Molden

Vi to i ReiseKick reiser mye i Norge og Europa, og noen av våre anbefalte reisemål vender vi ofte tilbake til. Her avslører vi 7 av våre personlige favorittreisemål. Stedene er høyst ulike, og vi prioriterer ingen av dem. Men hvorfor akkurat disse 7? Hva er det som gjør dem så attraktive? Vær så god, her er våre beste private tips, kanskje vi sees på et av våre anbefalte reisemål?

Barcelona – med sin magiske stemning

Barcelona
Det er noe med stemningen i Barcelona …

Byen er kåret til Europas mest populære storby, men det er ikke derfor vi tar den med, det er noe med stemningen i Barcelona. Vi besøker byen hvert år, veien er ikke lang fra vår leilighet et helt annet sted i Spania. El Born, vår favorittbydel, er hjertet i Barcelona med sine vakre smug, små piazzaer, vinbarer og tapas, en vrimmel av kulturtilbud og kort vei til alt vi ønsker oss i løpet av en storbyweekend.

Parc Güell

Så hva kan Barcelona by på? Den historiske arkitekturen matcher selvsagt de grønne lungene perfekt, Middelhavet dasker inn på byens vakre, kortreiste strender, Picassomuseet må vi jo se, og Gaudis fire mesterverk: Sagrada Familia, Parc Güell, Casa Mila og Casa Battlo. La Seu selvfølgelig, og El Raval og Barri Gothic må vi mingle litt i, og Barcelona er jo faktisk også en drøm for shopping! 

Tips: Les våre artikler fra Barcelona

Reisetips til Barcelona – Europas mest populære storby
Fin togtur fra Paris – via Barcelona – til Alicante
En spansk storbytroika: Madrid – Barcelona – Valencia
Gaudi og Picasso – det lekne Spania
Med tog fra Alicante til Barcelona – gode tips
eDreams Mitja Barcelona Half

Dolomittene – her kan «alle» gå i fjellet!

Seiser Alm – Europas største høyslette

Vi er fjellfolk, og har prøvd flere store fjellkjeder, men Dolomittene i Nord-Italia tar kaka. Her er høysletta Seiser Alm i Sør-Tyrol vår favoritt, og vi bor i lille, idylliske Seis (Siusi).

Her er et fantastisk fjellterreng som passer for alle. Overalt rager dramatiske fjelltopper over 3000 meter til værs, og vi velger mellom styggbratt eller flatt på Europas største høyslette.

På Seiser Alm er det et stort utvalg av fotturer

Vi liker den ujålete stilen her, her er unge og gamle, godt og dårlig trent, og vi velger blant et stort utvalg av fotturer. Gondoler sørger for at turene henger perfekt sammen, og det er ikke veldig langt mellom serveringssteder på mer enn 2000 meter over havet. Her går vi aldri i kø, og fra juni til oktober går vi i shorts og t-skjorte. Lyst til å prøve el-sykkel? Helt suverent på Seiser Alm!Tips: Les våre artikler fra Seiser Alm og Dolomittene

Seiser Alm i Dolomittene: Fottur med overnatting, lyn og torden
Kort, «lav» fottur i Dolomittene nord i Italia: Siusi – San Valentino – Castelrotto
På el-sykkel i Seiser Alm i Dolomittene
Flott fjelltur i Dolomittene i Nord-Italia
Seiser Alm – flott ferieparadis i Nord-Italia
Vakre Val Gardena i Italia – en himmel på jord …


Provence – med sine pittoreske landsbyer

Rossignon
Typisk landsbymiljø i Provence

Vi velger Provence fordi vi elsker smaken og nytelsen av denne franske regionen. Kanskje også fordi en av oss hadde leilighet her i mange år. Men det er ikke først og fremst Cannes, Nice og St. Tropez vi er opptatt av, vi velger en litt annen variant med pittoreske landsbyer, eføykledd murverk, markedsdager i fleng og rosa lykke i glasset. Gi oss det ekte Provence!

Rossignon
Klar for rosa lykke i glasset.

Vi elsker å kjøre rundt i Provence på måfå. La tiden gå på tomgang, og nyte den tomme tids magi så mye vi bare vil på en kafé under et tak av platantrær uten at noen bryr seg. Unne seg en croissant eller to, en dobbel espresso, kanskje til og med en pastis. Kanskje stoppe i en by med marked, kanskje velge en storby som begynner på A, kanskje bare nyyte det gode livet?

Tips: Les våre artikler fra Provence

Vidunderlige Provence – noe helt for seg selv …
Provence – livsnyterens paradis
Fayence og Forcalquier – og provencalsk magi
3 idylliske landsbyer i Provence: Gordes – L’isle-sur-la-Sorgue – Roussillon
Ferie i Provence – i en stille tid
Haut-de-Cagnes – idyll fra middelalderen

SPANDERE EN VIRTUELL KOPP KAFFE?

Her på ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Klikk gjerne på linken: Spandere en virtuell kopp kaffe på oss og betal kr 30,- med VIPPS.
Tusen takk.

Berlin – en kulturby med edgy karakter

Berlin
Berlin er også byen for de hippe, kule

Vi liker Berlins storhet. Byen har reist seg fra asken, muren er revet, og Berlin er blitt en kul, moderne metropol. Byen viser sin historie på en balansert, verdig måte, og byen er også blitt byen for de hippe, kule. Vi liker mangfoldet i 3,6 mill innbyggere, og 2500 parker forteller at det er en grønn by. Legg til en historisk arkitektur, en allsidig kunstscene og et aktivt musikk- og litteraturliv, og vi er frelst!

Berliner Dom
Berliner Dom – en fantastisk kirke

Det er noe med energi og mangfold hvis du spør om hva vi MÅ se. Bydelen Mitte, selvsagt, Unter den Linden og alle de historiske byggene. Bohemske Prenzlauer Berg eller Kreuzberg med gatemat- og kunst, vintage og en øl. Museer og monumenter overalt, Museumsinsel og Brandenburger Tor og Holocaust-minnesmerket og Reichstag og … hjelp … vi er jo bare så vidt i gang!

Tips: Les våre artikler fra Berlin

Unter den Linden – Berlins paradegate
Berlin – våre beste tips

Firenze – den blomstrende renessansebyen

Ponte Vecchio, Firenze, Toscana
Er du i Firenze, må du innom Ponte Vecchio

Firenze er vår egen by. Kanskje ikke så veldig rart, halvparten av ReiseKick eide og drev i mange år Toscanareiser, der byen var sentral. Her har vi arrangert skrivekurs for nordmenn med bok i magen og kulinariske reiser for folk som er litt mer opptatt av å nyte. Vi kjenner Firenze godt, men byen gjenfødes hver gang vi kommer tilbake, og byr alltid på noe ekstraordinært.

Hester foran duomo i Firenze
Il Duomo og Klokketårnet til Giotto … bare litt av dem

Men hva er greia her? Selvsagt alle mesterverkene til Michelangelo, Leonardo da Vinci & Co. Il Duomo og kuppelen, Ponte Vecchio med sin Vasari-korridor, Santa Croce-strøket, Palazzo Vecchio og alle piazzaene. Oltrarno og bohemlivet på den andre siden av elven Arno, Galleri Uffizi, motesjappene, og hele det kulinariske registeret. Og sist, men ikke minst: Atmosfæren.

Tips: Les flere artikler fra Firenze og nærområdet

7 alle tiders opplevelser i Firenze
Fantastisk togreise fra Firenze til Alicante!
Fiesole – i åsene over Firenze
Sesto Fiorentino – i Firenzes vakre forgård
Ponte Vecchios fascinerende historie — Firenze
4 flotte piazzaer i Firenze
Våre anbefalte spisesteder i Firenze
På fotballkamp i Firenze – en familiefest!

Villajoyosa i Spania – her finner vi roen

Fargerike hus på strandpromenaden i Villajoyosa
Fasadene ut mot promenaden i Villajoyosa

Her er vi ikke helt nøytrale, for her bor vi noen måneder av året. Men for et sted vi har valgt! Vi bor i en fargerik gamleby, her er det bare å gå rundt og se på alt som er annerledes og rart. Trange smug med ikoniske, multifargede hus, mangfoldet av lokale og turister, topp strender og en stemning som byr på slow life og eksepsjonelt klima – og så er vi jo på lista til Unesco!

Villajoyosa har helt fantastiske strender

Det er flere grunner til at Villajoyosa er så høyt elsket. Den fargerike mosaikken i gamlebyen er nevnt. Den brede promenaden som skiller strendene fra kafeer og restauranter, blir brukt til koselig vandring, og la oss ikke glemme nybyen med flere flotte spisesteder, matmarkedet, og appelsintrær på geledd. Spanias største sjokoladefabrikk er her, og fiske er fremdeles en viktig del av næringsgrunnlaget. Og alle festivalene forteller oss at Villajoyosa er Den lystige byen!

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betale med VIPPS, og laster den ned direkte.

Tips: Les våre artikler fra Villajoyosa

De herlige folka i gata vår i Villajoyosa
TOPP 10-OPPLEVELSER I VILLAJOYOSA
Villajoyosa – den lystige byen på Costa Blanca!
Villajoyosa – byen med 29 sjokoladefabrikker!
Comeback i Villajoyosa etter 558 dager!

Sommarøy i Troms – en drøm av en øy

Sommarøy, Troms, Strand
Sommarøy i Troms innbyr til det aller meste

En time med bil fra flyplassen i Tromsø ligger en øy for hele året. Midnattssol og kritthvite strender. Høststormer og flammende nordlys. Her kan vi vandre, bade, padle og dra ut med båt og fiske. Eller bare drømme oss bort. Her ser vi langt, og lar tiden fare etter å ha sjekket inn på en rorbu med alle fasiliteter og stankelbein i storhavet. En unplugged øy, rett og slett.

Sommarøy, Troms, Kajakk
Hva med en padletur i ytre Troms?

Hva gjør vi her? Klyver opp på Hillesøytoppen. En ørn flakser av idet vi kommer opp, den glir utover en vill og utemmet natur, herfra er Svalbard neste. Her er fiske livsnerven, så vi låner en båt og drar opp den ene torsken etter den andre, havet her er en rik åker. Tilbereder fiskesuppe med selvtrukket torsk og selvplukket blåskjell, takk skal du ha, nå har vi det bra, og er til stede … akkurat her vi er …

Tips: Les våre artikler fra Sommarøy og Tromsø

Sommarøy i Troms – kortreist magi
Sommerhelg i nord – en magisk opplevelse!
Tromsø – når været ikke er på lag
Reisetips til Tromsø – et eventyr på 69 grader nord
Se nordlyset i Tromsø – den arktiske hovedstaden

Palmer på stranda i Villajoyosa
Opplevelser som byr på innlevelser …

Sju forskjellige steder, som likevel har én fellesnevner: Opplevelser som byr på innlevelser. Vi senker skuldrene og lar oss rive med, vi er der vi er. Vi har med oss noe når vi drar hjem, en fortelling i bagasjen som gjør livet rikere. Kanskje er det derfor at vi ofte vender tilbake …

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om 7 reisemål i Europa vi ofte vender tilbake til. Kanskje har du til og med lyst til å spandere en virtuell kopp kaffe på oss?

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om? 
Kontakt oss på torill@reisekick.no

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon