted for barn og unge. I kort gåavstand ligger Tempelseter Fjellstue, med både servering og hyggelig stemning. 

Husk å følge ReiseKick på Facebook!

Tips til overnatting på Norefjell

Du kan velge og vrake i overnattingsmuligheter på Norefjell. Velg mellom hoteller, hytter, fjellstuer, gjestegårder og turistheimer.
Sjekk utvalget her.

Norefjell bosteder
Norefjell Ski og Spa i bakgrunnen

Hvor ligger egentlig Norefjell?

Norefjell er et fjellmassiv mellom Eggedal i vest og Krøderen og Hallingdal i øst. Norefjell omfatter deler av kommunene Flå, Sigdal og Krødsherad, alle i Viken fylke.

Ta Norefjellekspressen rett til bakken!

Norefjellekspressen fører deg rett til fjells fra Oslo. For kun 590,- kroner får du buss tur/retur samme dag og heiskort inkludert!

Priser voksen (18+)

– Buss tur/retur inklusive heiskort:               590,-
– Buss tur/retur uten heiskort:                      390,-
– Buss en vei:                                               275,-
– Ved tur og retur på ulike dager er prisen for buss kr 275,- hver vei.

Priser barn, ungdom og student

Det gis 20% rabatt på bussbilletter til barn, ungdom under 18 år og studenter opp til 30 år. Bruk kampanjekode Norefjell_student for å få rabatten når du kjøper billett på nett. Studenter må kunne fremlegge gyldig studiebevis med gyldig betalingsoblat for studentavgift.

– Buss tur/retur inklusive heiskort:               512,-
– Buss tur/retur uten heiskort:                      312,-
– Buss en vei:                                               220,-
– Ved tur og retur på ulike dager er prisen for buss kr 220,- hver vei.

Les mer på Nettbuss.no
Info over er hentet 3.1.2021

Lagre pin for å lese artikkelen senere

TIPS: Les våre andre artikler fra den norske fjellheimen

Over Besseggen i hæla på ungdommen
På tur over Besseggen
Synnfjell – en undervurdert perle
Spektakulære Gygrestolen i Telemark
Rjukan, Vemork og Gaustatoppen
Fotturer i Lifjell og skrivedager i Bø
Topptur til spektakulære Knutshøe i Jotunheimen
Fantastiske Dronningstien i Hardanger

Websider å ta en titt på

Norefjell Ski og Spa
NorefjellHytta
Visit Norefjell
Nettbuss

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon