Her er et godt tips til en togtur som tar deg innom flere spennende byer. Opplev alle slik vi gjorde, eller plukk ut noen av dem og kos deg der.

1500 km

Rask, effektiv bagasjekontroll før avgang

Etter terroren på flere pendlertog inn til Madrid i mars 2004, hvor 191 mennesker ble drept og 1460 skadet, må vi skanne bagasjen på en rekke destinasjoner i Spania når vi kjører tog. Det gjør vi med glede. Prosessen er mye mer effektiv enn på flyplasser, vi trenger ikke plukke ting opp av bagasjen. På turistklasse er dessuten 3 x 25 kg bagasje inkludert. Sjekk for sikkerhetsskyld betingelsene på din togreise.

Alicante – Madrid

Fra Alicante tar vi toget til Madrid, rett og slett fordi vi vil kose oss der et par dager. Det er to togstasjoner i Madrid, sjekk nøye hvilken av dem toget ditt stopper på, spesielt hvis du skal videre samme dag. OBS: Skal du være i Madrid en dag eller to, og skal reise kollektivt, må du kjøpe et reisekort som du fyller på med enkeltreiser eller så mange du tror du trenger. Reisekortet kjøper du i automatene hvor du kjøper billetter.

Fra Alicante kommer vi fort opp på høysletta La Meseta. Madrid ligger 667 meter over havet, og her går virkelig unna i kurvene, på det meste i cirka 300 kilometer i timen. Toget tar oss raskt gjennom et variert og vakkert fjellandskap, vakre olivenlunder og endeløse, ulike fruktplantasjer. La Meseta dekker nesten halvparten av Spania, og her i øst er den velsignet med et fruktbart jordsmonn. Med jevne mellomrom ruller de hyggelige togvertene forbi oss med sine salgsvogner.

Høysletta La Meseta
Landskapet skifter kontinuerlig – fascinerende å følge med på

Turen mellom Alicante og Madrid tar cirka 2 timer og 40 minutter, litt avhengig av hvilken avgang du velger. Vi betalte 49 euro pr billett denne gangen.

Madrid Atocha
Framme på stasjonen, det er stort, men effektivt her

Madrid er en by som vi aldri blir ferdig med, og vi har booket overnatting på et hotell i Malasana, favorittdistriktet vårt.

Malasana, Madrid
Lunsj på en av våre favorittkafeer i Malasana i Madrid

Tips: Les artiklene våre fra Madrid

Malasana – en autentisk bydel midt i Madrid
En usedvanlig sporty weekend i Madrid
Tips til gode, varierte spisesteder i Madrid*
Madrid versjon 2.0: Hipt, romantisk og pulserende!
10 ting å gjøre i Madrid – Reisetips til Madrid

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Madrid – Malaga

Etter et par døgn i hovedstaden, setter vi nesen mot togstasjonen, og hopper på toget som tar oss til Spanias 5. største by, Malaga. Vi skal fra 667 moh til 11 moh, og det går unna. Toget stopper i kjente og ukjente byer underveis, og Cordoba er en av byene vi passerer, som vi anbefaler et stopp i dersom du har tid. Vi har gjort Cordoba tidligere, og suser forbi denne gangen.

På toget fra Madrid til Malaga
Grønt så langt øyet kan se …
På toget fra Madrid til Malaga
Oliventrær er en gjenganger i Spania

Tips: Les artikkelen vår om Cordoba

Turen fra Madrid til Malaga tar tre timer og 15 minutter, og vi betaler 70 euro per person på turistklasse. Vi reiser i lavsesong, og det er relativt få folk i vår kupé.

Malaga har stått på lista vår lenge, og vi ser frem til 2 dager her. Besøket innfrir forventningene våre, hit skal vi tilbake.

Katedralen i Malaga, Spania, Spain, Costa del Sol
Katedralen i Malaga er bare mektig!

Tips: Les artikkelen vår om Malaga

LYST Å SPANDERE EN DIGITAL KAFFE FRA KAFFEBAREN VÅR?

På ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Lyst til å støtte oss?

Klikk på den kaffen du vil spandere, du betaler med Vipps.

MENY
ESPRESSO: KR 35
CAPPUCHINO: KR 45
KAFFE OG CROISSANT: KR 65


TUSEN TAKK FOR KAFFEN!

Malaga – Granada

I etterklokskapens ånd ser vi at vi burde hatt et par dager til i Malaga, men vi har bestilt både togbilletter og overnatting på forhånd, så vi setter oss på toget til Granada. Igjen skal vi opp i høyden, Granada ligger hele 738 moh! Vi gleder oss til å utforske byen og den kjente festningen Alhambra.

På tog fra Malaga til Granada
På vei opp i høyden – til Granada
Utsikt fra tog mellom Malaga og Madrid
Oloven, oliven, oliven, overalt høyt oppe på sletta

Togstrekningen mellom Malaga og Granada er fort unnagjort, den tar snaue halvannen time, og vi betaler 23 euro per person.

Tips: Les artikkelen vår om Granada og Alhambra

Et koselig torg i gamlebyen i Granada
Alhambra, Granada, Spania, Spain
Alhambra – en maurisk arv det er grunn til å være stolt av

Granada til Almeria

Vi bor 2 netter i Granada, men erfarer at vi gjerne kunne hatt en dag ekstra her også … Men vi holder oss til planen, og fortsetter til Almeria. Almeria viser seg å være en ganske sjarmerende by, vi liker oss godt her. Absolutt verdt et stopp.

Tog Granada til Almeria
På vei til Almeria – fascinerende farger og tørt, tørt, tørt …
Tog Granada til Almeria
Noe av det som skal høstes, er pakket inn …
Almeria, Spania
Gamlebyen i Almeria hadde mer å by på enn vi trodde

Denne strekningen tar 2 timer og 40 minutter og kostet 21 euro per person.

Tips: Les artikkelen vår om Almeria

Almeria til Murcia

Fra Almeria til Murcia må vi ta buss, da det ikke går tog på denne strekningen. Vi bestiller på web hos ALSA, og betalr 16 euro per person for turen som tar 2 timer og 45 minutter.

Murcia til Alicante

Vi har vært i Murcia tidligere, nå skal vi bare gå av bussen og inn på toget. Tror vi. Men det viser seg at det er 30 minutter å gå mellom busstasjonen og togstasjonen. Beregn god tid dersom dere skal videre med tog slik vi skal.

Trainstation in Marcia, Spain,
Togstasjonen i Murcia er flott

Denne strekningen tar en snau time, og vi betaler 10 euro per billett.

Tips: Les artikkelen vår om Murcia

Tips: Les artikkelen vår om Alicante

Oppsummert

En super rundtur om vi får si det selv. Vi burde strengt tatt hatt litt bedre tid, men vi får ta dette igjen senere. Det går alltid et tog!

Totalt betalte vi 189 euro per person, og det synes vi ikke er så verst, vi har tross alt toget oss gjennom 1500 kilometer. Og dersom vi hadde valgt andre tidspunkter enn det vi gjorde, ville prisene ha spriket i begge retninger.

Hvor kjøper vi billetter?

Vi forhåndsbestiller alle togbillettene på www.renfe.com. Tips: Last ned Renfe-appen, og du har hele tiden alle togbillettene dine lett tilgjengelig, og du mottar også beskjed om sporendringer og eventuelle forsinkelser i appen.

Bussbillettene forhåndsbestiller vi på www.alsa.com

Husk å følge ReiseKIck på Facebook og Instagram

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Liker du artikkelen vår om togturen Alicante – Madrid – Malaga – Granada – Almeria – Murcia – Alicante? Vi håper du har fått tips og inspirasjon til å ta tog neste gang du skal på reisefot. Togreise Italia, Trenitalia

TIPS : Les flere av våre artikler om togreiser og bærekraft

Fin togtur fra Paris – via Barcelona – til Alicante
Med tog i Europa: Milano – Bolzano – Regensburg – Praha
Med tog fra Alicante til Barcelona – gode tips
Trikken mellom Alicante og Benidorm
Vi tok toget helt fra Firenze til Alicante!
Hvordan kan vi REISE mer BÆREKRAFTIG?

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no 

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon