HALVMARATON,  LØPING,  MADRID,  Spania

RocknRoll Halfmarathon 2019 i Madrid


Etter to besøk i Madrid, har jeg rukket å bli veldig glad i byen. Jeg er også glad i å løpe, og hva er da bedre enn å kombinere dette. Jeg deltok i et av Madrids mange halvmaraton, RocknRoll Halfmarathon.

Jeg tar tog fra flyplassen til IFEMA Feria de Madrid hvor jeg plukker opp startnummeret. En av de største sportsmessene, EXPODEPOR arrangeres her samtidig, og i kjent stil gikk jeg på en skikkelig kjøpesmell. Nye joggesko og jakke havner i handleposen. Halvmaraton i Madrid Plaza del sol

Jeg har akkurat plukket opp startnummeret mitt

Bor sentralt ved Plaza del Sol

Etter en kaffekopp i sola, tar jeg banen inn til Sol Station. Jeg hadde booket et enkeltrom på et relativt rimelig hostel 5 minutter unna. Det heter Hostal Suites Alhambra, og jeg betalte ca 950 kr pr natt for et enkeltrom inkludert frokost. Jeg blir positivt overrasket. Rommet er ikke stort, men det er freshed og høyt under taket. Dessuten var det lite støy fra gaten utenfor. Frokosten ble servert på en kafè noen meter unna.

Ikke noe å si på badet heller.

Rusler til start klokka 8 om morgenen

Madrid ligger på 600 meters høyde, og på konkurransedagen er det 4 grader når jeg rusler ut av hotellet kl 0800. Det tar en halvtime å gå til start som ligger i Paseo de la Castellana, og det er bare å følge etter andre folk i løpeklær. Det er i overkant av 16000 løpere som deltar, og jeg er spent på logistikken i startområdet. Det skulle vise seg at alt gikk knirkefritt. Halvmaraton i Madrid Plaza del sol

Jeg er klar!

Klar, ferdig, LØP! Halvmaraton i Madrid Plaza del sol

Startskuddet går, og det begynner med 4 km svakt oppover. Jeg er veldig lite glad i oppoverbakker, både slake og brattere. Som nevnt er jeg glad i å løpe, men jeg løper ikke fort. Men jeg elsker å delta i slike store arrangement, og koser meg underveis. Og så er det slik at vi som løper sakte, får mer valuta for pengene;)

Hurra! I mål, riktignok 3 minutter saktere enn Stockholm Half for et halvt år siden. Men jeg er fornøyd.

Grønn halvmaraton i Madrid

Jeg har deltatt på en rekke løp i inn- og utland, og dette er det beste så langt. Vi får små vannflasker på drikkestasjonene, noe som gjør at vi slipper å drikke alt med en gang. Vi får vannet der det skal og ikke nedover beina. Det står søppelbøtter mer eller mindre langs hele løypa, og disse blir brukt.

Det var ingen kø når jeg skulle levere inn tøybagen min med klær, og heller ikke når jeg skulle hente den.

Prisen for å delta, er det ingenting å si noe på. Jeg betalte 23 euro, inkludert t-skjorte.

Et lite minus: toalettene. TIPS: Ta med deg litt toalettpapir i lomma.


Stolt mottaker av denne.

Så hva gjør man resten av dagen når man er alene i Madrid?

Feirer suksessen!

Drikker et glass Cava på Plaza Major, kanskje. Gjett om det smakte. Solen varmer godt utover ettermiddagen, så jeg blir sittende i solen. Nyter de lune strålene. Livet på Plazaen tar seg opp, restaurantene fylles av turister, og ivrige selgere snakker entusiastisk om produktene sine. Hva med et trefat med 2 års garanti? Tja. Jeg kjøper heller Tapas og et glass Cava til. Halvmaraton i Madrid Plaza del sol

Jeg kommer ikke lenger på mitt besøk i Madrid denne gangen. 1 overnatting er for lite, heldigvis vet jeg at jeg snart skal tilbake.

Tips: Les våre andre artikler fra Spania

Sjokoladebyen Villajoyosa
Topptur til Puig Campana på Costa Blanca
På to hjul mellom idylliske landsbyer på Costa Blanca
Gata vår i Villajoyosa
Villajoyosa på Costa Blanca– våre beste tips!
eDreams Mitja Barcelona Half
NyttårsHarry i Barcelona
Turistmagneten Guadalest
Heftig turistdøgn i Valencia
En spansk storbytroika: Madrid – Barcelona – Valencia
Reisetips til Barcelona – Europas mest populære storby
10 ting å gjøre i Madrid – Reisetips til Madrid
Heftig turistdøgn i Valencia
Valencia – både historisk og trendy
Calpe: en magisk klippe, kule kitere og fargerike smug
Mangfoldige Costa Blanca: Alicante – Villajoyosa – Benidorm – Altea – Calpe

Reiseruta mi

Tog: Lillestrøm – Gardermoen
Fly : Gardermoen – Madrid
Linje 8: Feria de Madrid – plukke opp startnummer
Linje 8: Nuevos Ministerios
Linje 6: Cuatro Caminos
Linje 1: Sol

Husk å følge oss på Facebook!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om RocknRoll Halfmarathon. Vi setter stor pris på om du deler.

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

Legg inn en kommentar