Skiløyper på Voldsløkka i Oslo

Her er noen gode forslag til vinteraktiviteter på Voldsløkka – for alle i Oslo. Vinteraktivitet Voldsløkka Oslo

Vinteren er en tid for lek og aktivitet på snø og is. Også for oss som bor midt i Oslo. Nå i vinter har Oslo kommune, ved Bymiljøetaten, kjørt snø og laget skiløyper på Ola Narr, i Frognerparken og på Voldsløkka! Og fordi det er så fint og kaldt, og vinteren er nesten slik vi husker den som barn, tar vi en tur til Voldsløkka for å sjekke livet og vinteraktivitetene der.

Skiløyper på Voldsløkka i Oslo
Perfekte skiløyper på Voldsløkka, gitt!

Hva er Voldsløkka idrettspark?

Voldsløkka er et enormt gressområde, som ligger mellom Sagene i sør og Bakkehaugen i nord. Mange vil nok si at det også ligger på Bjølsen. Her er idrettsbaner for blant annet fotball, volleyball og tennis, og en innendørs skatehall. Det er Sagene IF som drifter hele anlegget. Området er helt perfekt for å utøve alle mulige varianter av ballsport og andre fritidsaktiviteter. Gå på ski skøyter oslo


Les mer om Voldsløkka idrettspark.

Oslo Skatehall
Den nye, flotte skatehallen på Voldsløkka

Oslo Skatehall er stengt i øyeblikket, men nå i februar, er det både skøyteis og skiløyper her. Og du verden så mange som koser seg ute denne søndags formiddagen når vi besøker Voldsløkka!

Skiløypene kommer til byen

Når det er slitsomt å komme seg ut i skiløypene, kan kanskje de komme til oss? For blant annet å unngå stappfulle T-banevogner i disse koronatider, har Oslo kommune besluttet å flytte litt av marka vår inn til Oslo. Tonnevis med snø er hentet fra Holmenkollen og Lillomarka, og det er laget skiløyper på Voldsløkka og på Ola Narr. Frognerparken står for tur. Dette er genialt!!!

Skiløypa her på Voldsløkka er i flittig bruk når vi er her. Barn og voksne, nybegynnere og litt mer erfarne koser seg på flotte hvite “trikkeskinner”.

Skiløyper på Voldsløkka i Oslo
Skiløypene har kommet til byen!


Ut på glattisen på Voldsløkka Gå på si skøyter oslo

Vi fortsetter videre til kunstisbanen, og om det var mange folk i skiløypa, er det enda flere her. Både danse-, lengdeløps- og hockeyskøyter skjærer over den blanke isflaten så det gnistrer. Det klør i beina, og jeg husker at jeg har et par eldgamle hvite danseskøyter med pusepels i boden. Og rosa kalosjer. Kanskje jeg burde hente frem dem?

På skøyter på Voldsløkka
Nå er det renessanse for livet på glattisen!

Les mer om kunstisbanen her.

Utendørs styrketrening er gøy!

Alle styrkeapparatene som er plassert aller lengst vest på Voldsløkka, er populære og i flittig bruk året rundt. Her løftes og pumpes det, og det må vel sies at det er flest fra den yngre garde her.

Utendørs styrketrening
Åhhh, kom igjen, nå! Kom igjen!

Forskjellig ballspill på vinterstid

På fotballbanene er det også full aktivitet, for mange unge er jo fotball blitt en helårsaktivitet. Det er vel bare på de flotte sandvolleybanene det ikke er folk i dag.

Fotball på Voldsløkka vinter
Fotball er helårsaktivitet for mange yngre


Gå, jogge eller trille Voldsløkka rundt

Rundt Voldsløkka er det flotte veier/stier hvor det er helt supert å gå tur, trille vogn og løpe. Og på benker langs banen sitter folk og koser seg med matpakka. Heldigvis var dette flotte området inkludert da noen politikere kjempet for folkehelseidealet på 1950-tallet, og sørget for at det ble satt av grønne arealer på Ekebergsletta, Valle-Hovin og Voldsløkka!

Turløype rundt Voldsløkka i Oslo
Flotte gangveier og stier omkranser hele Voldsløkka

Et sted for det sunne mennesket

På slutten av 1800-tallet var det planer om toglinje over hele den grønne sletta her, men det ble heldigvis aldri noe av. Og vi kan takke varaordfører Rolf Hofmo for at han på 1950-tallet bidro til å sette av et så stort areal til det han kalte for “det sunne mennesket”. Denne vinteren er et bevis på at han hadde rett!

Hvor ligger egentlig Voldsløkka?

Voldsløkka var en gang i tiden en del av Bjølsen Gård, og ligger temmelig sentralt i Oslo, midt mellom Sagene i sør og Bakkehaugen på Tåsen i nord. Veien hit er kort fra Sagene, Bjølsen, Nydalen, Ullevål, Tåsen og Adamstuen.

Hvordan komme seg til Voldsløkka?

Dersom du ikke bor i gangavstand tar du buss nr 20 eller 34, de stopper rett i nærheten. Du kan også ta T-banen til Nydalen, derfra er det en drøy kilometer å gå til Voldsløkka.

Husk å følge ReiseKick på Facebook!

Tips: Les noen av våre andre artikler om turer og aktiviteter i Oslo

Korketrekkeren – Oslos mest kjente akebakke!
Alnaelva – Oslos gamle, nye elveperle
Bli med på tur langs hele Akerselva!
Seven shades of green – på loffen i Oslos parker
Oslo – byen med de vakre øyene
Fotosafari fra Oslo S til Aker Brygge
Bygdøy – for hele familien!
Brønnøya – en oase i Oslofjorden
Pilegrimsvandring gjennom Oslos middelalder
Bli med på tur langs Maridalsvannet i Maridalen
Drømmedag på Deichman – Norges største bokhylle
Storslått utsikt på stien fra Gamlebyen opp til Ekeberg!
Ja vi elsker Frognerparken!
På tur langs Alnaelva – fra Bryn til Kværnerbyen


Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no


Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon