Det er noe med å feriere på en øy. Havet er aldri langt unna, og en lett bris sørger for at varmen er akkurat passe. Her er 5 herlige ferieøyer spredt rundt i Europa. Vi skal til Hellas, Italia, Frankrike og Spania. Vi har opplevd alle 5, og garanterer et spennende opphold. Les og del gjerne våre tips om 5 herlige ferieøyer i Europa!

Ferieøy 1: Samos

Samos
Hvitt og blått og et blomstrende paradis

Greske Samos ligger i Egerhavet, og er en idyllisk øy som passer for alle. Beliggenheten gjør at Samos har opplevd det meste, men i dag er øya kjent for sjarmerende byer og imponerende natur. Øya er også et paradis for deg som er ute etter varme, sol, blått hav og myke strender. Hovedstaden heter det samme som øya, men vi velger en by som er oppkalt etter en filosof og matematiker, og byen er … Pythagorion!

Strandbar på Samos
Disse deilige strandbarene …

Temperaturen ligger stabilt på 25-30 varmegrader om sommeren, og en mild bris er alltid til stede på Samos. Pythagorion har 8000 innbyggere, hvitkalkede hus klatrer opp fra kai og promenade, og byen er kjent for sin typisk greske atmosfære og tavernaer som ikke har glemt at turister helst vil oppleve det genuine på ferie. Pythagorion på Samos passer for alle, her får du den aller beste greske salaten og knallgode meze-måltider. Og veien er kort til Chios, Patmos og … Tyrkia!

Tips: Les artikkelen om Samos

Har du lyst til å spandere en virtuell kopp kaffe på oss? Her på ReiseKick kan du lese mer enn 230 reiseartikler fra inn- og utland helt gratis. Vi jobber iherdig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Ferieøy 2: Ile de Ré

Lun aften i St. Martin

Ile de Ré utenfor byen La Rochelle er en ekte ferieperle på Frankrikes friske Atlanterhavskyst. Her bytter du bil med sykkel og opplever en øy med små, hvitkalkede hus og stokkroser i alle farger. Øya er 3 mil lang, 5 kilometer bred på det bredeste og 70 meter på det smaleste. På Ile de Ré nyter du østers og nydelig rosévin i de små, intime fiskelandsbyene. Vår favoritt er St. Martin med sine små, hyggelige hoteller. Denne øya er faktisk en skjult ferieperle for nordmenn flest!

Sykkeltur langs havet ile de re
Flotte sykkelstier overalt på Ile de Ré

På Ile de Ré lar du humla bare suse, bytter fast food med slow food, og opplever en øy som er velsignet fri for alt du må rekke. Øya er parisernes favoritt og vakker, likevel ikke snobbete. Det hviler en slags himmelsk fred over Ile de Ré, du sykler overalt, alt er lagt godt til rette, stiene går mellom valmueenger og uendelige sandstrender. Og så er Ile de Ré også kjent for sin fantastiske saltproduksjon og den enorme forskjellen på flo og fjære. Dra hit i sommer!

Ile de Ré – rent og hvitt og vakkert

Tips: Les artikkelen om Ile de Re

Ferieøy 3: Sicilia

Slottet i Cefalú på Sicilia
Den praktfulle katedralen – og det opplyste fjellet

Hva skal man velge på vakre, eksotiske Sicilia? Vi tar deg med til Cefalu, nord på øya. Byen er kjent for sine flotte strender og den intime, idylliske gamlebyen med et praktfullt torg fullt av spisesteder med klassisk siciliansk mat. Vi var også innom fjellbyen Castelbuono og heftige Palermo. Uansett hva du velger, lar du deg garantert forføre av siciliansk matkunst, Sicilia har tross alt Italias største vinregion og 265 soldager i året.

Cefalú på Sicilia
Cefalu – bildet er tatt oppe fra borgen

Cefalu har 14 000 innbyggere, men i høysesong er det trangt om saligheten her. Du drar ikke hit for å shoppe, men får med deg noen fremragende kulinariske opplevelser og mye historie. Over byen troner fjelltoppen La Rocca og restene av et normannisk slott, og herfra er utsikten magisk. På hjemtur tok vi et døgn i Palermo, og det kan anbefales; historiske bygninger og en vanvittig katedral, og betydelig forskjell på de ulike strøkene i byene … Dra hit, men vær obs!

Katedralen i Palermo
Katedralen i Palermo er en must-see

Tips: Les artikkelen om Sicilia

Ferieøy 4: Elba

elba portoferraio
Innseilingen til Portoferraio

Elba er den tredje største øya i Italia, og den perfekte sommerøya i Toscanas skjærgård. Det er Potoferraio som er «hovedstaden» her, og midt på øya troner den vakre middelalderlandsbyen Capoliveri. Elba er et sommerparadis for deg som vil være aktiv, enten i vann, på sykkel eller til fots i fjellet. Øya har en broket bakgrunn, her satt blant annet Napoleon etter å ha abdisert. Er du glad i jazz, drar du på Elba-jazz i september!

elba
Til havn i Portoferraio

Elba er full av vakre strender på en 15 mil lang kystlinje, her finner du garantert en strand der du kan være for deg selv. Capoliveri er et lite smykke av en fjellandsby med sin blomsterprakt og terrakottapotter overalt, og en flott piazza med en fredelig atmosfære. Du tar båt fra Piombino en snau time for å komme til Elba, øya er en del av en fredet, toscansk nasjonalpark, og naturen er praktfull. Høyeste fjell er så vidt over 1000 meter, og det er flotte turstier overalt.

Tips: Les artikkelen om Elba

Ferieøy 5: Mallorca

Katedralen La Seu til høyre her

Mallorca er en Middelhavsperle, høyt elsket av mange nordmenn. Øya er kjent for strender og calaer, og selvsagt for «hovedstaden» Palma. I våre to artikler tar vi deg med til vestkysten av øya og Palma. Øya har alt, fra familievennlige bosteder til sjarmerende landsbyer, partysteder og en fjellkjede med topp vandremuligheter. Øya har endret seg i positiv forstand de siste 20 årene, og satser nå målbevisst på bærekraftturisme.

Du må til Plaza Major når du er i Palma

Vi gir deg et litt annerledes ferieforslag, på vestsiden av Mallorca, her er det fjell og små, øde viker, vi bor i kloster, og vi menger oss med fiffen i Deia. Selvsagt tar vi toget mellom Palma og Soller, og den eldgamle trikken fra Soller ned til kysten. Og selvsagt må Palma fremheves, med sin gamleby, katedralen La Seu, vakre Plaza Major, tapas på et hvert hjørne, palasser og arabiske bad, halvannen kilometer langt shoppingparadis og super havnepromenade. Dra hit!

Den gamle trikken – på vei fra fra Soller ned til Puerto de Soller

Tips: Les artiklene våre om Mallorca


Palma på Mallorca – variert og vakker
Sóller – sjarmerende idyll på Mallorca
Mallorca – en perle i Middelhavet

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om 5 ferieøyer i Europa. Kanskje har du til og med lyst til å spandere en virtuell kopp kaffe på oss?

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@skrivestudio.no  

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon