Barcelona stemning

Noen byer har akkurat sånne nabolag. En eller annen slags atmosfære som gjør at du bare kan rusle rundt i evigheter. Du forelsker deg i det du ser, hører, lukter, føler, sansene får et fortjent påfyll. Tiden går uten at du tenker over det. En miks av kjente attraksjoner og skjulte perler er ofte resepten. For meg er El Born i Barcelona prototypen på et nabolag å alltid vende tilbake til.

Spisesteder i Barcelona,
En eller annen slags atmosfære

Miks av middelalder og nå

Klemt mellom Via Laietana og Barceloneta ligger El Born. To metrostasjoner, Jaume 1 og Barceloneta, er sentrale i bydelens undergrunn. Las Ramblas, Parc Ciutadella og nydelige strender 10 minutter unna, og Passeig del Born er hovedgaten. Overalt vil du se middelalderske røtter som blander seg med nåtidas trendy påfyll uten å nøle.

Jada, Barcelona har også flotte strender!

Den bohemske atmosfæren

Det er noe med atmosfæren, noe bohemsk, som tiltrekker seg turister selvsagt, og artister, musikere, folk i kreative bransjer, også kulinariske. El Born er ikke bare en blomstrende utendørs kulturscene med de besøkende som kulisser. Her vrimler det også av innovative menyer på trendy barer og restauranter.

Barcelona
Altså … noe med atmosfæren, noe bohemsk

Både skjulte og slitte perler

Lunt og labyrintisk. Nisjebutikker i et hvert smug. Tapas-sjapper på et hvert hjørne. Perler, skjulte eller ikke, de står i kø, uansett hvor du ferdes i El Born. Her finner du helt spesielle museer, markeder og attraksjoner. Du kan lese om noe av det i denne artikkelen vår om Barcelona-tips. Her og nå vil vi anbefale noe du i hvert fall må få med deg fra en visitt i El Born.

Så vakkert at du bare dåner

Hørt om Stendhal-effekten? En tilstand som du kan risikere å komme i når det du ser, er så vakkert at du dåner. Besøk Palau de Musica Catalana i utkanten av El Born, så skjønner du hva jeg mener, det er en hjørnestein i det katalanske kulturlivet. Paleet er en overflod av alt det vakre du kan tenke deg i én og samme bygning. Det må oppleves, ord blir fattige når jeg prøver å beskrive hva som befinner seg innenfor dørene.

Picasso og MOCO – vegg i vegg

Picasso-museet har lagt beslag på 5 gotiske palasser fra 1200-tallet midt i El Born. Picasso bodde i Barcelona i tenårene, og 3500 av hans verker er samlet her i et fenomenalt museum. Ved siden av Picasso-museet finner du MOCO Museum, stappfullt av installasjoner du også må få med deg. MOCO er virkelig et «museum» for barn i alle aldre!

Sjøkatedralen – og en bra plass

Santa Maria del Mar – basilikaen som kalles for «sjøkatedralen» må du inn i. Den ligger midt i El Born, og er kjent for sine unike glassmalerier. Foran fasaden til kirken ligger en trekantet plaza, der du kan nyte dagen og god mat og drikke, dette er en av våre favoritter i El Born. Vi har laget artikkel om anbefalte spisesteder i Barcelona. Flere av dem er i El Born, les HER.

Et dryss shoppingmuligheter

Shoppe, sa du? El Born er full av små, hyggelige nisjebutikker, og vintage er et stikkord for mange av dem: Loisada Vintage i Carrer de la Rivereta 4, Holala på Plaza Castilla 2. Santa Eulalia på Passeig de Gracia 93, Vincon med sine designklær på Passeig de Gracia 96, Casa Gispert er et gammelt sjokoladeeventyr, La Bottifarriria de Santa Maria fikser spekeskinker og Hofmann i Carrer Argenteria 74-78 er dessertbutikken de luxe!

Nisjesjapper med alt mulig gøy!

ReiseKicks egen e-bok om Costa Blanca – kjøp E-boken her!

Våre beste reisetips på Costa Blanca i Spania. Her er tips om steder, små og store byer, turer langs kyst og i fjell, overnatting og spisesteder, kulturelle severdigheter og spennende attraksjoner.

Basert på egne erfaringer og tips fra lokale folk.

E-boken er på hele 180 sider og koster kun kr 179,-.
Kjøp den her! Du betaler med VIPPS, og laster den ned direkte.

Pitstop på plasser og i park

Sett deg ned, ikke bare på Placa de Sant Pere ved den romanske kirken fra 945 e.Kr. Passeig de Picasso er full av kafeer og restauranter der du nyter flyten. Placa de Sant Cugat og Placa de les Olles byr på vakker utsikt til historiske bygninger. Eller kanskje du slår deg ned i den svære, grønne lungen Parc Cituadella med sine små båter på en liten innsjø og en dyrehage?

Barcelona triumfbuen
Triumfbuen i Parc Cituadella må selvsagt foreviges

Flere spennende markeder

Hva med en tur på marked? Palu Alto Market er et slags hipstermarked med gourmetmat og kunst, trendy designertøy, katalanske delikatesser og økologisk fastfood. Fargerike Mercat Santa Caterina er roligere og hyggeligere enn La Boqueria på Las Ramblas, og det ligger i Avinguda de Francesco Cambo 16. Få også med deg den gamle, svære markedsbygningen Mercat del Born, nå kultursenter i El Born.

Et gammelt matmarked er blitt en kulturbastion!

LYST Å SPANDERE EN DIGITAL KAFFE FRA KAFFEBAREN VÅR?

På ReiseKick kan du lese hundrevis av reiseartikler fra inn- og utland gratis. Vi jobber kontinuerlig med å publisere enda flere artikler med reiseinspirasjon og gode tips.

Lyst til å støtte oss?

Klikk på den kaffen du vil spandere, du betaler med Vipps.

MENY
ESPRESSO: KR 35
CAPPUCHINO: KR 45
KAFFE OG CROISSANT: KR 65


TUSEN TAKK FOR KAFFEN!

Nydelig kaffe og et vinparadis

Carrer de Flassades er en superhyggelig gate å nyte en lunsj i solen på. Kikk opp i krysset mellom denne lille gatestubben og De Les Mosques, der vil du se velkjente Papamosques, maskene som før i tiden viste vei til et bordell. Verdens beste kaffe drikker du på Cafes El Magnifico, og El Born er selvsagt også et troverdig paradis for vinelskere.

El Born, Barcelona
Bare å fryde seg – El Born beholder sjela si …

Men El Born beholder sjela …

El Born ble påvirket av modernismen på slutten av 1800-tallet, både kunst, kultur, arkitektur. Bydelen opplevde en betydelig vekst og den ble også kraftig renovert i forbindelse med OL i Barcelona i 1994. Turistene strømmer til, men El Born beholder sjela, og er fortsatt et knutepunkt for kreativitet og innovasjon i Barcelona. Så vårt tips er egentlig veldig enkelt: Reis hit!

Og en del av sjela handler om det kreative …

Husk å følge ReiseKick på Facebook og Instagram!

Tusen takk for at du leser ReiseKick. Vi håper du likte artikkelen om El Born i Barcelona. Kanskje har du til og med lyst til å spandere en kopp kaffe på oss? 

Tips: Les flere av våre artikler fra Barcelona

Reisetips til Barcelona – Europas mest populære storby
Med tog fra Alicante til Barcelona – gode tips
Spansk storbytroika: Madrid – Barcelona – Valencia
Gaudi og Picasso – det lekne Spania
Fin togtur fra Paris – via Barcelona – til Alicante

Merk: Steder og priser kan variere. ReiseKick er ikke ansvarlig for tredjepartsinfo som vi henviser til. Finner du feil eller mangler, eller ønsker å sende inn tips? Har du en destinasjon eller reiserelatert tjeneste du ønsker at vi skal skrive om?
Kontakt oss på torill@reisekick.no

2 Comments

  1. Takk for tipset om bydelen El Born. Kan du tipse om noen hoteller i denne bydelen?

Legg inn en kommentar

Mer inspirasjon