I ly av Puig Campana ligger den pittoreske fjellandsbyen Finestrat. Her er smale brostensbelagte gater og smug, bratte trapper, fargerike hus, sjarmerende torg, balkonger med blomster, en kirke fra det 18. århundre, kafeer og restauranter, kulturtilbud og flotte turmuligheter. Costa Blanca, Cala de Finestrat

Finestrat er Spanias eneste by med fjellbeliggenhet og samtidig en strand på kysten. Byen fikk stranden av regjeringen for sine generasjoners arbeid med å redde dette flotte området av Spania fra pirater. Selv om stranden ligger 20 minutter med bil fra Finestrat, er den fortsatt en del av byen. Mer om Cala de Finestrat senere.

Koselig å rusle i smugene i Finestrat

Eldste bosetting på Costa Blanca?

Finestrat har kanskje den eldste bosettingen på CostaBlanca. Arkeologene mener de har bevis for at folk har vært bosatt her allerede over 20 000 år før Kristus. Her var de beskyttet av det mektige fjellet Puig Campana, og de hadde rikelig tilgang til vannkilder fra fjellet. Costa Blanca, Cala de Finestrat

På oppdagelsesferd i gamlebyen

Vi kommer hit på el-sykkel fra Villajoyosa, det er bare noen få kilometer med motbakke. Finestrat ligger på 267 meters høyde, og har en fantastisk utsikt over fjellene og Middelhavet. Vi parkerer syklene, sentrum av Finestrat gjør vi til fots. Vi starter med en dobbel espresso på El Cantonet før vi rusler inn i gamlebyen. Vi går oppover og litt nedover trange gater og bratte trapper. Svinger til høyre og venstre. Til tross for at Finestrat er en liten by med få innbyggere, er det mye fint å se.

El cantonet i Finestrat
El Cantonet – populært sted i Finestrat

Plaza de la Torreta med kirke og rådhus

På denne lille plassen ligger både kirken San Bartolome og byens rådhus. Kirken ble innviet 24. august 1751 til ære for Sant Bertomeu, byens skytshelgen. Kirken er i barokk stil, med en fasade som er er påvirket av gryende nyklassisisme. Ved siden av kirken ligger byens rådhus.

Rådhus og kirke i Finestrat
Kirke og rådhus side om side
Inne i kirken i Finestrat
Kirken – barokk og nyklassisisme

Har du lyst til å spandere en virtuell kopp kaffe på oss? Her på ReiseKick kan du lese mer enn 230 reiseartikler fra inn- og utland. Vi jobber iherdig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips. 

Trange, koselige gater og smug

Ta deg tid til å utforske gamlebyen med alle sine trange gater og smug.

Koselige smug i Finestrat
Fargerike hus i Finestrat

El Castell og La Ermita del Santísimo Cristo del Remedio

Vi fortsetter oppover de smale gatene med fargerike hus på hver side. Etter hvert kommer vi til El Castell og La Ermita del Santísimo Cristo del Remedio. Herfra er det flott utsikt mot Middelhavet. På en god dag ser vi helt til Alicante herfra. Her oppe er det et friluftsamfiteater, som ble innviet 11. mai 2002, og her arrangeres også ulike kulturelle arrangementer. Costa Blanca, Cala de Finestrat

På vei opp til kirken
Utstilt til Middelhavet
Flott utsikt – langt der nede er Middelhavet
Flere flotte statuer her oppe i “kirkeparken”

La Ermita del Santísimo Cristo del Remedio

På det høyeste punktet i Finestrat ligger La Ermita del Santísimo Cristo del Remedio. Her oppe er det rolig og avslappende, og i den store hagen er det flere benker i skyggen av de store trærne.

Kult kirkebygg på toppen av Finestrat
En skyggefull benk er ikke å forakte

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Casa de la Cultura – viktig møtepunkt

Kulturhuset i Finestrat åpnet i 1995, og er et viktig møtepunkt i byen.

Kulturhuset i Finestrat
Ingen tvil om hva dette er …

Puig Campana med sitt karakteristiske kapp

Det karakteristiske fjellet Puig Campana er et flott turmål. Med sine 1410 meter er fjellet det nest høyeste på Costa Blanca. Gå den vertikale kilometeren opp, gå runden rundt fjellet eller ta turen til topps i litt mindre bratt løype. Startpunktet er uansett på Font de Moli, i utkanten av byen.

Finestrat lener seg inntil Puig Campana
På toppen av puig campana
Fra toppen av Puig Campana

Det er et karakteristisk hull i Puig Campana, og legenden om Cerivert den store forteller følgende: Cerivert bodde sammen med en kvinne i hytten sin. En dag advarte en fremmed Cervert om at når solen sluttet å skinne, ville hans elskede dø. Han kom tilbake til hytta og fant ut at kjæresten var i ferd med å dø, og han løp ut for å sparke et hull i fjellet slik at solen skulle fortsette å skinne i noen minutter til. Det fjellstykket han sparket av er den lille øya rett utenfor Benidorm.

Tips: Les om turen opp til Puig Campana i denne artikkelen

La font del Moli – helsebringende vann

Allerede fra islamsk tid har vannet flommet her via underjordiske akvedukter. Daglig kommer hundrevis av mennesker til Finestrat for å fylle vann på sine store plastikkdunker. Kilden gir en vannmengde på vel 20 liter i sekundet. Vannet skal være helsebringende, i likhet med annet kildevann.

Cala de Finestrat

Cala de Finestrat tilhører også Finestrat. Her er en flott strand, og en promenade med mange restauranter og barer. I juli og august er det mye folk på stranden, ellers er det relativt rolig her. Stranden er en av de første røykfrie strendene i Valencia-regionen, overtredelse kan gi bøter på opptil 750 euro. Tirsdag og lørdag er det markedsdager her. Fra Cala de Finestrat kan du gå den flotte kyststien over til Villajoyosa, en kjempefin tur på 9 kilometer. Les om kyststien her.

Cala de Finestrat
Cala de Finestrat – en landtunge mellom Villajoyosa og Benidorm

Hvor ligger Finestrat?

Hvordan reise til Finestrat?

Reiser du med fly fra Norge, er det enklest å fly til Alicante. Med taxi fra flyplassen tar det ca 45 minutter.

Tips: Les flere artikler fra Costa Blanca


Denia – gastronomisk paradis på Costa Blanca
Vakre Elche – med hundretusenvis av palmer!
Alicante – et pulserende reisemål
Populære Albir – og Serra Gelada på kjøpet
Calpe: en magisk klippe, kule kitere og fargerike smug
Villajoyosa – den lystige byen på Costa Blanca!
Comeback i Villajoyosa etter 558 dager!
Turtips på Costa Blanca – kyststien mellom Villajoyosa og Benidorm
Dagdriveri på Costa Blanca …
Fjellturer på Costa Blanca
På to hjul mellom idylliske landsbyer på Costa Blanc

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om Finestrat på Costa Blanca. Kanskje har du til og med lyst til å spandere en virtuell kopp kaffe på oss?

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon