Vi reiser med tog så ofte vi kan, og gjør det først og fremst av to grunner: Opplevelsene, og det grønne skiftet. Denne gangen tar vi tog fra Paris til Alicante, med et innlagt stopp i Barcelona, hvor vi skal kose oss et par dager. Togbillettene, med unntak av billett fra flyplassen i Paris til sentrum, har vi kjøpt på nettsiden til Renfe på forhånd. Togtur fra Paris, Togtur Frankrike

Fra de Gaulle til Paris sentrum

Vi flyr til Charles de Gaulle Airport i Paris og starter i praksis togturen der. Første strekk er fra flyplassen og inn til sentrum hvor vi skal bo. Fra terminalen tar vi lokaltoget RER B inn til sentrum. Vi kjøper billett på stasjonen, den koster 12,50 euro og turen til sentrum i overfylt tog tar 1 time.

Louvre
Og så står vi midt i Paris – Louvre selvsagt

Fra hotellet til Gare de Lyon

Vi opplever 4 deilige dager i Paris før vi reiser videre. Artikkel om Paris kommer snart. Vi forhører oss i resepsjonen på hotellet om de kan bestille taxi til togstasjonen Gare de Lyon morgenen etter. Ja, ingen problem, bedyrer kveldsskiftet. Kjempeproblem, roper morgenskiftet neste morgen. Ingen taxi å få tak i. Da er det bra vi alltid er ute i god tid. Planen var å spise frokost på Gare de Lyon før vi går på toget, så vi har litt å gå på. Vi løper gatelangs i Paris med trillekoffertene på slep, finner busstoppet og får være med gratis. Billett skulle ha vært løst på forhånd, men sjåføren er grei. En lang og avslappende frokost rekker vi selvsagt ikke, men vi svelger en baguett i farta mens vi løper til toget som skal ta oss til Barcelona.og i Eu

Mann på toget fra Paris til Barcelona
Fin, bevegelig utsikt, noe å skrible på, en ColaZero, kan mitt reisefølge ha det bedre?

ropa

Fin flyt mellom Paris og Barcelona

Vi har billetter på første klasse mellom Paris og Barcelona, og det er deilig med brede og komfortable seter, lite folk og servering av både mat og drikke underveis. Turen tar i underkant av 7 timer og vi får både skrevet, strikket litt og stirret mye utover det vakre landskapet som farer forbi. Vi passerer småbyer og vinmarker, åkre og elver. Dette er en av grunnene til at vi velger tog når vi kan, opplevelsen av å være midt i det vakre landskapet. Togtur fra Paris, Togtur Frankrike

Nimes togstasjon
Vi fyker forbi togstasjonen i Nimes

Etter å ha passert Nimes kjører toget av og til helt nede ved Middelhavet.

Vi er på vei vestover fra Nimes

Har du lyst til å spandere en virtuell kopp kaffe på oss? Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland helt gratis. Vi jobber iherdig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Kaffe i Haga

Elefanter, løver og sjimpanser!

Landskapet utenfor vinduet vårt endres. På begge sider av toget farer flate, steppelignende områder omkranset av store, grunne vanndammer forbi. Vi er like ved Réserve Africaine de Sigean, et mektig naturreservat med 3800 dyr. Her kan du bli med på safari og se elefanter, løver, sjiraffer, neshorn og sjimpanser, for å nevne noen. Et søk på internett sier at vi kan gå av på Port La Nouvelle eller Narbonne og ta taxi derfra. Gjett om vi skal ta turen hit ved en senere anledning! Å treffe en løve i Frankrike er ikke alle forunt! Togtur fra Paris, Togtur Frankrike

En tørkesommer er ennå ikke over …
Landskapet tetner mer til, snart farer vi forbi Pyreneene, og så er vi i Spania!

Opplevelser i El Born i Barcelona

Vi ankommer Barcelona Sants klokka 16.54, og vi får med oss en særdeles hyggelig aften, etter å ha tatt taxi til hotellet. Det er sjelden vi tar taxi, vi pleier å gå eller benytte oss av kollektiv transport. Vi har ingen unnskyldning, det går både Metro og buss fra Barcelona Sants og til sentrum. Til fots tar det en halvtimes tid, avhengig av hvor i Barcelona du skal. Vi overnatter på Barcelona Chic and Basic, og gjør favorittdistriktet vårt, El Born, nok en gang. Togtur fra Paris, Togtur Frankrike

Tips: Her får du mange fine tips til opplevelser i Barcelona. Lurer du på hvordan det er å feire nyttårsaften i Barcelona, leser du om det her.

El Born om kvelden
Vi overnatter i El Born, vårt favorittdistrikt
Barcelona
Mange slike idyller i El Born

Skanning før avgang til Alicante

Vi er i Spania! På Sants – den store togstasjonen i Barcelona!

Oversikt og informasjon over togstasjoner i Barcelona finner du her.

Etter terrorangrepet på togstasjonen Atocha i Madrid 11. mars 2004, der 191 døde og 146 ble skadet, er det innført skanning av bagasje på reiser mellom de største togstasjonene i Spania. Både bagasje og billett blir skannet.

Ryddig køkultur på togstasjonen i Barcelona?

Vi har billetter på 2. klasse, er heldige, det er lite folk i vår kupé. Vi stopper i Tarragona, Castello og Valencia underveis, men vi skal heldigvis ikke bytte tog. Da toget kjører inn på stasjonen i Valencia, frister det å hoppe av. Dette er en by vi er blitt glad i. Her, her og her kan du lese hvorfor.

Mann på tog
Landskapet flyter forbi mens Bernt leser …

Vi fortsetter likevel til Alicante som planlagt, og snaue 5 timer etter at vi gikk på toget i Barcelona, ruller toget inn på den flotte togstasjonen i Alicante.

Togstasjonen i Alicante
Endelig framme – den flotte togstasjonen i Alicante

Siste tram fra Alicante til Villajoyosa

Vi rekker akkurat siste trikk/tram fra Alicante til leiligheten vår i Villajoyosa. Prisen er gått opp siden sist, nå koster billetten 2,80 euro, til gjengjeld er det kommet flere nye trikker.

Veien fra Alicante togstasjon til Tram-stasjonen

Praktiske opplysninger om billetter, reiseruter og priser:

Reiseruten mellom Charles de Gaulle og Paris sentrum

RER B (lokaltog) fra terminalen til sentrum.

Reiseruten mellom Gare de Lyon og Barcelona

Direktetog! Vi reiser 10.12 og er fremme i Barcelona 16.54.

Reiseruten mellom Barcelona og Alicante

Toget stopper på 4 stasjoner underveis, men vi bytter ikke tog. Vi reiser fra Barcelona 16.10 og er i Alicante 20.58.

Hva koster togreisen Paris – Barcelona – Alicante

Charles de Gaulle – Paris sentrum: 12,50 euro pr person
Gare de Lyon – Barcelona: 89 euro pr person på 1. klasse. Vi var heldige og fikk rimelige billetter.
Barcelona – Alicante: 53 euro pr person på 2. klasse.

Totalt for hele strekningen betalte vi i overkant av 150 euro pr person. Ikke noe å utsette på det, synes vi. i Europa

Vi tar mer enn gjerne tog når det er mulig!

Hvor kjøper vi billetter?

Charles de Gaulle – sentrum: På stasjonen
Gare de Lyon – Barcelona Sants: www.renfe.com
Barcelona Sants – Alicante: www.renfe.com

Husk å følge ReiseKIck på Facebook og Instagram

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Liker du artikkelen vår om togturen Paris – Barcelona – Alicante? Vi håper du har fått tips og inspirasjon til å ta toget gjennom Europa neste gang du skal på reisefot.

TIPS : Les flere av våre artikler om togreiser og bærekraft

Med tog i Europa: Milano – Bolzano – Regensburg – Praha
Med tog fra Alicante til Barcelona – gode tips
Trikken mellom Alicante og Benidorm
Vi tok toget helt fra Firenze til Alicante!
Hvordan kan vi REISE mer BÆREKRAFTIG?

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no 

8 Comments

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon